Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun bacak yürüme cihazı kullanırsam kanedyenler olmadan yürüyebilir miyim?

petitgirl

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Ben dışarda 2 evde tek kanedyen ile yürüyorum dizlerimin kilitlenmesi falan normal, ben eğer uzun bacak yürüme cihazı yaptırırsam kanedyen olmadan yürüyebilir miyim? Bir de ben ortopedik bot yaptırıyorum eğer uzun bacak yürüme cihazı kullanırsam üzerine normal ayakkabılar giyebilir miyim? Teşekkürler.

Kanedyen kullan veya kullanma ben sana uzun bacak yürüme cihazını öneririm. Güçsüz bacağı bu şekilde koruyabilirsin. Bence yaptır, evde kanedyensiz yürümeyi dene . Merdiven , basamak, yokuşta denge problemin olur mu bunları düşünerek , deneme yaparak dışarı çıkmaya hazırla kendini .
Normal ayakkabı kullanabilirsin:)

Şöyle sorayım, uzun bacak yürüme cihazıyla kanedyensiz yürüyen arkadaşlar cihaz yokken de değneksiz yürüyebiliyor mu yoksa cihaz mı değneksiz yürütüyor?

uzun bacak yürüme cihazın tek fonksiyonu dizlerin bükülmeden dik durmasını sağlamak bunun ötesinde bişey yok gerisi sende bel denge varsa ayakların güçlüyse herşey mümkündür

örnek olay..
t6-t7-t8 paraplajik olan
bir omur ilik felçlisi uzun bacakla dışardada evdede çift kanedyenle yürüyebılır bende yürüdüm ancak kulanışlı değil o şekilde bir yürüme benım ılgımı çekmedi kanedyensız yürümeyi denedim uzun bacakla ama becermedım kanedyensız sadece dik durabılıyordum geriis gelmedi bende bıraktım.

benim beklediğim şu ücize pantlon haberleri ne oldu hava oldu uçtu eğer estetik ve kualnışlık ve ağırlık yönunden düzenlemeler yapılabilirse omur ilik felçlileri için süper bişey olur hatta sgk bıle bunu karşılamalıdır çünkü düzenli olarak o pantlonu giyecek omur ilik felçlisi daha az ürolojı doktoruna vb ıhtıyaçları hissedecektir.

Anladım teşekkür ederim o zaman gerek yok ben zaten tek değnekle yürüyüp dik durabiliyorum.

selamun aleyküm. bende uzun bacak yürüme cihazı kullanmak istiyorum.ancak hakkında hiç bir bilgim yok.kullanan arkadaşlar bunun artılarını eksilerini bana rızaenlillah anlatsalar çok memnun olacağım.

Engelinin derecesine göre cihaz ve üstüne kanedyen kullanmak değişiyor. Bazı arkadaşlar sadece cihaz kullanıyor. Bazıları hem kanedyen hem cihaz kullanıyor. Ben de uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum.Bir tane de kanedyen... Evde kanedyene hiç ihtiyacım olmuyor ama dışarıda mutlaka oluyor. Onun elimde olması kendime güven duymama neden oluyor. İşlerimi daha iyi ve kısa sürede yapabiiliyorum.

arkadaşlar ben yüreteç yardımıyla yürüyorum diz kapaklarımda kilitlenme sorunu yok ancak adım atarken diz kapağımdan aşağısı içeri doğru bükülüyor buda yürümemi çok zorlaştırıyor uzun yürüme cihazı bu sorunumu giderirmi:confused:

arkadaşlar mrblar herkese geçmiş olsun öncelikle anlattığınız veya bahsettiğiniz şeyler bu cihazın yapılabilmesi veya tavsiye edilebilmesi için yeterli değil bunu teknikerle konuşmanızı tavsiye ederim sağlık güvenceniz varsada orta halli bi cihazı fark vermeden yaptırabilirsiniz...

