Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüm evi ben yaptım ve şimdi kardeşlerim hak iddia ediyor..? [Hukuk]

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
20 yıl önce babam arsa aldı.arsayı alması için parayı ben verdim.üstüne 2 kat yaptık.parayı yine ben verdim.ama tapu babamın üzerine oldu.masrafları ben yüklendim kardeşlerim ve babam kuruş ödemedi.şimdi babam vefat etti.tapu babamın üzerine olduğu için kardeşlerim hak alacağız diyor.bu sebeblerden mahkemeye başvursam tapuyu geri alabilirmiyim delil olarak sadece evi yapan ustalar var sözlü şahitlik yaparız ded. ama elimde yazılı belge fatura falan yok.bu gibi durumla karşılaşan arkadaşlar yada hukukçu arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşım hak olarak sana düşüyor ancak, tapu baban üzerine olduğundan, kardeşlerin ancak vaz geçerlerse olur, yoksa yasal olarak hak eşit parçalara bölünecek.

kardeşlerim vazgeçmiyor.ama yapan ustalar mahkemede şahitlik yaparız dedi.hiç bir ihtimal yokmu geri almanın.

Durum senin için zor görüniyor, yanin kardeşlerin insafına kalmış bir durum.

allah yardımcın olsun senin işin çok zor değil imkansız arkadaş devlet bu gibi olaylarda sözlü beyana değil evrağa bakar yani seninde elinde bir fiş bile olmadığına göre kardeşlerinde mirastan hak idda eder ve senle aynı eşit payı alırlar kardeşlerinizle anlaşmaya sulh olmaya bakın geçmiş ola ama madem böyle bir durum vardıda babanız rahmetli olmadan önce tapuyu devralsaydınızya madem siz tüm masrafları çekmişsiniz arsaya varana kadar neyse geçmiş olsun artık yapabileceğiniz tek şey kardeşlerinizle anlaşmak başka yol yok evrak olmadan durum kardeşlerinizin lehine işler

Baban ölmeden önce bu işlemi yapman gerekiyordu. Baba öldükten sonra yapılan ev miras malı olduğundan eşit parçaya bölünecektir.

Şöyle bir yol izleyebilirsin, malı bölüş meniz için seninde imzan gerekiyor sen vermediğin sürece mal paylaşımı yapamazlar.

sizin bu saatten sonra mahkemeye gıtmeniz haybeye zaman kaybetmek olur gecmiş olsun..

Üst Alt