"Üniversitede öğrenciyim burs almak istiyorum" çok yavan bir cümle. Google arama kısmına "Burs veren kurumlar, vakıflar" yazarsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız,
* KYK nın %40 üzeri engelli raporu olana başbakanlık bursu verdiğini zaten bilmeyen kalmamıştır. Sahi kaldı mı?
* Üniversitelerin "ikinci öğretim" programlarında okuyan %40 üzeri engelli raporu olan öğrencilere, rapor oranları kadar indirim yapıldığını da bilmeyen kalmamıştır
* Üniversitelerin çeşitli destekleri de biliniyordur. yemek yardımı, yol yardımı vs. özel üniversiteler için harç indirimi vs.
Devlet bursundan çıkıp özel vakıflara gelince;
* Tesyev Tesyev Tesyev.. 100 konu olmuştur. İlk buraya başvurulmalı..
Sonra "Üniversite Öğrenim Bursu" konusunun yavanlığına gelelim;
Her vakıfın çeşitli kuralları vardır;
- Kimisi ikinci öğretim programında okuyana vermez
- Kimisi sadece kız öğrencilere verir
- Kimisi Türkiye de belirli bir sıralama içindeki öğrencilere verir
- Kimisi belirli üniversitelerde okuyanlara verir
- Kimisi belirli bölümlerde okuyanlara verir
- Kimisi siyasi şartlar koşar (Sadece İstanbul'da okuyan ve toplantılarımıza katılan öğrenciler gibi...)
- Kimisi belirli çevrelere verir (Milli görüşe sahip öğrencilerimiz, Atatürk ilkelerine bağlı öğrencilerimi gibi söylemler mevcuttur)
Sonra her kurumun puanlama cetveli vardır;
Araba var mı -5 puan, ev kira mı +10 puan (sallıyorum)
4 sene boyunca yaklaşık 50 - 60 bin lira arası burs, proje desteği alan bir kişi olarak iyi araştırmanı ve kısa sürede liste çıkarmanı tavsiye ederim. Aklıma gelen vakıflar
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
- Toplum Gönüllüleri
- Anadolu Vakfı
- Bereket Vakfı
- Türk Eğitim Vakfı
vs vs..
Ayrıca: Atıyorum öğrencinin annesi Mardinli babası İzmirli, öğrenci İstanbul'da okuyor. Mardinliler, İzmirliler yardımlaşma derneği gibi dernekler de öğrenciye burs verebiliyor. örnek: Bolu Bağışçıları Vakfı,
Burslar - Bolu Bağışçılar Vakfı
Daha bir çok detay lazım, oturup araştırmak lazım.