Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üç Tekerlekli Motoru hangi ehliyet kullanabilir?

Konular
13
Reaksiyonlar
108
-47. İki Tekerlekli araç kullanamaz.
-Otomatik vitesli araç kullanabilir. kodlarına sahip b ehliyetim mevcuttur.

Sorularım :

1- mevcut ehliyet ile Üç tekerlekli Yamaha Yamaha Tricity 155 gibi araçlar kullanabilir miyim ? (L5 katogorisi deniyor)
2-Üç tekerlekli motorları kullanamıyor isem; kullanmak için A2 ehliyet alabilir miyim ?
3-İki tekerlekli b ehliyeti ile kullanabilen 50cc altı motorları kullanabilir miyim ?

teşekkürler

Son düzenleme:
50 cc altı motor yok. Yasal olarak B ehliyeti olanlar 50 cc yi kullanabilir. Motorlu araçlarda teker sayısı farketmeksizin A-A1-A2 ehliyetler var bu ehliyetler ile kullanılabilir. Yasal sınır 50 cc. Soylunun 125 cc'ye çıkacak diyodu. Ama seçim yemiydi. Seçim sonrası resmileşen bir durum yok ortada. Buna güvenip 125 cc alıp ceza yiyenlerin haberi vardı bi ara.

Engeliniz sorun teşkil etmez ise motor ehliyeti alabilirsiniz. Ben 7 - 8 senedir motor kullanıyorum. Ayaklarım sorunlu olduğu için maxi scooter (otomatik vites) kullanıyorum 650 cc.

Ehliyeti 2010'da aldım engelli raporum yoktu. 2012 de rahatsızlandım. 2013 de engelli raporu aldım süresiz. 2018 de ehliyeti yeniledim. 2028 e kadar süresi var. 2028 de ne olacak bakacağım artık.

Son düzenleme:
Alman

ehliyetimde 47 kodu ile iki teker kullanamaz kısıt var ona uygun motor ne kullanabilirim bilmiyorum üç teker iki teker

47 kodu 2 teker kullanamaz ise 50 cc 3 tekerli olan motor görmedim. B sınıfı ehliyetiniz var ise 50 cc de kullanamazsınız. 3 tekerlekli elektrikli araçlara yönelin almadan önce yine yetkili kişilere sorun yanlış yönlendirmeyeyim sizi. 3 tekerlekli motorlar içinde motosiklet ehliyeti gerekiyor çünkü. (Yamaha tricity, Piaggio Mp, Peugeot metropolis serileri gibi...)

Alman

araştırdım Peugeot metropolis quadro 3 4 bunlar L5 kategorisine giriyor demişler b ehliyeti kullanabiliyor denmiş ama biraz pahalıca

Son düzenleme:
Metropolisler için motosiklet ehliyeti gerekir.

Üst Alt