12 senedir engelliyim 6 tane protez yaptırdım.genelde şöyle oldu.oturtulduk bir sandalyeye.hemen alçı ıslandı ayağımıza sarıldı.dizin altına 2 parmakla sıkıca bastırıldı.alçı kurudu.git haftaya gel dendi.gittik.biz gittiğimizde adam o alçıyla neler yaptı bilemedik.haftaya geldiğimizde ayak ya dar yada bol geldi.heryeri vurdu.ağrıyor dediğimizde fırçalandık.ağrımıyor numara yapıyorsun dediler.alışırsın dediler.acı eşiğin düşük dediler.kendi ayakkabılarına bir tane kum parçası girse 10 adım tahammül edemeyenler şişmiş ödem yapmış protezle yürümemizi beklediler.
boş vaktim çok olduğu için bilgisayar başındayım.yabancı ülkelerdeki sistemi gördükçe ülkemizdeki protezcilerin çıtanın çok çok altında kaldığını sanmaktayım yada benmi çıtanın üzerindekilere rastlayamadım.birkaç videoyu paylaşmak istiyorum lütfen seyredin ve bana söyleyin bizim ülkemizde size bu uygulandımı.
Össur Presents: Modular Socket System - YouTube
Traditional_vs_BioSculptor.mov - YouTube
Prosthetic Socket Refinement With Renew Silicone Replicator - YouTube
The CIR Transtibial Prosthetic System (Patent Pending) - YouTube
alçı ile ölçü alma yıllar önce bitmiş.güdüğün üzerinde 5 dakikada kuruyan sistemle ölçü almadan soket yapıp 2 saatte teslim ediyorlar.laser scanner ile ölçü alıp 3d cnc ile kalıp çıkarıyorlar.her şey acı çekmeden yürümen için.ya bizde???
boş vaktim çok olduğu için bilgisayar başındayım.yabancı ülkelerdeki sistemi gördükçe ülkemizdeki protezcilerin çıtanın çok çok altında kaldığını sanmaktayım yada benmi çıtanın üzerindekilere rastlayamadım.birkaç videoyu paylaşmak istiyorum lütfen seyredin ve bana söyleyin bizim ülkemizde size bu uygulandımı.
Össur Presents: Modular Socket System - YouTube
Traditional_vs_BioSculptor.mov - YouTube
Prosthetic Socket Refinement With Renew Silicone Replicator - YouTube
The CIR Transtibial Prosthetic System (Patent Pending) - YouTube
alçı ile ölçü alma yıllar önce bitmiş.güdüğün üzerinde 5 dakikada kuruyan sistemle ölçü almadan soket yapıp 2 saatte teslim ediyorlar.laser scanner ile ölçü alıp 3d cnc ile kalıp çıkarıyorlar.her şey acı çekmeden yürümen için.ya bizde???