Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik şube raporun aslını istiyor, aslı gibidir halini kabul etmiyor..?

egelipasha

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
h sınıfı otomatik vites yazan bir ehliyeti düz vites elden debriyaj aparatlı yazan sağlık raporuyla değiştirmek istedim. ötv indirimli araç alırken sorun çıkmasın diyerek. trafik şube raporun aslını istedi. elimde aslı gibidiri kabul edemeyiz dediler.
raporun aslını ötv indirimli araç alırken kullanmayı düşünüyorum ne yapmam gerekir arkadaşlar işin içinden çıkamadım.
ayrıca 04-12-2008 tarihli özel tertibatlı araç kullanır raporumu mesela 20-12-2009 tarihinde kullanabilir miyim

teşekkür ederim

Arkadaşım herhengi bi noterin aslı gibidir kaşesi olan raporunu kesinlikle kullanırsın..Vergi daireside ,Trafik te bu raporları kabul etmek zorunda...

Rapor geçerlilik süresi altı ay diye biliyorum ama trafiği ya da herhangi bir sürücü kursunu arayıp teyid al.

Sağlık raporu ehliyet içindir. Bu yüzden trafik şubenin aslını istemesi doğal. Yine de arkadaşların önerilerini deneyebilirsin. Neden aslı gibidir olan nüshasını aracı alırken kullanmak istemiyorsun?

Eğer elinde Vergi indiriminden yararlanabileceğine dair bir belge varsa onunla başvurunu yap. O zaman zaman sınırlamazsı olmaz..

ötv indirimli araç alırken aslı gibidiri kabul edecekler mi? yine problem çıkarırlar bence yorumlarınız için teşekkür ederim

Otomobili satın alacağın yere de bunu sorabilirsin. Bu konuda tecrübeli olmaları gerek. Ayrıca burada diğer araç alan arkadaşlar nasıl yapmış acaba.

araba alımında zaten ,noterden onaylı evrak istiyorlar ben daha yeni aldım sana söyliyeyim neleri notere onaylatman gerektiğini:
1 eğliyet
2 sağlık raporun
3 projen
4 kimlik
5 projenin imza sürkileri
bunların hepsinin noterden onaylı olması gerekli maliye bunları istiyor
tabi maliye gelip bakmadan önce araban muayeneye gidecek oda ayrı bir masraf.
sağlık raporuna gelince yani hani şu hastaneden aldığın tertibatlı araç kullanabilir raporunun geçerlilik süresi 9 yıl olması lazım ben araba alırken muameleciye sormuştum.
aslında raporda sürekli seçeneği işaretli ama işte malesef yinede bir süre var demekki.
tüm bu işlemleri arabayı alacağın yer zaten biliyor onlarada sorabilirsin.

Aslı gibidir Onaylı raporları kabul ediyorlar evet..

rapor

mehmet bey rapor süresi 9 yıl yazmışsın doğrumu. ben bu raporun aslını trafiğe vereceğim adamlar işi yokuşa sürüyor. bir daha rapor alıp ötv indirimli araç alacağım galiba

Arkadaşım sen o raporun noterden onaylı bi kopyasını al..Vergi dairesi kabul etmek zorunda(Aracı alacağınız bayi onu vergi dairesine verecek)

Üstelik trafiğe nasıl kabul ettiremiyorsunuz ben onu anlamadım.Memur kabul etmiyorsa amirine çıkın ,o da işi yokuşa sürerse müdürüne çıkın.Eğer noterin onayladığı belgeler kabul olmuyorsa NOTER'ler niçin var diye sorun...

egelipasha kardeşim rapordan kasteddiğim şu: ötv indiriminden yararlanmak için hastaneden almış olduğun özel tertibatlı araç kullanabilir raporunu söylüyorum.evet 9 yıl.
bunuda söyleyen araba aldığım yerin muamelecisi söyledi. gerçi raporda süresiz anlamına gelen süreklidir seçeneğide işaretli,yani rapor aslında 9 yıl değil sanki sürekli geçerliymiş gibi duruyor.zaten gerçektede böyle olması gerekli. burası türkiye adamlar işi yokuşa sürüyo demişsin her şey olur burada asla şaşmam.

Bu arada raporun aslını trafiğe verecem demişsin, sana şunu söyliyeyim her ne şartta kullanılırsa kullanılsın tüm tüm çıkarmış olduğun raporların aslı sende kalacaktır vermek zorundalar ,yani en son raporlar arabayı aldığın bayide toplanıyor onlarda o raporları sana teslim ediyor zaten.

noter

mac72 elimde aslı gibidir 3 adet var ama aslını vermezsen ehliyeti veremeyiz dediler. dediler diyorum tartıştığım arkadaş amirine yönlendirdi amiride aynısını dedi. anlayacağın hepsi aynı adamlar özürlüye işkence çektirmekten zevk alıyorlar

mehmet bey 9 yıl çok iyi bir süre fakat araç alımında vergi daireleri 6 ayı geçtiğinde sorun çıkarıyorlarmış diye okumuştum forumda. benim geçicek galiba. bu raporu ehliyette kullanayım araç için başka rapor alırım artık. aslı gibidirin olup olmayacağını bayiilerle konuşacağım olursa uğraşmamış olacağım yardımınız için teşekkür ederim

5 yıl önce aldığım araçta böyle bişiler yoktu zannedersem yeni sistemde geçerli bu işlemler ben daha 1 ay oldu arabamı alalı.
mesela daha önceden arabayı alırken muayene parası vermemiştim ama şimdi arabam muayene istasyonuna gidiyor ve 100 liranın üstünde muayene parası ödedim.

Üst Alt