Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi olanların ehliyet yenileme süreci nedir?

samsunspor

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Ehliyeti yenilemek için sağlık raporu isteniyor aile hekimlerinden veya hastanelerden uyku apnesi rahatsızlığınız varsa size verilen formda uyku bozukluğum var veya yok işaretliyorsunuz.

Uyku rahatsızlığımızı belirttiğimiz durumda sonraki süreç nedir bilen var mı?

Yönetmelik aşağıdaki gibi

(5) Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu ile ilgili olarak;
a) Ağır derecede apnesi olanlar (AHI>30/saat) veya orta derecede apne (15<AHI<30) ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler tedavi görmeden sürücü belgesi alamazlar.
b) Uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği; en az bir uyku sertifikalı doktor (göğüs hastalıkları, psikiyatri, nöroloji, KBB uzmanı) ve bir KBB uzmanı olan üçlü heyet tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebilir. Hastalığın şiddeti, tedaviden alınan cevap, hasta PAP tedavisi uyumu gibi faktörler dikkate alınarak; ikinci grup sürücü belgesi sınıflarından alıp alamayacağı ile ambulans, resmi veya ticari araç kullanıp kullanamayacağı raporda belirtilir.

Yönetmeliğe göre teravi görüyorum uyurken cpap cihazı kullanıyorum fakat ehliyetimizi yenilerken süreç nasıl olacak

samsunspor

Özel bir süreç yok. Bir uzman hekime gidip sürücü belgesi için rapor başvurusu yapacaksınız. O değerlendirecek. Sürücü olur raporu verirse, o raporla nüfus müdürlüğüne gidip ehliyeti yenileyeceksiniz.

Kardeşim ben de ağır uyku apnesi hastasıyım geçen hafta ehliyetimi yeniledim aile hekimine söyledim durumumu önemli değil dedi ve bana raporu verdi.

kmamur08

Teşekkür ederim yarın gidecem aile hekimine ben ne olur ne olmaz diye uyku apnesinden tedavi olduğum doktordan cpap cihazı kullanıyor ehliyet almasında sakınca yoktur belgesi aldım olurda isterse git gel yapmamak için

kardeşler güzel ınsanlar ben aramala 1300 km yola gıdecem. korkuyorum uyku apnem vardır cpap cıhazı aldım gece takıyorum sesınden uyku uyuyamıyorum.5 aydır gece cpap cıhazı takmımıyorum. hava alıp verdığı için uyuyamıyorum çok ses yapar bılenler yazabılırmı

Son düzenleme:
hasko

Merhaba.Yaklaşık 2 yildir devilbiss cpapp cihazı kullanıyorum.Burun kemeri rahatsızlıgı dışında(maske kaynaklı) bir sorunum yok.20 gün once yaklaşik 2000 km.yol yaptım.Yoruldum ama hiçbirşekilde uyuklama gibi bir tehlike yaşamadım.Sizin sorununuz cihaz ayarları ile ilgili olabilir.Basınç ayarlarınızı kontrol ettiriniz.Kullandıgim cihaz sesi çok az ve kesinlikle rahatsiz etmiyor.Cihazınız sesli çalışıyorsa ya bakım gerekli yada degişmesi lazım.Tekrar geçmiş olsun.

Özgür umut bey sgk nın verdığı cpap cıazım RESTmart BMCdır.basınç 7 olarak rapora göre verdıler.2 gece takıyorum 1 ay takmıyorum. gecelerı yan şekılde yattığım zaman horlamam olmamaktadır ve uykumu güzel alıyorum.duyarlılığına teşekkür ederim.senın cpap cıhazına su falan konmuyor deyılımı cıhazım sadece hava verıyor doğrumudur.

Uyku apnesi ve kardiyoloji engeli ile raporum var.bu durumda ehliyet yenileyenler sağlık raporu için ne yaptiniz

Üst Alt