Merhabalar

Kesinlikle alsaortopedi arkadaşıma katılıyorum. Uzun yürüme cihazını yaptırtmadan önce kas testi yapılmasını ve hangi kasların hangi derecede çalıştığını tespit etmekte fayda var. Polio olan kişilerde genelde dizlikli - kilitli eklemli ve çelik bar sistemli bir cihaz yapılır. Aslında yapıla bileceklerin arasında en az 3 çeşit diz eklemi bulunmakta ve dizlik mecburi değildir. Mutlaka bilgili bir teknikere danışmanızı ve mümkünse bir fiziktedavi uzmanında bacak kas testini yaptırmanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun bende polio sekeliyim elimle destek almadan bir adım bile atamıyordum taki uzun yürüme cihazını yaptırana kadar artıları: en başta elinle destek almıyorsun duruşun daha dik oluyor aksaman fazla olmuyor ben birde tek kanedyenle bayağı bir yürüyorum -eksilerine gelince:merdiven inerken ve kaldırımlarda dikkat etmeniz gerekiyor düştüğün zaman kötü oluyor birde kilidine dikkat etmek lazım açılmaması için iyi bir medikalciye gitmenizi öneririm.Antalyada yaşayan arkadaşlar daha öncede yazdım yine bilginiz olsun sakın FUNDA MEDİKALA gitmeyin ben bir şekilde düştüm gittim beni beş ay oyaladı .Antalyada yaptıracak arkadaşlar için akdeniz medikal protem medikal, kalecan medikal bunların sağlık bakanlığı ruhsatı varmış il sağlık müdürlüğünden bilgi vermişlerdi tekrardan herkese geçmiş olsun dileklerimle.

slm arkadaşlar çok geçmiş olsun benimde bilginize ihtiyacım var,benim sorunum paraparezi kaslarda gerilme çekme var bu yüzden botoxs yaptırıyorum ama faydasını %50 gördüm diyebilirim,kaslardan dolayı fazla yürüyememe sorunum var az da olsa var yani,bide bu kaslardan dolayı sol ayakta aksama var ama az bu yürüme cihazı viva kardeşim aksamayı nasıl önlüyor ben bunun için nereye gitmem gerek,beni bi prof dr.bizzat ilgileniyor sadece botoxs yapıyor ama başka hiç bişe demedi şunu yap bunu yap gibisinden hiç bişe demiyor nasıl prof.dr anlamadım yönlendirmiyor yani

sayın sonbahar.44 ben cihazı takmadığım zaman sağ tarafa bayağı bir eğilyorum ve elimi sağ dizime destek vermeden yürüyemiyorum cihazla yürürken elimi kullanmıyorum benim yürüme cihazı ortopedik bota monteli ve sağ bacağımdaki kısalığı diğer bacakla eşitleyen botun içerisine koyulmuş ökçenin boşluğunu dolduran ilavesi var benim cihaz biraz ağır tamamıyla sgk karşıladı ithal yaptırmak istersen biraz fark verip daha hafif cihaz yaptırabilirsin yürüme cihazını taktığın zaman kilitliyorsun ve bacağın yürürken bükülmüyor ve bacağını geriyor eğer bulunduğunuz yerde medikal firması varsa gidip bir görüşün durumunuzu tam olarak bilmediğim için birşey söyleyemeyeceğim doktorunuza sorun yürüme cihazı kullanabilirmiyim diye geçmiş olsun kardeşim.

sagol viva kardeşim teşekkür ederim,allah şifalıgınızı versin ben normalde yürüyorum geziyorum ama sorunlu biraz,kaslarda çekme gerilme var o yüzden adımlarımı yavaş atıyorum yavaş yürüyorum artı kaslardan dolayı sol diz kapaktan az bi dönme oluyor gibime geliyor o yüzden aksama görüntüsü oluşuyor,ben bu ayak kısalıgını nerden ölçtürcem bilgisi olan varmı pratik olarak bilen varmı ayak kısalıgının ölçümü nasıl yapılr..

