Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu engelliler bakımından dosya görür mü?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
260
nedır bu TIHEK. 6 yıl once kurulan kısaltılmıs adıyla TIHEK cok bılınen bır kurum degılmıs
ayırımcılık ve ınsan hakları ıhlalı ıddıasıyla basvurular 3 ay gıbı kısa surede sonuclanıyormus
bız engellılerde bu haktan faydalanabılır herhalde. cunku en cok ayırımcılıga haksızlıga ugrayan kesımız.
TIHEK en son kararıyla 35 yasında doktora ogrencısıne kredı verılmemesını ayırımcılık saydı

Son düzenleme:
[SIZE=2]Özürlülere/engellilere/sakatlara ayrılan park yerlerine sağlam insanların pardon öküzlerin araçlarını park etmeleri ve bu kişilere trafik ekiplerinin hiçbir müdahalede bulunmadan yanlarından geçip gitmeleri konusu bu kurumun araştırma/inceleme yaptığı konular kapsamına girer mi acaba?
Web sayfalarını incelediğimde önce ilgili kuruma şikayette bulunulacak, yani anladığım kadarı ile emniyete şikayette bulunulacak, akabinde bu kuruma müracaat edilecek.
Kuruma şikayet yapılırken şikayet eden kişi şikayetini delillendirecek. Yani bizlere ait park yerine park eden sağlam kişiye ait araca hiçbir işlem yapılmadığı ispatlanacak? Nasıl peki? Başında nöbet tutulacak ve yanından hiçbir işlem yapmadan geçen trafik ekibi filme alınacak. Sabahtan akşama kadar araç civarında film çekilecek yani. Olacak şey mi bu?
Bir de müeyyide sadece para cezasından ibaret.
Bu park ihlali anladığım kadarıyla bizim başımızın derdi olarak kalmaya devam edecek sanırım.
Selametle.[/SIZE]

35 yasındakı doktora ogrencısı sıkayetını mahkemelere yapmadan dogrudan TIHEKe yaptıgı
davayı TIHEK kararından sonra 10 bın lıra aldıgı yazıyor aldıgım bılgıde

Televizyonda da aynı rakam dile getirildi ama mahkemeye müracaat kısmı yapılmış mı yapılmamış mı onu duymadım.

Bahsi geçen kararın sonuç kısmı.Doğrudan mahkemeye yapmamış. ancak bu karara karşı idare mahkemesi yolu açık. Bana kulağı tersten göstermek gibi geldi. Yani doğrudan idare mahkemesine gitmek yerine bura başvurmak bilemedim...2022 kararları içinde engelliler hakkında ben bir karar bulamadım gerçi kabaca baktım ama yok. Genelde havuza haşema ile girme merkezli kararlar var bol bol.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bütün bu hususlar bir arada değerlendirildiğinde; muhatap Kurum’un yaş kısıtlaması
uygulamasının meşru amaç taşıdığı anlaşılmakta ise de; söz konusu yaş kısıtlamasının yıllar arasında
değişkenlik gösterdiği görülmektedir. Başka bir anlatımla birey 2020 yılında kredi almak istediğinde 40
yaşında eğitiminin tamamlanacağı düşüncesiyle hakkında idare işlem tahsis edilecek iken, aynı birey 2021
yılı için kredi başvurusunda bulunduğunda bu kez 35 yaşında eğitim hayatını tamamlaması gerekir
düşüncesiyle kredi başvurusu kabul edilmeyecektir. Bu çerçevede eğitim hakkına yönelik getirilen söz
konusu düzenleme meşru bir amaca yönelik olsa da başvuranın Anayasal haklarından birini oluşturan
eğitim hakkının yıllara göre değişen yaş sınırı ile kısıtlanmasının belirlilik ve hukuki güvenlik ilkesine
aykırılık oluşturduğu, getirilen 35 yaş kriterinde makul bir dengenin gözetilmediği, tesis edilen işlemin
orantılı ve ölçülü olmadığı, sebepleri ile yaş temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine kanaat
getirilmiştir.
V. KARAR
1. Başvuruda yaştemelinde AYRIMCILIK YASAĞI İHLALİ YAPILDIĞINA,
7 / 8
2. Muhatap hakkında 10.000 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA,
3. Kararın taraflara tebliğine ve KAMUOYUNA DUYURULMASINA,
4. Karara karşı tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemesine
başvurulabileceğine,

akp cenahının kanunlarla cocuk gıbı oynaması sayesınde bende baya bıbısey olarak gormus bız engellılere kıyak dıye sevınmıstım:)
yazıkkı engellıler ıcın degıl gobegını kasıyan sakallılarla hasema dansıymıs olan

ayrıca calısma hayatının ıcınde olan olmasada yıllar gerektıren doktora egıtımınde 35 yas nedırkı
tama bıtebılır ama ınsanlar belkı once calısma hayatı dıyecek
sonra karının degıstırerek doktora yapacak

adam sende doktorlara gıderlerse gıtsınler dıyen bı padısahla kanunlar boyle...

Üst Alt