Bende darlık olduğunda acil servise gittim Bakırköy'e. O zaman Çetinel'den haberdar değildim. Orada -üretrayı geçip mesaneye ulaşamadıkları için acilen- sistofiks uyguladılar (göbekten delip mesaneye sabit sonda taktılar yani). Sonra darlığın boyutunu kontrol etmek için üretrografi istediler. Orada çektirdim. Darlık olduğunu teyit ettiler o kadar.
Sonra ben Çetinel'i buldum. Ona gittim ve o sistoskopi dedi. Neden üretrografi değil de sistoskopi? Çünkü biri rontgen sonuçta, diğeri ise kamerayla girip canlı canlı içeriyi görmeyi sağlıyor. Ve daha da önemlisi, darlığı tespit ettiğinde bıçakla o darlığı kesiyor. Böylece bir seferde hem tanı hem de tedavi mümkün oluyor.
Hayır, Çetinel'İn muayenehanesinde hiç bir cihaz yok. O dinliyor ve ya kendi ameliyatlarını yaptığı özel hastaneye yönlendiriyor seni (oradaki masraflar için fiyat veriyor size) ya da "benim o kadar param yok" dersen, seni Cerrahpaşa tıp fakültesindeki asistanına yönlendiriyor. Tetkikleri vs. orada yaptırıyorsun...
Çetinel biraz pahalıdır ama sağlık açısından böyle çetrefilli konularda çok iyi bir uzmandır.