Merhaba Sonbahar 44
kas ölçümü için iyi bir fizik tedaviciye gitmeni tüm bacakta ( her iki bacak olmalı ) ekstansiyon ve fleksiyon kaslarını ölçtür. Burada senin kaslarına 0 dan 5 kadar notlar verilecek. Gerekirse birde gövde kası ölçülmeli. Bu neticelerle bilgili bir teknikere gidersen sana yapılması gerek cihaz hakkında net bilgi verebilir. Belkide size uzun yürüme cihazı uygun değildir.
Geçmiş olsun

teşekkürler kardeşim kas ölçümü yapıldı sinir ölçümü yapıldı,her hangi bir sorun yok yani spastik paraparezi dogumda beyine oksijen gitmediginden kaynaklanan bi sornmuş ani bi kasılma olayı ortaya çıkıyor özelliklede dışarı çıkınca artıyor bu sorunum beyinden de silmem gerek ki azda olsa normale biner düşüncesindeyim.

bütün yorumları okuduğum kadarıyla bu konu benide ilgilendiriyor arkadaşlar bende kullanıyorum ve sadece sıcak ve ağır olması sıkıntıları yaşadım ve 2 senelik ömürleri var uzun yürüme cihazlarının ve yeni cihaz yaptırmaya gittim ama henüz başlanmadı ve eski cihazım bayağı deforme olmuş ki düştüm geçenlerde ve dizimi kırdım şimdi şunu söylemek istiyorum cihazlarınızın bakımlarına dikkat ediniz ve dr larınızın sizlere önermiş olduğu isveç kanallı uzun yürüme veya acı ayarlı uzun yürüme cihazları sizlerin rahatsızlıklarına uygun bir halde medikalcilerinize tam rahatınızı sağlayacak şekilde yaptırınız.herkese geçmiş olsun Allah acil şifalar versin hepimize

bir mezura yardımı ile şöyleki göbek deliğinden medial malleollara (ayak bileği iç kemiği)ikisinide ölç fark varmı bak geçmiş olsun

çok sagol kardeşim allah razı olsun mezro şuan yok bulayım ölçerim..

Anladımki kanedyenle yürümeye devam, çünkü düşme riski beni korkuttu en iyisi ben bacaklarımı güçlendirmeye çalışayım doktorumun dediği gibi.

Merhaba Arkadaşlar

şuanda bahsettiğiniz Uzun yürüme cihazlarının son teknolaji olmadığı tekrar size hatırlatmak isterim. Örneğin cihaz artık bota sabitlenmek zorunda değil. Farklı işlemlerle farklı botlar veya ayakkabı giymeniz sağlana bilir. Teknikerinizi seçerken mutlaka size önerilerini dinleyin. Eyer isterseniz önerilerini bana anlatırsanız doğru yolda olup olmadığınız hakkında bilgi verebilirim. Diğer sayfalarda da yazdığım gibi her polio veya her parapleji kilitli eklem kullanmak zorunda değil. Ve hiç biri hatta dizlik kullanmak zorunda değil.

Umarım doğru teknikerlerle karşılaşırsınız ve hakkınızda hayırlı olan cihazı yaptırma imkanınız olur.

Geçmiş olsun

teknik-gözü-ile;

