Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Triptonik vites Otomatik vites sayılıp vergi istisnası için kabul görür mü?

egeLi_Genc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar,

Sol alt extremde engeli bulunanlar.h sınıfı ehliyet alır ve otomatik vitesli araç kullanır ibareli rapor alırsa, Bu yasadan yararlanarak öTV/MTV siz arac alabilek ve arac otomatik vites olmak zorunda.

Peki arkadaslar alacagımız araç Triptonik vitesli olursa bu yasadan yararlanabilirmiyiz ???

Benim araba bu özelliklere sahip ve sorun çıkmadı..
Ancak ehliyetimde sadece H tipi yazıyor..

Sol bacağından sakatlığı olanların araç alımında vergi istisnasından yararlanabilmesi için aracın otomatik vitesli olması şartı var.
Onun için burada özel donanımlı araçlara göre farklı bir uygulama olabilir mi diye tereddütteyim.

Bülent bey.Az once Toyota ile gorustum,ozurunuz sol ayakta ise otomatik aracı otv siz alamazsınız özel tertibat taktırmanız gerekli dedi :) :) :) Adamların daha yasadan haberi yok :) yasayı kısaca acıkladıgımda şaşırdılar ve gelirken o yasanın metninide getirirseniz malileye faks cekeriz size daha iyi bilgi veririz dediler :))

Bende triptonik vites bir araç aldım,3 ay oluyor zaten triptonik yarı otomatik olduğu için hiç bir sorun çıkmadı,ötv den yararlanabilirsin.

Tesekkur ederim minerva.. Buna sevindim.Çünkü her istediğimiz modelin tam otm.bulamıyoruz. Bazı firmalar Triptonik yada easytronik tarzı üretiyorlar.Hangi aracı kaça almıştın. bana ne tavsiye edersin.En fazla 25.000TL ye kadar cıkabilirim.

Bende bir kaç araba baktım ve internetten de oldukça çok arabaya baktım ve bir çoğu triptonik,easytonic,dualogic vb.vites seçeneklerindeydi tabi otomatik olan araba bulmakta mümkündür.Peugeot 207 aldım ötv indirimiyle 21,800 e inmişti kampanyasıda vardı ayrıca kampanya fiyatı ile 29,700'e inen bir arabanın bana ötv indirimi ile geliş fiyatını söylüyorum.Triptoniğin yokuşta kalkarken kaçırma riski dışında şu an için başka bir dezavantajını görmedim henüz manuel gibi kullanmıyorum ama devirli kullanırsak yakıtta da daha iktisatlı olma gibide avantajları var tam otomatiklere göre.Aldığım dönemde fiyat,ortalama yakıt durumu ve alabileceğim fiyatlara göre donanım yönünden yeterli düzeyde olması nedeniyle ben tercihimi bu yönde kullandım.Siz 25.000 e kadar çıkabilirseniz benim açtığım bir başlık vardı orada arkadaşlar bana oldukca detaylı bilgiler vermişlerdi isterseniz orayada bir bakın derim.Henüz acemi bir sürücü olarak burada bu konuda uzman bir çok arkadaşım varken size araba modelleri hakkında ahkam kesmeyi pekde uygun bulmadım.:) İnşallah gönlünüze ve bütçenize göre bir araba bulmanızı dilerim.

Tesekkur ederim Hatice hanım.Açtıgınız başlığı bulup bi göz atacagım.. Aracınızı güle güle kullanın..

Üst Alt