Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun bacak yürüme cihazı nerede yaptırmayı tavsiye edersiniz?

engineer27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Her iki bacak için yürüme cihazı kullanıyorum. İthal İsveç kilitli yaptırıyordum ancak artık devlet ithal cihazları ödemiyormuş. Yerli olanlar için ödeme yapılıyormuş. Ben yine ithal yaptırmayı düşünüyorum ama yerli cihaz kullananların da fikrini almak istiyorum. Daha öncekileri Adana'da yaptırmıştım, ancak orası kapanmış. Sizin tavsiyelerinize göre yeni bir yer bulmaya çalışacağım. Ben Gaziantep'de yaşıyorum ancak cihazı yaptıracağim il önemli değil gidebilirim yeterki düzgün iş yapan bir yer olsun.

Teşekkürler

ben 1,5 yıl önce yaptırdım balıkesirde yaptırdım yerli çok memnunum önceki cihazlarım ithaldi izmirde yaptırmıştım pek hatırlamıyorum ama otto bok tu galiba en ii marka diye sölenir ama ben yerliden daha memnun kaldım ben bağkurluyum yüzde 20 sini ödedim (400tl) ithale o zaman 5000 demişlerdi bel kilitsiz yaptırdım ben bel kilidi kullanmıyorum fiyatta fark edermi bilmem pazarlık yap ve marka bi ayakkabı hediye iste ben izmirdede blk de aldım.

Hem yerli hem de ithal cihaz kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim. 20 yıla yakın yerli kullanmıştım. Hiç bir sorun yaşamadım. Son bir kaç senedir de ithal kullanıyorum. Aradaki tek fark kilit sistemi ve ağırlıkları. Demek istediğim ister ithal isterseniz yerli yaptırın önemli olan sizin bacağınızın ona alışması. Kullandıkça zaten alışacaksınızdır hangisi olursa olsun...

Size birde şu tavsiyede bulunabilirim. Her iki bacak için yürüme cihazı kullanıyorsanız isveç kilitle çok zorlanabilirsiniz. Otururken sorun olmuyor ama kalkarken çok zorlanabilirsiniz. 20 yıldır yüzük kilit de kullandığım için aradaki farkı biliyorum. Tek bacak için isveç kiliti iyi oluyor ama her iki bacak için çok zorlayıcı olabilir. Tabii bu sizin alışkanlığınıza da bağlı.

Tesekkur cevaplariniz icin. Ssusen yüzük kilit cok onceden kullanmistim. Isvec kilitten daha saglamdi ancak otup kalkarken onu duzeltmek daha zor olmuyor mu?

Arkadaşlar merabalar, bende uzun yürüme cihazı kullanıyorum. Benim cihazlarında miadı doldu. Kayseri de yaptığı işte ehil olan ortez-protez yapan, tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

engineer27 yüzük kilidi 20 yıla yakın kullandım. Eğer alışkanlığınız varsa yüzük kilide isveç kilitle çok zorlanırsın. Benim tek bacak olduğu halde ben yüzük kilitten daha memnundum. Çünkü diğer bacakta da fazla güç yok. Herkes gibi ayağa kalkarak o kilidi kilitleyemem. İsveç kilitle kilitlemek için bacağını bir yere dayamalısın ki kilidi kilitleyesin.

Ayrıca ben yüzük kilidi kullanırken dizimi kırmazdım. Kolaylığı oradan gelir :) Örneğin İsveç kilitle; tam arabadan inerken kilitliyorum. kalkarken bir yere değiyor kilit. Pat diye açılıyor :) Sinir bozucu bir durum :)

Tabii kişiye göre değişir bu. Ben kendi tecrübelerimi yazdım. Belki siz daha rahat edersiniz isveç kilitle..

ben yüzük kilit hiç kullanmadım ve cihazların üzerine sürekli pantolon giyiyorumişim gereği yüzük kilitte pantolonun üzerinden kilitlemesi zor olur gibime geliyor vede kalkmadan kilitleyip kalksanız kalkarken pantolon yüzükleri yukarıya çekip açılabilir isveç kilittede açılma sorunları var cihazlar ayakta dönüp kilitler üst üste biniyor ve üstte kalan açılıyor (bel kilidi kullanıldığı zaman bu sorun pek yaşanmıyor) ben yerliden vede isveç kiltten çok memnunum işim gereği sabah 8 de takıp gece 10 dan önce çıkarmıyorum bütün gün uzun yürümeler ayağımda bu kullanım süresi şekline göre yüzükmü isveçmi değişir.ama yerliden şüphen olmasın ben çok memnunum.

yüzük kilit daha güvenli olduğunu düşüniyorum.

Anladığm kadarı ile yerli ürünlerden çok fazla şikayet yok. İthal için fazladan para ödemeye gerek yok o zaman. Ssusen ben yine bu yüzük kilidi anlamadım :)). Ben bir süre kullandım onda da ayağını uzatıp bir yere dayayıp kilitlemi miyordun ?

MERHABALAR ARKADAŞLAR bende sağ bacak belden kemerli İthal İsveç kilitli cihaz kullanıyorum.elazığdayım ben...elazığda 2008 yılında yaptırmıştım halen o cihazı kullanıyorum ben.kilitleri iptal ettirdim kilitsiz kullanıyorum dizkapağımı böylelikle hem harekt ettirmiş oluyorum hem kilitleriyle uğraşmıyorum..ben memnunum..

Aslında hangisi kolayına geliyorsa onu kullanmalısın. Bana yüzük kilit daha kolay ve güvenli geliyordu. Yüzük kilitte de ayağını uzatıp kilitlemek zorundasın ama ben kısa oturup kalkmalarda kiliti zaten açmazdım :) Bana göre ; güvenlik yönünde yüzük kilit daha sağlam özellikle iki bacakta da kullanacaksanız. İyi bir yerde yaptırdığında oraya da danışıp öyle karar verirsiniz zaten.

merhabalar
eşim uzun bacak yürüme cihazı kullanıyor.İstanbul Avrupa yaksında bildiğiniz iyi bir firma var mı?bu konuda yadmcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar protez ortez konusunda ki sıkıntıları en kolay çözeceğiniz yol kendi ilinizde ki protez ve ortezvileri denemektir. Protez ve ortezci arkadaşların herzaman kapısını çalabilirsiniz ama farklı illerde olduğunda gitmek gelmek ciddi sıkıntılar oluyor. Sizin üzerinizde uyalrlanması ve düzeltilmesi gereken durumlar oluyor dolayısıyla şahsi kanatım memlekenizdeki yoksa en yakın ili tercih etmektir.

Cemrem01 istanbul avrupa yakasinda onur protez ortez merkezini öneririm.

Üst Alt