ben bişey sormak istiyorum cihazlarla ilgili ne kadar bilginiz var en önemlisi zaten doğru teknisyenlerin doğru teşhisleri çok önemli demiş olduğunuz gibi bir çok kişide bot veya ayakkabı ama bu botlar uzun yürüme cihazlarında kişiye zaten önerilmektedir kişi kendi kafasına göre zaten bu cihazları yaptıramaz diye düşünüyorum mesela benim sorunum dizde geri doğru ve yana doğru özellikle yürürken kaçma var ve 5 senedir 3 model uzun yürüme cihazı kullandım ilk kullandığım cihaz isveç kilitli uzun yürüme cihazı bunu ancak 1 sene kullana bildim tabi ki yapımında hata olduğu için işlevlerim eskisi gibi devam etti yani yana ve geri kaçmaya devam etti sonra sonrasına açı ayaklı uzun yürüme cihazı önerildi 2 senelik ömrü olduğu için 2 sene sonra tekrar açı ayarlı uzun yürüme cihazı kullandım bu arada botlu uzun yürüme cihazıda önerildi bana dr um tarafından falat ayaklarımda da sorun olduğu için bunu yaptıramadım belkide kesin çözüm botlu olanlar ama ben şunu söylemek istiyorum bazı medikalciler kendilerine kobay aramaktıdırlar ama ben bu teklifleri kabul etmedim.şimdi ise dr bu ay yazmış olduğu isveç kilitli uzun yürüme cihazını yaptıracam ama toparlandıktan sonra küçük bir kaza sonucu dizim kırıldığı için bu cihaza bir süre ara verdim ...

Merhaba Nefise,

ilk önce geciken cevabım için özür dilerim

uzun yürüme cihazlarında teknoloji oldukça ilerledi ve gelecek seneler içerisinde daha da ileriye ilerleyeceğimizin müjdesini verebilirm. Bir çok cihaz yapıyorum tabiiki kişiye göre cihazların baskı noktaları / destek noktaları değişkendir. Yazınızdan doğru anladıysam eyer diziniz geriye ( arkaya ) ve yana ( iç veya dışa ) kaçıyor. Bu kaçmanın tüm ayakta mı yoksa sadece dizdemi olduğu önemli. Tüm ayakta ise kurulan cihazın kurulumunu kontrol etmek gerekmekte. Sadece dizden geliyorsa tüm teknikerlerin bildiği 3 nokta pirensibini doğru kullanarak bu sorun çözüle bilinir. Ayağınızın sorunları olduğu yazmışsınız. Sizi görmeden ve ayağınızı incelemeden kim ne derse genel bilgidir fakat size şunu söyleye bilirimki son 6 senenin içerisinde sadece 2 kere bota sabit cihaz ürettim ki buda kullanan kişinin isteği üzerineydi. Uzun süredir bu tarz cihaz kullandığından vazgeçmek istemiyordu. Ayakta ki sorunun tam olarak ney olduğu önemli, ayak eklemini nederece kullana bildiğiniz önemli. Ayak eklemlerinin sadece 2 sene kullanıla bildiğini ilk kez sizden duyuyorum. Aşınma kullanımdan kullanıma değişkendir fakat süre ile ilgili kimsenin bir zaman birimi vermesi normalde mümkün değildir. Genel olarak bir çok üretici firma 2 sene eklemlerine garanti vermekte. Eyer kas değerlendirmeniz / Diz ve ayak bileği eklemlerin açısal değerleri mevcut ise ( bir fizik tedavi uzmanı tarafından yaptıra bilirsiniz ) arzu ederseniz bana mail ile gönderin böylelikle size daha net cevap verebilirim.

Çok size özel cevaplar veremediğim için özür dilerim. Umarım doğru yerde doğru teknikere denk gelirsiniz.

Merhaba Teknik gözü ile, ben tek kanedyenle ortopedik demirsiz botlar ile yürüyorum, uzun bacak yürüme cihazı ile kanedyensiz yürümem mümkün müdür?

Merhaba petitgirl

teşhis nedir sizde neden bot kullanmak zorundasınız. Varsa bacak kaslarınızın değerlendirmesini yazarmısınız.

Merhaba Songül

özellikle sizin gibi çalışan kişilerde cihazın önemi yüksek ki iş hayatınızda deyneksiz olma imkanınız varsa bunun size getirisi çok büyük olacaktır. Deynekli yürümek zorunda olan hastalarım mevcut. Kendilerinde ek olarak ciddi başka rahatsızlıklarda bulunmakta bu yüzden deynekleri bırakma imkanımız yok. Sizde durum nedir bilmiyorum. Yukarıda üye 'nefise ' den istediğim bilgileri bana ulaştırmaya çalışın ve tabiiki ek rahatsızlığınız olup olmadığınıda.

