Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite Öğrenim Bursuna nereden başvurmalıyız?

Samedzel

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Üniversite öğrenciyim burs almak istiyorum. nereye başvurmalıyım?

"Üniversitede öğrenciyim burs almak istiyorum" çok yavan bir cümle. Google arama kısmına "Burs veren kurumlar, vakıflar" yazarsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız,
* KYK nın %40 üzeri engelli raporu olana başbakanlık bursu verdiğini zaten bilmeyen kalmamıştır. Sahi kaldı mı?
* Üniversitelerin "ikinci öğretim" programlarında okuyan %40 üzeri engelli raporu olan öğrencilere, rapor oranları kadar indirim yapıldığını da bilmeyen kalmamıştır
* Üniversitelerin çeşitli destekleri de biliniyordur. yemek yardımı, yol yardımı vs. özel üniversiteler için harç indirimi vs.
Devlet bursundan çıkıp özel vakıflara gelince;
* Tesyev Tesyev Tesyev.. 100 konu olmuştur. İlk buraya başvurulmalı..
Sonra "Üniversite Öğrenim Bursu" konusunun yavanlığına gelelim;
Her vakıfın çeşitli kuralları vardır;
- Kimisi ikinci öğretim programında okuyana vermez
- Kimisi sadece kız öğrencilere verir
- Kimisi Türkiye de belirli bir sıralama içindeki öğrencilere verir
- Kimisi belirli üniversitelerde okuyanlara verir
- Kimisi belirli bölümlerde okuyanlara verir
- Kimisi siyasi şartlar koşar (Sadece İstanbul'da okuyan ve toplantılarımıza katılan öğrenciler gibi...)
- Kimisi belirli çevrelere verir (Milli görüşe sahip öğrencilerimiz, Atatürk ilkelerine bağlı öğrencilerimi gibi söylemler mevcuttur)
Sonra her kurumun puanlama cetveli vardır;
Araba var mı -5 puan, ev kira mı +10 puan (sallıyorum)
4 sene boyunca yaklaşık 50 - 60 bin lira arası burs, proje desteği alan bir kişi olarak iyi araştırmanı ve kısa sürede liste çıkarmanı tavsiye ederim. Aklıma gelen vakıflar
- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
- Toplum Gönüllüleri
- Anadolu Vakfı
- Bereket Vakfı
- Türk Eğitim Vakfı
vs vs..
Ayrıca: Atıyorum öğrencinin annesi Mardinli babası İzmirli, öğrenci İstanbul'da okuyor. Mardinliler, İzmirliler yardımlaşma derneği gibi dernekler de öğrenciye burs verebiliyor. örnek: Bolu Bağışçıları Vakfı, Burslar - Bolu Bağışçılar Vakfı
Daha bir çok detay lazım, oturup araştırmak lazım.

gökhan_

valla bunların birçogunu bilmiyordum bunları yazman çok iyi oldu çok teşekkürler

gökhan bende araştırmayı seven birisiyim ve mimarlık öğrencisiym akademik verileri okmaktan çok hoşlanıyorum.
lütfen bana face verirmisin seninle araştırma konusunda konuşmak istiyorum. bu kardeşine yardımcı olursan sevinirim
okul ortalamam 3,20 başarılı birisiyim.

Üst Alt