Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Valproik asid eksikliği nedenleri ve tedavi seçenekleri..?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Psikiyatri doktorum geçen hafta depakin chrono BT 500 mg başlamıştı. Bugün kan tahlili yaptırdı. Valproik asid değerim 12 çıktı. Bunu çok düşük bir değer olduğunu ve ilacı 1500 mg/gün çıkarmamız gerektiğini söyledi. Hemen bu akşam başla dedi.
Ben diyabet , hipertansiyon ve nörolojik rahatsızlıkları olan bir kişiyim. Bunu kendisi de biliyor. Bu Valproik asid denen değer normal kişilerde bile 50-100 arasında bulunması gerekiyormuş.. Kullandığım ilaçlar nedeniyle bu kadar düşük çıkma ihtimali var mı acaba ?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgi istiyorum lütfen.. Teşekkürler

seranko

Merhaba ben de kullanıyorum bu ilacı günde 1500 mg. 5 ay önce tahlil yaptırdım 67 çıktı yani çok düşükmüş öncesinde 1000 mg kullanıyordum sonra 1500 e çıkardı doktorum yaninada epixx 1000 verdi günde 2 doz 1 ay sonra yeni tahlil yapacağız sanada geçmiş olsun

Yanıtınız için teşekkür ederim.. Peki valproik asid eksikliği neden ileri geliyor bu konuda bilginiz var mı ?

Üst Alt