Arkadaşlar

Niyetim internet üzerinden teşhis koymak değil ki bu mümkünde değil. Benim için önemli olan Polio olan kişilerin teknik açıdan ve cihazın kalitesi hakkında bilgi sahibi olmaları. Bu yüzden bilgiler tarafımdan çalıştığım Medikal faydasına değil genel olarak verilmekte. Sanırım bu kafalarda oluşmuş soru işaretlerini ortadan kaldırmaya yeterli.

Geçmiş olsun

cevabınız için çok tşk ederim ben şuan zaten yatıyorum ayağa kalktığımda zaten raporu çıkartırdım onu yaptıracağım raporun 6 ay süresi varmış o zaman kadar isveç kilitli uzun yürüme cihazı ölçümü yaptıracam.dizde ki kaçma ya gelince dediğiniz gibi geri:(arkaya) yana (iç doğru ) benim ki benim ayak bileğimde hafif yan basma var ama kalçadan kaynaklanılan sorun da dizimin şeklini değiştirmektedir dr bu konuda 50 yaşımı bekleme mi ve önce kalça protezi sonra diz protezi düşünürsün dedi bakalım zaman neyi gösterecem açı ayarları elimde değil çünkü artık rödgen ve tetkikler dr da kalıyor hastaye bek bişey vermiyorlar ben tomoğrafide çektirdim hepsi onlarda ama ilginiz için tşkler inş bir gün ist bir şekilde karşılaşırız

Nefise,
benim bahsettiğim açılar fiziktedavi uzmanı tarafından belirlenen açılar ( diz eklemi nekadar bükülüyor gibi ) ektansiyon - fleksiyon ve abduksiyon - adduksiyon açıları tıbbi tabiri ile. Mutlaka bir doktorunda fikrinin alınmasından yanayım ben. Özellikle size önerilen Endoprotezlerde ( diz ve kalça eklemi ) bu konu hakkında mutlaka araştırma yapın. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

Geçmiş olsun

ben zaten şuan bile dr kontrolündeyim. ben bu ameliyatı bir çok dr tarafından araştırdım ve hepsi yaşımın genç olduğunu söylediler .

diz rahatsızlığıma gelince ben uzatma ameliyatı geçirdim ilizarov bu ameliyattan sonra dizimin (bükülme ölçümü p )fakat ben bu ameliyatın başarısız geçtiğini idea ettim ama bir türlü ispatlayamadım bana 0 iyi olma şansı verildi fakat sonrasında 6 ay sonra çıkarılan ilizarov erken çıkartılma sonuçu fizik tedavisi verildi ve kendim yapmış olduğum 2 parmağımla dizimi aşağı bükme sonucu kırıldı dizim sonrasında da dizimin kırıldığını 2 parmağımla yapmış olduğum haraket yüzünden olduğunu söyledim fakat fizik tedavi dr da bunu filimde görmedi ben ısrar ettim ve yaptırmadım kendime ve filimleri alıp acildeki dr larıma gösterdim ve kırıl olduğu anlaşıldı ve alçıya alındı o fizik dr varya oda beni acilde alçılar içinde görünce dedi ne oldu nefise hanım bende siz boşuna okumuşsunuz dedim o kırığı ben gördüm size ısrar ettiğim halde umursamadınız dedim burdan şunu anlatmak istiyorum herkez önce kendinin doktoru olsun ben 11 ameliyat geçirdim ve artık kırıl mı çıkışmı yoksa çatlak mı var herşeyi öğrenmiş oldum...iyi günler başınızı ağrıtmışımdır ama içimi dökmek istedim.

Üst Alt