Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK'da görevli muvazzaf 4 yıllık astsubayım gece körlüğüm var..?

breavheart5555

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum. ben jandarma genel k.lıgında 4 yıllık muvazzaf astsubayım komandoda şu an şirnakta gorev yapıyorum bende de gece gormede sıkıntı olduğu şikayetiyle askeri hastaneye gittim beni gata ya sevk ettiler erg çekindim ve gece körlüğü teşhisi konuldu gündüz görmemde herhangi bir sıkıntı yok mevzuatı araştırdığımda gece körlüğü olanlara tsk da görev yapamaz raporu veriyorlarmış ve 10 yıllık zorunlu hizmeti doldurmadığımdan emekli etmeden tsk dan ilişiklerini kesiyorlarmış bunu öğrendiğimde kurula girmeden birliğime geri geldim ben tsk dan ayrılmak istemiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...tşkkrlr

aynen dedikleri dogru fakat size pasif görev vermeleri lazım bence masa başı türü gibi bi araştırmanızda yarar var güneydogu sorunlu bir bölge ben 19 ay askerlik yaptım 16 ayı şırnakta hepside enaz 12 saat gece pususuydu gündüz hiç nöbetim yoktu allah şifa ve kolaylık versin inşallah bilgi sahibi biri yanıtlar

arkadaşım emniyette olduğu gibi sizdede sağlık şartları yönetmeliğine göre dilim belirtir rapor alırsın hangi dilimdeysen ona göre hareket edersin.
yönetmeliği iyi incele, eğer şartların tutuyorsa askeriyede sivil memurluğa devam edersin veya başka bir kamu kurumuna geçersin.

tsk da gorev yapamaz raporu alıp da geri dönenler varmı_?

Mrb ben 2009 lu jandarma astsubayım gece körlüğüm var. Bu rahatsızlıgım sonucu rapor alırsam sağlık yeteneği yönetmeliğine göra bana D maddesi vererek tsk da görev yapamaz raporu veriyorlar. Ben tsk dan ayrılmak istemiyorum ne yapmam lazım bilgi verirseniz teşekkür ederim....

benim anlamadığım doğuştan gece körlüğün varsa ilk sağlık raporunu nasıl aldın??? 10 yılı doldursan bile bu rahatsızlık doğuştan olduğu için emekli olamazsın sen bu durumu daha ne kadar gizleyebilirsin sen kendi geleceğin için endişeleniyorsun ama unutma terör bölgesindesin hem kendini hem birliğini riske atıyorsun

öncelikle herkese iyi akşamlar ben sene 99da iş kazası geçirdim benim raporumda trafık kazası olarak göstermiş doktor sol alt eksremıte ve pelvıs kırıgı mevcut kalça bolgemde 8 kırık ve suni damar takıl 99 yılından berı hiç vergi indirimi için müracat etmedım doktoruma sordum benim bu sakatlık iş kazası ile oldu dedim ama bana farketmez o yıllar ole idi dedi peki dedim vergi indirimi için heyete girdim şimdi raporumun oranı.nı bılmıyorum ama iş kazası ile trafık kazası onemlimi sizce bana yardımcı olursanız sevırım iş kazasın dan sonra gecen yıl 13 sene yüklü kamyonun altında kaldım ne şöförden nede patrondan şikayetci olmadım raporumda anlayan varsa şayet lütfen cevap beklerim pelvis fraktürü+sol iliac ven laseryonu oluşmuş ve ayrıca akut böbrek yetmezliyi oluşmuştur ve inferior vena cava-sol commen iliac ven arasına 8mm dacron greftle vena venöz greft interpozisyonu yapılmış bunu doktor dılınden anlayan varsa anlatırsa sevınırım ve ben %kaç alırım saygılarla

volvo
sen kazadan sonra neden şikayetçi olmadın.sen çalışırken işyerinin kamyonylamı kaza yaptın.seninki trafik iş kazası olması gerekirken işveren doktoru ayarlamış ve sadece trafik kazası yazdırmış.
vergi indirimi için öncelikle rapor alman gerekiyor.
trafik siğortasından tazminat hakkın vardı ama zaman aşımı nedeniyle artık müracat edemezsin.

ewt artık zaman aşımına ugradı geçen hafta heyete girdim vergi indirimi için ama sonuç ne olur acaba onu merak edıyorum bazı arkadaşların mesajlarında ankara raporu düşürdüyünü okuyorum benımde oran düşük olurmu sol alt ekstremıte pelvis kırık larında heyet ne verir

