cok zorluklar yasadım yasanmıyor degil.. universiteyi kazandıgımda kaza gecirmemiştim... gayet egleniyordum sene 98de kendi evim vardı, basketbol takımındaydım, derslerim superdi, her aksam biyerlerde geziyorum, daha once iki universiteye baslayıp bıraktıgım için sınıftaki diğer ogrencilerden yasım buyuktu, zaten kolej mezunu oldugum için ingilizcem superdi, acaip egleniyordum zaten fakultede kusadasında daha ne olsun.. bayagı populerdim.. cep tlfnum 5 dk susmazdı hatta kaza yaptıgımda arabamda 3 bayan vardı..(final haftası)allahtan onlara bişi olmadı.. tabiiki kazadan sonra okula donusum suskun olmustu.. malesef o popülarite falan kalmadı.. hep etrafımda olan kızlar erkekler degişiverdi ama genede bi tane arkadasım kaldı bana hep destek ki kazadan once onunla o kadar samimi degildik.. kız arkadas mevzusuna girince sonu husran olsada ki bu her ilişkide olabilir..kazada sag koltugumdaki kızla 4bucuk ay beraber yasadık benim için super bi olaydı daha ben kendimi kabul etmemişken.. birisinin beni kabul etmesi.. sonra ben hastanede rehab yatarken ayrıldık o da ayrı bi konu tabii.. ben sunu soyleyeyim sosyallikmiş askmıs meskmiş bunlar gercekten cok zor seyler degil.. senin kendine guvenin olsun.. sen insanlara duvar ormezsen hayatına kimler giriyor kimler cıkıyor.. gelelim okula gidiş donus.. tabiiki kaza oldu.. hastane masrafları vs malum bide ustune deprem yasadık ne para kaldı ne araba ne ev.. ilk zamanlar annem sagolsun ustte balıkcı yagmurlugu, bacaklarda cop torbaları, elde semsiye, arkada elli kusur yasında anne tam reha muhtarlık gittik geldik.. 7 ay rampa yapılmasını bekledik kulakları cınlasın(!) o zaman ki okul mudurunun.. 7 ay rampa yapmadıgı gibi, bizim yapmamızada izin vermedi.. neymiş kamu malına dokunamazmısız.. okulun yanındaki cafeye rampa yaptık o duvara kapı acalım dedik..yok ortakmıymıs derler.. duvarı yapıp kapı yapıp kilit koyalım anahtarı size verelim falan.. biz bi daga tırmanmak istiyomusuz, yok ozel uniye gitcekmişim yada acıkogretime vs vs derken (buarada annemim mudure cevabı cok hos: bırakın biz daga tırmanalım,tırmanamadıgımız yerde inmesini biliriz..)neyse olmadı olmadı olmadı.. taki ben bigun kaza yaptıgım için tek girecegim turk dili sınıvına basamaklarda tasınmayayım(cunku akut zaman ne olacagı belli diil..yurur de yuruyemezdeee..) basamakların esiğinde gireyim dedim mudur yardımcısına..oda muduremi ne sordu.. ozgur uzatma gireceksen gir girmeyeceksen girme dedi..bende haklı olarak dellendim.. takımda oynarken alkıslamayı biliyordunuz..kep torenlerindede varsınız.. bu ne biçim iş,kimse işini yapmıyo burda..boyle işin bip bip bippp dedim.. mudur yardımcısıda bana dogru konus oraya gelirsem seni doverim dedi.. bende dahada dellenip.. gelde döv dovmezsen bende senin biip bip biipppp diyip defter ve cep tlf fırlattım sonra annem kalbim sıkısıyo diyince sustum buarada ayaga kalkmayada calıstım ama olmuyo sadece turk filmlerinde oluyo(17 agustostada denemiştim!!) neyse sonra iş buyudu.. dekanlık disiplin cezası falan aldım 30 gun uzaklastırma
bi ama olsun rampam yapıldı.. cok dik olsada 3 kişi cıkartabiliyordu..3-5 ay sonra biraz daha duzeltildi guclu bi kişi yada orta kuvvette iki kişi yetiyordu..sonra ben hastanede yatarken okul basında bu sefer rektorle muhattap oldum dedim ben bi 4-5 ay daha hastanede yatıcam,okula gelemicem dedim..olsun olum senin saglıgın onemli bizim için dedi..ee dedim devamsızlık.. raporun olucak ya olum hallederiz sorun diil dedi sırtımı sıvazladı allah razı olsun(!) ama ben hastaneden cıkıp okula hergun(ishal oldugum bigun haric) 50kusur yasında annemle yukarda anlattıgım reha muhtarlık halimle gidip geldim hatta oglenleride okulda wc olmadıgı için eve geldim dondum.. ee sınav haftası ne goreyim.. ozgur ozbey devamsızlıktan kalmıs iki dersten sonra..ogrenci işlerine, bi ona bi ona biz iş duzelsin derken bi baktım 5 dersten devamsızlıktan kaldım.. sebep rektor raporu imzalayıp onaylayıp dosyaya koydurtmadıgı için herkesle yuzlestim hocalar, mudur rektor.. boyle dediniz, sizde vardınız.. ozgur valla ben duymadım.. ben hatırlamıyorum..?? ne demişler it iti ısırırmı ısırmazzzzz..
