Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TYP’de iş çıktı bana. Çalışma koşulları ve hakları nelerdir?

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
s.a arkadaşlar cümleten gözümüz aydın pazartesi yapılan typ kurrasında adım çıktı çok şükür 1,5 senedir işssiz geziyordum artık tabiri caizse sıfırı tükettik. gençlik spor il müdürlüğünde çalışacam inşallah. ama kafama takılan sorular var acaba daha önce o kurumda çalışan yada çalışmış olanlar bilgi verebilir mi ?
1- bu 6 aylık işde yapılan sigorta sadece sağlık sigortası mı emekliliğe de sayılıyor mu ?
2- genelde çalışma yeri kyk lar oluyormuş orda kurum doktoru işyeri hekimi var mı acaba ( engelli olduğum için ilaç yazdırma için )
3- bir yerde okudum inşallah doğru değildir. haftanın 6 günü çalışılacak sadece pazartesi tatil diyordu acaba doğru mu ?

kurum genelde nasıldır temizlik dışında ne iş olur bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim..

@ozmuşlu,
bende 9 ay çalıştım TYP program ında SSK prımı etkılıyo evet yani emeklılıge sayılıyor haftanın 5 günü çalışma olur kurumun belırledıgı günler olur haftasonu olursa Hafta içi izin olur 2 gün yani 45 saattten fazla çalışma yok calıstıramazlar

@Özlem05,
siz hangi kurumda çalıştınız kamuda benim bildiğim cumartesi pazar kolay kolay çalıştırmazlar ... ama kyk nasıl biryer bilemiyorum tabi ama anlamadığım nokta şu kyk bir ara kadrolu engelli mahkum kadrosundan çok adam aldı kyk ya habire adam neden alınır anlamadım ??

@ozmuşlu,
Bende aile sosyal hizmetler müdürlüğüne bağlı kurumda çalıştım hafta sonu da çalıştım çünkü yatılı bi kurumdu hafta sonu da açıktı ama hafta içi izin yapıyordum

@Özlem05,
hımm anlaşıldı... hayırlısı neyse bu kadar olduya artık el mecbur çalışacaz 1,5 sene işsiz gezdik oda kolay değil...

Typ saçmalıktan başka birşey değil sezonluk eleman asgari ücrete. Bende güvenlik görevlisi olarak işe girmiştim. Madem kurumların ihtiyacı var kadrolu alsınlar. Hayırlı olsun. Genelde geçici eleman olduğun için seni pek önemsemezler.

@Şamil676767,

eyvallah saolasın haklısın.. birde şu var yaşadığım ilde kyk lara kadrolu çok adam aldılar o kadar yetmiyor mu ki geçiçi adam alıyorlar normalde bende istemem ama çaresiz kaldım yoksa elektronikcyim elimde gül gibi mesleğim var ama 1,5 sene boş gezdik oda kolay değil....

@ozmuşlu, Gözün aydın hayırlı olsun sevindim senin için maddi getiride önemli ama bence dahada önemli olan insanın kendine güveninin gelmesi boş kaldıkça herkes bir süre sonra kendini işe yaramaz gibi hissetmeye başlar hele ki ruhsal rahatsız olanlar boş durdukça kafada kurar dahada kötü olur.

Kısa dönemli de olsa sana iyi gelecektir çalışma bu açıdan.

Sana tavsiyem sabırlı olmaya çalış her kurumda çok bilmiş, kraldan çok kralcı ve yalakalar olabilir ekmeğine bak gül geç kimseyede rahatsızlığını söyleme.

eyvallah saolasın teşekkür ederim..
evet bu süre zarfında daha iyi işler bulmak için çabalayacam. boş kalmak kadar kötü berbat bir iş yoktur eğer birine beddua edeceksiiz Allah seni boş etsin deyin o ona yeter..
inşallah hayırlı olur benim için bu iş..

evet arkadaşlar sonunda bugün işbaşı ettik ama nasıl ettik siz birde bana sorun. bizi kyk yurtlarına verdiler ama nasıl diyeyim size mübarek kyk yurdu değil sürgün yer dağ başı kuş uçmaz kervan geçmez mahrumiyet gölgesi. doğru düzgün yemek yiyecek yok. otobüs belli bir noktaya kadar gidiyor belli noktadan sonra yürüme yeri. çok sıkıntılı biryer hep angarya işlerde çalışıyoruz...

Hayırlı olsun kanka sonunda iş bulmuşsun

eyvallah soalasın amma canım çıkıyor en son yazdığımı okumadın galiba ? :( :(

@ozmuşlu Hayırlı olsun.Bana kalirsa özelde iş bulmaya calis bende bugün girdim yeni bir işe mimarlik firması engelli üzeriden girdim
Şantiyede duracağım getir götür maaşıda istddigim rakami kabul ettiler.meslegim yok ayrıca.İnsallah herşey gönlünce olur

@ozmuşlu, Sabır biraz uzun zaman boş kaldığın için de biraz sana ilk başlarda zor gelebilir boş kaldığında çektiğin sıkıntıları düşün.

arkadaşlar tamam iyi güzel diyorsunuz da bu adamlar bizi temizlik persoenli değil çok afadersiniz eşşek gibi heryere sürüyor bugün öğleden sonra ilgilikuruma mobilya taşıdık 3. kata sadece temizlik olsa eyvallah. ama ben ağır iş yapacak olsam gider mobilyacıda amele meydanında çalışırım ?
ben epilepsi hastasıyım diğer arkadaş kolundan rahatsız yani bilmiyorum çekilecek gibi değil valla böyle giderse 1 ay çalışıp işi bırakacam. bu benim şansım mı kaderim mi nereye gitsem hep angarya işlerde çalıştım.. ? :( :( :(

@samedo99,
valla şanslı adamışşsın...