Bu konuda ne yapılabilir hiç bilemedim. Aklıma gelen tek şey geri hizmete geçmeniz. Onun prosedürü de nasıldır, bilemiyorum

breavhearth5555, önce önünüzü görmeye çalışınız. Sınıfınızın dışında sınıflandırmanız mumkunse çekinmeden sağlık işlemlerinizi yaptırabilirsiniz ve böylece ne kendinizi ne de yanınızdakileri riske atmak durumunda kalmazsınız.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin "Açıklama" bölümünde "[FONT=Arial] I. General, Amiral, Subay ve Astsubayların Hastalık ve Arızalarına göre Sınıflandırma Çizelgelerinin Uygulanması:" kısmını dikkatli bir şekilde okuyunuz.

O kısmın altındaki şu kısmı dikkatlice okuyunuz:
"6) (Değişik alt bent: 20/09/1988 - 88/13300 K.) Sınıflandırma Çizelgelerinin kullanılışı: Bir hastalık ve arızası bulunan kişiye önce kesin tanı konulur, sonra bu hastalık ve arızanın Hastalık ve Arızalar Listesinde hangi madde, dilim ve fıkraya girdiği saptanır. Daha sonra bu madde, dilim ve fıkra Sınıflandırma Çizelgesinde bulunur. Madde, dilim ve fıkra için personelin görev yaptığı sınıfta (+), eksi (-) ya da çarpı (x) işareti bulunduğuna göre sınıfı görevini yapar, sınıfı görevini yapamaz, sınıfı görevini uygun kadro görevinde yapar ya da Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapamaz kararı verilir. Hastalık ya da arızası personelin görev yaptığı sınıf ve rütbede eksi (-) işaretli ise 1 ve 2 Numaralı Sınıflandırma Çizelgelerine bakılır. O hastalık ya da arızanın bulunduğu fıkra herhangi bir sınıfta personelin bulunduğu rütbe için artı (+) ise sınıf değiştirme işlemi yapılır."

Bu alıntıladığım kısımda sınıflandırma çizelgelerinin nasıl kullanılacağı anlatılmış.
Bunları dikkatli bi,r şekilde uygulayınız.

Burada anlatıldığı gibi "arızalar ve hastalıklar list" listesindeki rahatsızlıgınızın uydugu dilimi bulun önce. Sonr sınıflandırma çizelgelerinin kullanımında anlatıldığı gibi ( yukarıda alıntıladım) çizelgede geçebileceğiniz bir sınıf mumkunse ona göre hareket noktanızı belirlersiniz.
Eğer hastalıgınız sonucu sınıflandırmanız mumkun olmuyor ve iiişiğinizin kesilmesi durumu sözkonusu ise sağlık yeteneğinizin tesbit edilmesinden kaçınız diyebilirim ancak.

Kusura bakmayın sadece ilgili yerleri gösterdim somut yardımda bulunmadım ama bu iş uzun, vaktim kısa. Siz bir inceleyin gerekirse bilen birilerinden yardım alın olur mu? İnceledikten sonra kafanıza takılan soru olursa sorarsınız:) Dilerim bilen birini bulursunuz bunlaarı tek tek incelemekten kurtuluruz:)

Bahsettiğim bu bilgiler, 91. maddeden sonra "açıklama" bölümünde yer alıyopr unutmayın.
Aynı zamanda hastalıgınız için "arızalar ve hastalıklar" listesine bakınız.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve ekler için bakınız:TRK SLAHLI KUVVETLER SALIK YETENE YNETMEL

(NOT: ÇİZELGELER İÇİN 19.2.2002 TARİH VE 24676 SAYILI RESMİ GAZETEYE BAKINIZ.)[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]

[/FONT]

kalem o kadar şeyi okumana gerek yok merak etme bu arkadaşımız 2 nedenden dolayı gece körlüğü için rapor alıp sınıf değiştiremez 1 tsk sağlık yönetmeliği bu konuda net 2. neden (asıl sorun burada) benim yukarıda sorduğum sorunun cevabını vermek yerine mesajını değiştirmesi burada işe yarayabilir ama askeri mahkemede işe yaramaz torpilde bir yere kadar değil mi bu arkadaşımız rapor aldığı anda hakkında soruşturma açılır şansı varsa sağlam raporunu veren kişilere suçu yıkar yoksa bu güne kadar aldığı tüm maaşlar faiziyle birlikte geri alınır

Üst Alt