Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tükenmez bir hiçlik duygusu ve kırılganlık yaşıyorum..?

hdoa

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
2
Herkese merhaba, azıcık kendimden bahsetmek istiyorum belki benim gibi başkalarıda vardır... Ben çocukken de farkındalığı yüksek, duygusal bir karakterdim fakat 10 yıl önce geçirdiğim trafik kazası ve sonrasındaki yaşanan 10 yıllık tedavi süreci, 8 yıl evde bir oda da yatağa mahkûm kalma, düzinelerce ameliyat, fizik tedaviler, Türkiye'nin farklı farklı şehirlerde doktor doktor gezme... Beni iyice depresif, iyice duygusal, iyice garip birine dönüştürdü. Ve bunun üzerine 7 yıllık bir ilişkim bitti buda tuzu biberi oldu. Bir ara ölmek için can atıyordum, ölüm gözüme muhteşem birşey gibi geliyordu... Çok kez doktora gittim kullanmadığım antidepresan, antipsikotik ilaç kalmadı. Ama hiç bir şey çare olmadı. O kadar kırılgan bir yapım var ki bu hayatı kaldıramıyorum. Misal çiçek açsa dünyalar benim oluyor, yerde bir karınca ezilse dünyalar başıma yıkılıyor... Herşeyle empati kuruyorum, herşeye çok çabuk bağlanıyorum.. sadece insanlara, hayvanlara değil bir mekana, bir cisme bir çakıl taşına belki... bağ kurup o şeyden kopamıyorum.! İnanılmaz derecede kaygı yaşıyorum, her an her şey kötü olacak gibi hissediyorum sürekli.. inanılmaz derecede takıntılıyım, ve duygu durumum çok dengesiz... Sürekli uç noktalarda yaşıyorum.. Daha çok uzarnda kısaca böyle. Benim gibi olan var mı merak ettim. Varsa neler yapıyorsunuz hayata nasıl bağlanıyorsunuz?

Merhaba, ben de benzer durumdaydım, ilaç tedavisi yanında terapiye başladım fayda sağlıyor deneyebilirsin. İlişki durumu ise yalnızlık zordur kardeşim sana çivi çiyi söker diyebilirim, yeni sulara yelken açmayı denemelisin.

@hdoa, Dünya hassas kalpler için cehennemdir demişler.

Hassas bir yapınız olduğu için bir üzerine sağlık sorunları eklenince sizin baş etmek zor olmuş.

Şimdi ne söylesem klişe olacak ve çekmeyene söylemek kolay olur gibi olacak ama ölüp gideceğiz 2 metrelik çukura konulacağız en sevdimlerimiz üzerimize toprak atmak için yarışacak en çok sevenimiz 6 ay üzülecek sonra unutulup gideceğiz mezarlıklar adı sanı unutulmuş kişilerle dolu hiç kimse ve hiç bir şey için değmez inanç durumunuzu bilmiyorum ama imtihan dünyasında yaşıyoruz helal yoldan imtahını tamamlayıp sonsuz mutluluk yurduna göçeceğiz sonsuz hayat orada onun için şu kısa dünya hayatı için kendini üzdüğüne değmez.

@Grogu,

İlaçlar beni daha kötü yapıyor. Uykulu uykulu takılıyorum sürekli. Bıraktım. Ayın 29da Psikoloğa randevum var bakalım.

Çivi çiviyi söker diye 5 ay önce yeni bir ilişkiye başladım. Güzel bir kızdı çok güzel bir ilişkimiz vardı. 5 ayı dolu dolu yaşadık. Beni çok seviyordu yada ben öyle sandım bilemiyorum... Ailesine, yakınlarına herkese benden bahsetti, yakın arkadaşlarıyla tanıştırdı beni vsvs... İş ciddiyete doğru gidiyordu, bana sürekli evlilik hakkında sorular soruyordu, bana düşkündü... Sonra noldu bilmiyorum son 1-1.5 aydır benden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Nedenini anlayamıyordum. En son iki haftada önce çektim kenara sorum noluyor diye ve bana; "Ben bir ilişkiye hazır değilim" dedi ve ayrıldık.. Son iki haftadır bu kızın üzüntüsü de eklendi çekilmez hayatıma. Ne garip ulan bu insanlar, bu hayat...

@kara duman
ben bazen öldüğümü görüyorum uyanınca inan bir mutluluk oluyor ki bende

@kara duman,

Çok haklısın abi... Hayat çok kısa hani diyorya şair;

"Hayat boş geçti,
Geri kalan korkulu,
Her adımım dolu olsa,
İşe yaramaz katında,
Biliyorum,
Bağışlanmamı diliyorum..."

Ama yinede bizler peygamber değiliz kaldıramıyoruz bazı şeyleri..

