Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
barefoot' Alıntı:ya cok özendim valla
bize de kendi ucurtmamizi yapabilmemiz icin
biraz bilgi versene
(ne kadar uzunlukta kac cita?
neyle kaplamamiz daha iyi olur? vs.)
barefoot' Alıntı:finduk mu?
ben findik agaci bulamam
neyse herhangi bir agac olsa olur herhalde di mi?
3 adet ayni boyda cita olmali galiba
onlari sabitledikten sonra (citalari ortadan civi ile mi sabitliyorsun?)
altigenin iple etrafini dolasagiz di mi?
sonra da naylon posetle kaplayacagiz.
bir sorun cikar mi bilmem ama deneyecegim
umarim yapabilirim
KaraBoğa' Alıntı:barefoot' Alıntı:finduk mu?
ben findik agaci bulamam
umarim yapabilirim
Uçurtma tarifi
İlk önce bir marangoz amcaya gidilir ve önce marangoz amcanın hali vakti sorulduktan sonra, marangoz amcadan 3 adet aynı boyutta (yaklaşk en az 1 metre, en fazlada ortalama 1,5 metre uzunluğunda 1 cm ye 1 cm) çıta alınır...
Bu birbirinin tıpkısının aynısı olan çıtalar ortalanarak, altıgen şeklini alacak şekilde tam ortasından (çivi değilde) iple sıkıca, gevşek kalmayacak (aman dikkat düğüm atarken parmak arada kalmasın, unutma parmağını orda ) şekilde bağlanır.
Ondan sonra altı gen şeklini alan çıtaların uçlarından diğer uçlarına (sağa sola oynamaması için) ip sıkıca bağlanır....
İpler bahsedilen şekilde bağlandıktan sonra naylon (muşamba) kısmına gelinir... Bahsi geçen naylon (muşamba) düzgün bir şekilde yere serilir ve üzerine daha önce kıvamına gelmiş olan uçurtmanın iskeleti (birbirine bağlanmış çıtalar) düzgün bir şekilde bırakılır... Bırakıldıktan sonra çıta uçları ölçülü bir şekilde naylona geçirilerek sıkıca her köşeside bağlandıktan sonra, gelinir uçurtmanın ip (terazi (orta göbek)) kısmına :
İp kısmıda sağlı ve sollu bir şekilde bildiğimiz gibi bağlanır (nasıl biliyosan öyle bağla barefoot), bu da bağlandıktan sonra uçurtmanın en önemli yeri olan, yön veren ve denge merkezi olan kuyruğuna, kurukta yaklaşık en az tahmini 3-5 metre, uzunluğunda olmalıdır... Tabiki kuyruk zevke kalmış bir vakka olduğu için (at, öküz vs. hayvanların kuyruğuna benzer (aman, sakın fare kuyruğuna benzemesinde barefoot, yoksa uçmaz sen uçarsın ), açıklama gereksinimi duymuyorum... Kuyrukta bitip bağlandıktan sonra...
Uçurtmamıs hazır hale gelmiştir...
Hayırlı uçuşlar dileriz
......Gecenin 2,30 unda nerde bulduysam bu formu yaziyim dedim.. İyi ettim beh ...
Sevgilerimle...
eminim63' Alıntı:hep imrenerek baktım hiç uçuramadım uçurtma uçrtmam olmadı biler
barefoot' Alıntı:finduk mu?
ben findik agaci bulamam
umarim yapabilirim
barefoot' Alıntı:ufffffffffff
ne zormus yaaaaaaaaa
en iyisi marti name'nin dedigi gibi kirtasiyelerden hazir almak
korktum valla
barefoot' Alıntı:karaboga evladim;
tamam senin tarif kolaydi
ama sonra denge menge ise karisti,
is zorlasti
not: abdo'nun tarifine baksana