breavhearth5555, önce önünüzü görmeye çalışınız. Sınıfınızın dışında sınıflandırmanız mumkunse çekinmeden sağlık işlemlerinizi yaptırabilirsiniz ve böylece ne kendinizi ne de yanınızdakileri riske atmak durumunda kalmazsınız.
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin "Açıklama" bölümünde "[FONT=Arial] I. General, Amiral, Subay ve Astsubayların Hastalık ve Arızalarına göre Sınıflandırma Çizelgelerinin Uygulanması:" kısmını dikkatli bir şekilde okuyunuz.
O kısmın altındaki şu kısmı dikkatlice okuyunuz:
"6) (Değişik alt bent: 20/09/1988 - 88/13300 K.) Sınıflandırma Çizelgelerinin kullanılışı: Bir hastalık ve arızası bulunan kişiye önce kesin tanı konulur, sonra bu hastalık ve arızanın Hastalık ve Arızalar Listesinde hangi madde, dilim ve fıkraya girdiği saptanır. Daha sonra bu madde, dilim ve fıkra Sınıflandırma Çizelgesinde bulunur. Madde, dilim ve fıkra için personelin görev yaptığı sınıfta (+), eksi (-) ya da çarpı (x) işareti bulunduğuna göre sınıfı görevini yapar, sınıfı görevini yapamaz, sınıfı görevini uygun kadro görevinde yapar ya da Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamaz kararı verilir. Hastalık ya da arızası personelin görev yaptığı sınıf ve rütbede eksi (-) işaretli ise 1 ve 2 Numaralı Sınıflandırma Çizelgelerine bakılır. O hastalık ya da arızanın bulunduğu fıkra herhangi bir sınıfta personelin bulunduğu rütbe için artı (+) ise sınıf değiştirme işlemi yapılır."
Bu alıntıladığım kısımda sınıflandırma çizelgelerinin nasıl kullanılacağı anlatılmış.
Bunları dikkatli bi,r şekilde uygulayınız.
Burada anlatıldığı gibi "arızalar ve hastalıklar list" listesindeki rahatsızlıgınızın uydugu dilimi bulun önce. Sonr sınıflandırma çizelgelerinin kullanımında anlatıldığı gibi ( yukarıda alıntıladım) çizelgede geçebileceğiniz bir sınıf mumkunse ona göre hareket noktanızı belirlersiniz.
Eğer hastalıgınız sonucu sınıflandırmanız mumkun olmuyor ve iiişiğinizin kesilmesi durumu sözkonusu ise sağlık yeteneğinizin tesbit edilmesinden kaçınız diyebilirim ancak.
Kusura bakmayın sadece ilgili yerleri gösterdim somut yardımda bulunmadım ama bu iş uzun, vaktim kısa. Siz bir inceleyin gerekirse bilen birilerinden yardım alın olur mu? İnceledikten sonra kafanıza takılan soru olursa sorarsınız
Dilerim bilen birini bulursunuz bunlaarı tek tek incelemekten kurtuluruz
Bahsettiğim bu bilgiler, 91. maddeden sonra "açıklama" bölümünde yer alıyopr unutmayın.
Aynı zamanda hastalıgınız için "arızalar ve hastalıklar" listesine bakınız.
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve ekler için bakınız:
TRK SLAHLI KUVVETLER SALIK YETENE YNETMEL
(NOT: ÇİZELGELER İÇİN 19.2.2002 TARİH VE 24676 SAYILI RESMİ GAZETEYE BAKINIZ.)[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[/FONT]