Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz avukat hizmeti nasıl alabilirim? [Hukuk]

zakzom

Üye
Konular
59
Reaksiyonlar
1
benim avukata ihdiyacim var baro dan talep etsem verirler mi tekerlekli sandalyedeyim asgari ucretle calisiyorum fakirlik kagidi gerekiyormus sanirim onuda sgk olanlara vermiyorlarmis ne yapmam gerek ?

Adli Yardım SSK'sı olmayanlara yapılıyor bazı gerekli durumlarda üzerine gayrimenkul var mı yok mu bakılıyor.
Eğer çalışıyorsanız ve SKK'nız varsa Adli yardım talep edemezsiniz.
Yine de şansınızı denemek isterseniz Adli yardım baroları var oraya gitmelisiniz.

benim 6 bin tl lik ayıplı mal davam var bunun için avukatı nerden bulurum ve tahminen ne kadar ister ?

Avukatsiz cozulemezmi?
Araci aldigin firmanin kisi kimse.....onu dava et.

ben kendim bir dilekçe yazdım aldığım firmayı yazdım tekerlekli sandalye dünyası diye hakim dediki faturada yazan kişyi edicektin ve bu dilekçe olmamış bunu düzelt o ismi değiştir ama nasıl değiştircem tekrar nereye vericem o dosyayı hiçbirşey bilmiyorum

Anlasildi.o tekerlekli sandalye d5unyasi sadece satici firma
Uretici firma ayri.
Hakimin dedigi gibi satan kisiyi dava et:dilekceye yaz bu tarihte araç aldım , kaç kere bozuldu servis_ gonderdimbelgelerl_ acikla

Ayni yere ver tabi dosya kapatma mahkemede

Dilekçeyi kendiniz değil de dilekçecilere yazdırabilirsiniz onlar genel olarak konuları ve nasıl yazılması gerektiğini bildiğinden sizin için daha iyi olur.
Avukatın uygun fiyat alacağını sanmıyorum.
Hangi semttesiniz? Adliyenin oralarda genelde dilekçeciler var. Örneğin Gop Adliyesi karşısında ful dilekçeciler var 50tl - 80tl vs dilekçe yazıyorlar.

e devletten hakem tükeciler birliğmidi neydi ona başvuru yapabilirsiniz hani bir ara bankalardan çektiğimiz kredilerin masrafları almak için tüketici hakem heyetimi neydi bağlı bulunduğun hükümet binasındada yeri var onlarda bakıyorlar bu davalara

Ben iş mahkemesi için avukat istemiştim param yok diye barodan, onlarda ücretsiz değilmiş mahkeme sonucunda %10 civarı alıyolarmış, bende %10 alan başka bir avukatla anlaşmıştım. Ayıplı mala gelince tüketici hakem heyetleri bu iş için var ama 6000tl onları aşıyor mu sormak lazım. Ayıplı mal hakkında şöyle bir şey başıma geldi; Bir yatak almıştım yeni açılan bir firmadan 1 sene geçmeden yanları bombe yaptı ortası çöktü filan birde baktık firma kapanmış, tüketici hakem heyeti de firma yok ki kapanmış nereye gönderecem ben ihbarnameyi diyor. Dava da açamazsın ortada firma yok dendi. Yani ne güzel memleket aç firmayı sat ayıplı malları 1 sene sonra kapat git hiçbir sorumluluğun olmasın...

istanbulda oturuyorum en iyisi dediğinz gibi dilekçecilere danışmak

Üzerime kayıtlı hiçbirşeyimin olmamasına rağmen, 4 kişilik ailede toplam 1100 TL aylık gelirim var diye avukat talebimi geri çevirdiler. Boşu boşuna işkence eder gibi, e devletten alınabilecek belgeleri bütün ilçeleri dolaştırıp tapu ve belediyeden imza kaşe yaptırmış olmalarından zaten anlamalıydım bu işin olmayacağını. Sadece sözde bir birim va. Haaa bak biz ücretsiz avukat bile veriyoruz. Hepsi göstermelik. Üstelik açılacak davam o kadar bariz belli ki haklılığım. emsal teşkil edecek yarg8tay kararını bile dosyaya koydum, ama maalesef haklı olman boşuna.

Maalesef SGK kayıtlı bir çalışmanız var ise baro başkanlığı adli yardım talebini kabul etmez, yani size adli yardım taleple avukat vermezler, bir zabıt katibi olarak bilgim bu, saygılarımla, Bartın(74)

kardeş ereğliden selam.engelli kamu personeliyim.üstünde çok emeğimiz olan bi adamın nakörlüğüne aç gözlüğüne maruz kaldık.yediremedim suç olduğunu bile bile hakaret ve ifşalarda bulundum.% 95 oranım.sonuç nasıl olur gidişat nasıl olur?

Üst Alt