Merhaba arkadaşlar, daha önceden konulmuş uyum bozukluğu, panik atak,anksiyete teşhislerim vardı. Askerlik muayenesi için aile hekimimden hastaneye sevkimi istedim. Hastanede heyet doktoru olan psikiyatri servisine başvurdum. Durumu olduğu gibi anlattım. Hiç bir ortamda hiç bir yere uyum sağlayamadığımı, sürekli takıntılı düşünceler içerisinde olduğumu, hayatımda sırf bu yüzden 10 tane üniversite değiştirdiğimi, onlarca iş yeri değiştirdiğimi, panik atak belirtilerimi, bir intihar girişimimden bahsettim bana ailemle beraber doldurmak için bir form verdi sonrasında psikoloğa yönlendirdi orada da 1-2 test daha verdiler birde 500 soruluk bir test daha doldurmamı istediler bazı testlerin üstünde hiperaktivite dikkat eksikliği birde depresyon falanda yazıyordu. Doktor en başta böyle askere gidemezsin dedi 1 yıl erteleme veririz dedi bende siz nasıl uygun görürseniz dedim her şeyi samimi bir şekilde aktardım doktoruma.üniversitemi bitirip bitirmediğini sordu intihar girişimim olup olmadığını sordu. yakın zamanda bir trafik kazasından sonrada panik atak belirtilerimin olduğunu falan aktardım. Hiç hastaneye yatış yapmak istedin mi diye sordu. Bugün 500 soruluk o testi de doldurduktan sonra sanırım doktorum nihai kararını verecek. En başta 1 yıllık ertelemeden bahsediyordu ama sonradan istediği ve doldurduğum testler nedeniyle hiperaktivite uyum bozukluğu panik atak gibi tanılar mı konulacak bana askerlikten muaf olma durumum olur mu bu süreç sonunda ya elverişlidir yada tamamen elverişsizdir kararı versinler istiyorum 1 sene erteleme alırsam bu süreç beni çok yıpratacak ya olumlu ya olumsuz belli olsun istiyorum. Doktoruma ne söylemeliyim nasıl hareket etmeliyim bilmiyorum hiç doldurduğum testleri de çok hızlı doldurdum berrak bir zihinle dolduramadım tekrardan testleri doldurmak istediğimi söylesem doldurtur mu yorum yaparsanız çok sevinirim