@ozmuşlu,
Bizim arkadaş var kamu işçisi. Temizlik personeli normalde ama temizliğin yanında çay dağıtımı dışarıya evrak götürme evrak imhası dolap klasör taşıma işleri bilgisayar taşıma telefon bağlama danışma sekreterlik işleri getir götür herşeyi yaptırıyorlar. Bunu yapan kamu işçisi. Şoför lük de yaptırıyorlar zorda kalınca.
Kamu personelini bunları yaptırtan , sana ne yaptırmaz.

@osmangazi,
tamam da o adam kadrolu memur ona verdikleri parayı bana versinler bende yaparım aldığımız şurda 17 bin tl hiç mantıklı değil söylediğin...

bu gün akşam iş çıkışı kamuda mühendis bir arkadaşım var onunla konuştum onlarda da typ den gelenler varmış dedim siz ne iş yaptırıyorsunuz dolap eşya taşıma var mı dedim yok gardaş dedi sabah bir paspas atarlar akşam da çöp atarlar bu kadar dedi. neyse bugün 3. gün bugün de baya ağır iş yaptık üstümüz başımız battu gene iş elbisesi de yok bizde diğer arkadaşlar da itiraz ediyor ama zamanını bekliyoruz kadrolu adamlar yatıyor tüm yük bizim sırtımızda Allahtan reva mı ? bu kadar ağır iş yapacak olsam gider özelde çalışırım. TYP demek zaten bizim gibi kısıtlı engelli ağır iş yapamayacak durumda olan kişilerin seçtiği işdir. mevsimlik iş kısaca ...

insanlar çok kötü insanlar çok vicdansız beee en yakının bile az önce kız kardeşim aradı işte işin nasıl iyi mi ne yiyon içiyon dedi bana ? aman sakın çıkma aman şunu yapma bunu yapma bana akıl veriyor yahu bir Allahın kulu da bu çocuk hasta engelli ağır iş yapacak birisi değil elinden tutalım destek olalım demezler..!!! anca akıl veriyorlar valla ne anan ne baban ne kardeşin kendine yaslanacan demişler anasını satım kimseye de demeyecen valla işe girip çıktığını sanırsın kadrolu memur oldun bee. akşam akşam asabım bozuldu....

@ozmuşlu,
Moralin benim yazdıklarım yüzümden bozulduysa özür dilerim. İnan alınacağına bilsem yazmazdım. Empati yoksunuyum biraz kusura bakma.

@osmangazi,

estağfrullah yok yanlış anladınız...
kız kardeşim aradı biraz ileri geri konuştu ona canım sıkıldı sizle ilgisi yok..

arkadaşlar engelli olmak suç mu ? engelli olmak bir kusur mu ? eksiklik olabilir ama ben şu sözü çok severim hayatta her sağlıkı insan bir engelli adayıdır.

bugün işyerinde beraber çalıştığımız bir arkadaşla ufak bir münakaşa yaşadık canım sıkıldı akşama kadar da konuşmadm zaten. çöp meselesi yüzünden tartıştık neyse adam gelmiş bana biz diyor sen hastasın adamın yükünü hafifletelim işini hafiftelim diyoruz sende bunu suistimal etme diyor bana. yahu ben kimseden ayrıcalık tolarens beklemiyorum ki çok şükür elim ayağım tutuyor tek sıkıntım ben ağır iş yapamıyorum. adamın söylediği lafa bak ? yeri geliyor bizde arabamızla gidip geliyoruz onları da alıyoruz yeri geliyor çay şeker ketıl getiriyoruz çay yapmak için ama ben hiçbir zaman kimsenin başınan kakmadım. lafını bile etmem. çok canım sıkıldı akşama kadar kafam ağrıdı bu benim şansım mı kaderim mi iş hayatında yüzüm gülmedi vallahi nerdeyse dün gece intihar etmeyi bile düşündüm..

ben hayatımda nekadar çabalarsam çabalim ne kadar mücadele versem ne kadar dua etsem okusam üflesem işlerim gende ters gidiyor neden böyle ???
artık ellerimi havaya kaldırıp Allaha yalvarmak mı denir haykırmak mı denir onu yapmak istiyorum neden böyle diye neden hiçbirşey yolunda gitmiyor...

@ozmuşlu, burda Hollandalı biri vardı özgürkiz nikli sağlıklı insanla engelli insan aynı demişti fark yok aynı işi yapması gerektiğini savunuyordu kanunda dahi yazıyor engelliye pozitif ayrimcalik diye hafif işler yapması gerektiği yazıyor ekpss alımlarında hep hizmetli vermiş lise düzeyine yurttan gelenlere ise hepsi lise düzeyi memurluk vermişler engelliye hizmetli verilirmi hizmetli angarya iş yaptırılıyor hamallık🤣 yaptırıyorlar engelliye hizmetli ünvani sıkıntı

Üst Alt