sonra YÖKe tlflar, faxlar, emailler.. anlat derdini onlarca marco pasaya sonuc elde var sıfır.. neymiş universiteler ozerkmiş onlar bişi yapamazmıs, mahkemeye verecekmişimde vs vs.. ama allah razı olsun.. bi sene kaza(aslında o hakkımında saklı olması lazım malum komadayım sınav zamanı) bi senede rektor kazıgı.. oldumu 2 yıl okul uzadı.. o durumda napcaz anne dedim sana ehliyet alalım araba alalım bi 124 yada lada tavria.. yok kullanamam ozurlu arabaları varmıs vs borc harc araba sahibi oldum rektorumun sayesinde.. neyse cok yazmısım uykum geldi.. sonrası biraz daha rahat oldu.. ama cokta kolay olmadı tabiiki ama bi şekilde oluyo.. sonucta diplomamı da aldım hatta not ortalaması yuzunden ustun basarı belgemide!! dedim zaten madem bu kadar ustun basarılıydım niye yordunuz beni bu kadar diye..
tabi arada mimari sartlar yuzunden staj yapamadım naylon yaptım.. yazın iş bulamadıgım gecim sıkıntısı yuzunden yeri geldi ing dersi verdim, yeri geldi korsan taksi havaalanına yolcu tasıdım, yeri geldi 3kurus için pastanenin pastalarını tasıdım arabamla.. yetmedi yettiremedim.. sener senden alıntı.. derken bi ufak iş yeri actım ama seyahat işletmeciliği(acentacılık) mezunuyum cafe-bar işletmeye basladım.. hala yetiyormu hayır!! (tek basıma ev gecindiriyorumda bi annem var haa bide kopegim) bi yandan emlakcılık yapıyorum, bazen ben musteri gezdiremediğim için adına calıstıgım insanlar musterimi calıyo ama napalım: oturdugu yerden basarıya ulasan tek canlı tavukmus????
araba alıp satmaya calısıyorum.. sanat galerisinde tablo satıyorumdum yuzde on komisyona ama bu sene cagırmadılar hiç gozleri kaldı herhalde
gerci kendileride beceremiyolar ama.. neyse sunu dicektim bolumunu lutfen diikatli sec.. ben bilseydim sakat kalacagımı ya bilgisayar yada mimarlık secerdim.. tekerlekli sandalyeye uyumlu işler
neyse zaten bu aksam karar verdim yurt dısına gocmenlik basvurusunda buluncam.. yoruldum artık.. benimde adım hıdır! elinden gelen budur!! neyse kalın saglıcakla..hersey gonlunuzce olsun.. basarılar,saglık,mutluluk vs vs vs..
yukarıda bahsi gecen okul adnan menderes uni turizm işl ve otelcilik yuksek okulu 4 yıllıktı 5 oldu şimdi.. onunde rampası mevcut asansoru var.. ama sartlar pek rahat diil tavsiye etmem.. buyuk uni tercih sebebiniz olsun..