Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakumlu silikon protez ile ilgili tecrübesi olan var mı?

ofarko

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar dizüstü silikonsuz soket kullanıyordum. giydirme kılıfı ile giyiyordum . güdük kısa ama bana silikonu tavsiye ettiler vakumlu silikon 3 gündür kullanıyorum ama rahat edemedim.
kullanan arkadaşlar var mı . tavsiyeleriniz nedir.. sgk da ödeme yapmıyor?

Ben yaklaşık 10 yıldır diz altı silikonliner kullanıyorum. Protezde genelde ilk başlarda rahat edemezsin helede bu ilk defa kullandığın bir protezse alışma sürecin biraz zaman alabilir bir kaç hafta falan konu ilgili protezini yaptırdığın yerden destek alabilirsin.Eğer vurma vs varsa yaptırdığın yere git durumunu anlat...
SGK karşılamasını protez şirketleri iyi biliyor yanı sira araştırabilirsinde

Daha önceki soketinizi ilk takışta yürüyerek uyum sağladıysanız!
Şu an ki soketinize 3 günde alışamadıysanız!
Soket uyumunuz olumsuz olabilir. Bunu en iyi siz bilebilirsiniz...
Yani bir soket olmuşsa olmuştur. Yada olmamıştır. Bunu ancak siz bilebilirsiniz.
Bir soket düzgün yapılmışsa yürüyor olmalı ve rahtsızlık duymuyor olmanız lazım.

Ben dizüstü protez kullanıyorum.İlkönce sizinki gibi giydirme kılıflı kullanıyordum.Hiç rahat olmuyor ve benim güdüğümün uç kısmında kan toplamasına ve ödem oluşturuyordu.Sonra silikonliner kullanmaya başladım rahatladım.Silikonunda dezavantajı sıcaklarda terlemeden dolayı kaşıntı yapabiliyor.ama arada bir temizlersen kullanımı çok rahat oluyor.Silikon liner kullanmanı tavsiye ederim.

fikirleriniz için teşekkür ederim. rahatsızlık vermesi şöyle,silikon olması bir kalabalık var gibi ayağımda,kırışıp bacak arasında toplanması can sıkıyor. galiba eskiye döneceğim..fiata gelince.soket + silikon 6500 tl den bahsediyorlar..astronomik geldi bana.sgk pin sisteme 3750 tl ödüyormuş.tüm (protez için)

Hocam 3750 tl ödemezler size %20 sini düşmeniz lazım!

Bir slikon 6500 tl demişsiniz..
Bide bunun eklemsel paraçaları var.
Bir c-leg 33 000 euro + KDV
Bir 1C40 3 000 euro desek...
Alın size normal bir protezin maliyetii:(
Yürümek yasak diyor devlettt... ALLAH da sizi yürütmesin diyeyim nediyeyim:confused:
Eskiden dua ederdik adapdan Devlet erkanına bu şartlarda Firavunvari erkana dua edilmyeceğini kavramış olduk!
Benim yürüme hakkımı gasp edene dua edene de ALLAH ne der şu mübarek günde bilmem...
........................................................................................................................................
Yürüme hakkıma tecavüz etmeyene selam olsun! Hakkımı vermeyenlere destek olanlara yazıklar olsun!

saww kardeş.:) soket in iyi yse değme keyfime..c-leg filan istemem.ben hidrolik pinomatik kullanıyorum..ama en çok soket ten mağdurum..yanlışmı..?

Soket olmassa protezini hiç kullanamassın!
Parçaların ne kadar iyi ve kaliteli olursada o kadar gerçek uzuv yürüyüşüne yakın yürürsün!

Zaten sgk nın anlamadığı anlamak istemediği konuda burada!
Ya hiç ödeme yapma yada adam gibi ödeme yap!.

Düşünün ki bir hastalık var. Günümüzde tedavisi mümkün! Ama sgk çok eskide kalmış iyileştirmeyen bir tedaviyi sırf ucuz diye tercih ediyor.
Hastayı ölüme terk ediyor. Buradaki adaletsiz hukuksuzluğa dur diyende yoksa vay halimize!

ben bu sıralar mecburen soketsiz kullanıyorum ama halip harap kanser tedavisi yüzünden güdükler şiş soketlere girmiyo o yüzden direkt protezi kullanıyorum ben sgk .................. boşlukları siz doldurun fındıklıdaki yere gittiğimde silikon liner istediğimde şeker hastalarına açık yarası olanlara geçmeyen yaralara veriyorlar benim aklımın almadığı açık yarası olan biri protezi nasıl kullanılır nasıl üstüne basar da yürür varmı böyle bir mantıksızlık

güdük kısa ise silikon tavsiye etmem ileriki zamanlarda dokuyu sündürür güdük kısa ise belden kemer ile takviye yaptır sgk ile ilgili protokol numarası vermiş olmaları lazım ondan takip et en yakın il sgk bürosundan fatura ödemeler kısmından protokol nosu ile öğren5443313933

Üst Alt