İlaçlar sizin duygularınızı, ne hissedeceğinizi tamamen değiştemez ki. Sizi üzen etkileyen şeylerden uzak durmaya çalışmanız gerekir birazda. Mesela ben şiirleri, müziği, eski şarkıları çok severim ve yaşamadığım, yaşamayacağım durumlarda bile bahsedilen kişi benmişim, sanki ben yaşıyormuşum gibi etkilenirim. Sözler ne kadar etkili ise o kadar da çok severim. E ama bakıyorum aynı zamanda da depresyona itiyor bunlar beni. O yüzden çalmayı bıraktım, dinlemeyi bıraktım, şiir okumayı da bıraktım. Bana üzüntüden başka ne katıyor baktığınız zaman ? Hiçbir şey..

Yine farklı bir huyum ve etkilendiğim durumlardan örneğin haber okumak. Her gün haber sayfalarını yüzlerce kez kontrol ederim belki. Aslında baktığım süreçde yeni haber bile olmaz çoğu zaman ve okuduğum haberler malum; ölüm, tecavüz, çocuklara zarar verilmesi gibi çok hassas konular olduğu için yine beni kahreder ama ertesi gün okumaya yine devam ederim. Yani birazda bizler yapıyoruz aslında kendimize bunu. Haber okumayı da bıraksam etkilenmeyeceğim bu kadar.

@hdoa, Hiç kolay olmadığının farkındayım benim oğlum 10 yıldır atipik psikoz hastası ve ilaçlardan tam verim alamıyoruz.
Oğlum ve ailesi olarak bizler çok zor günler geçirdik ve hala geçiyoruz bazen artık dayanamıyorum baba yıllardır bıktım diyor ve ağlıyor emin olun o an dünyada her şey eşim ve benim için değerini yitiriyor boğazım düğümleniyor.

Ama inançlı müslümanlar için dünyada çekilen sıkıntılar günahlara kefarettir ve sabredilirse ebedi hayata tertemiz gitmeye sebebtir rabbim sabredenlerden ve mükafata ulaşanlardan etsin amin.

@kara duman,

Önceki özeline gittiğim psikiyatrist dindar bir insandı. Başhekimlik de yapmış , kamu geçmişi de vardı. Eşi de psikiyatristti o da tesettürlüydü o da başka bir yerde baş hekim yardımcılığı yapmış psikiyatrist ve ikisi de kamudan ayrılıp özel psikiyatri kliniği açtılar. Neyse mesaj attım , "biz dedim ölünce araf mı gidecez yazdım" O da "ibadetlerini yaparsan niye cennete gidemeyesin ki dedi. Yazacak bir şey bulamadım onu okuyunca.

@osmangazi, Tamamen akıl sağlığı olmayanlar için akıl sağlığı olmadığı süre boyunca günah ve sevap sorumluluğu için şart olan akıl baliğ olmak yerine gelmediği için herhangi bir günah veya sevap yazılmaz ama akıl sağlığı gidip gelenler için aklı başında olduğu süre boyunca sorumluluk var ve onun hesabı görülür Allahın rahmetiyle cennet veya cehenneme gider imanı varsa cehennemde cezasını çeker sonra cennete gider.

Rahmeti bol olan rabbim ve onun elçisi hz Muhammed s.a.v zaten dünyada çekilen sıkıntıların günahlara kefaret olduğunu müjdeliyor yeterki son nefes imanlı olarak verilsin.

Bu demek değil ki biz hastayız ibadetlere gerek yok zaten sıkıntı çekiyoruz Allah affeder.

İlki dini yaşantı bu sıkıntılara baş etmekte büyük yardımcıdır ikincisi ibadetler olmadan imanı korumak imkansıza yakındır ve akıl baştaysa o sürenin hesabı sorulur zaten.

@HuYSuz79,

Aynısını bende yapıyorum şiir yazıyorum. En çokta travmatik olaylardan sonra yazıyorum. Yazmak derken amatörce ama yazıyorum sonuçta. Hatta antoloji de yayınlıyorum şiirlerimi. Bir yandan bu durum beni daha çok üzüyor, daha çok depresyona sokuyor ama bir yandan da yazmazsam kendimi kötü hissediyorum. Sanki yazınca azda olsa içim rahatlıyor, içimdekileri dışarıya aktarıyorum.. ama sizin de dediğiniz gibi bu aynı zamanda daha çok depresyona sokuyor beni.. karışık çok.

Şiirlerimi yayınladığım sitedeki profilim;

@kara duman,

Abi çok geçmiş olsun... Valla çok zor yaşamayan bilmez. Rabbim tez zamanda şifa versin inşaallah.

Kimi insanların yapıları narin , hassas oluyor. Ben gibi .... Buda mükemmeliyetçilikle birleşince işin içinden çıkılıyor. Okb var bende . Senelerdir işten çakınca var . Evlilik yaşta geldi iş sorun olur diye evlenmek istemiyorum oysaki evlenmem lazım yaşım geliyor geçiyor. Kaygı mı korku mu var bilmiyorum temelinde ama bunu yenen bir insan var mı acaba ?

Üst Alt