Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz iznin emekliliğe etkisi nedir?

Members

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Kamuda çalışan birisi için 1 yıllık ücretsiz izin alsa emekliliğe sayılırmı?Ücretsiz izni bittikten sonra tekrar çalışması gerekirmi?Emekliliği hak eder mi.?

Okuldaki öğretmenin "ek ders" almadan maaş karşılığı çalışması gibi bir duruma benziyor

Members
Galiba anladım Kısa dönem askerlik gibi Maaş almadığın için hizmet süresine sayılmaz. Yanlışım varsa düzeltilsin.

perseküsyon
Örnek veriyorum.02.02.2028 de emekliliği hak ediyorum.02.02.2027 de ücretsiz izin aldım.Ücretsiz iznin sonunda tekrar çalışmam gerekiyor mu

Bende aynı konuda bilgi rica ediyorum benim pirim günüm doldu 15.04.2023 tarihinde emeklilik hak kazanıyorum bu süre içinde ücretsiz izin alsam izin bitimi bir ay çalışsam emekliliğim versem izinli olduğum süre sigortalılık süresinden sayılıyorum lütfen konu ile ilgili bilgi verirse saygılarımla

Ben özlük bürosuna sordum.Çalışmak lazımmış

Yani sigortalılık süresinden sayılmıyormu

Çalışma yoksa prim de yoktur, prim yoksa emekliliğe olumlu etki de yoktur. Yani o süreler yok hükmündedir.

Sevgili kardeşim sana kendimden misal vereyim. Ben hem çalıştım hem de üniversite okudum. Baktım ki dersler kötüye gidiyor altı ay ücretiz izin alarak dersleri rayına oturttum. Bu süre zarfında, adı üzerinde ÜCRETSİZ İZİN, maaş filan almadım tabii ki. Ücretsiz iznin bitiminden itibaren belli bir süre içerisinde geri dönüş müracaatını yapmaz isen istifa etmiş sayılıyorsun. Geri dönüş müracaatında bulunursan işinin başına geçiyorsun yeniden. Arkadaşların da dedikleri gibi ücretsiz izin döneminde geçen süre emekliliğe sayılmaz. Selametle.

Üst Alt