Ford Fiesta-Fusion, Peugeot 308, Citroen C4, Fiat Punto-Linea-Fiorino, Toyota Corolla-Auris-Yaris, Opel Astra-Corsa, Renault Clio 1.2 quikshift araçlarının yarı otomatik tiplerinde hep aynı sistem kullanılmıktadır. Araçlarda debriyaj vardır ve sizin yerinize debriyajı ve vites geçişlerini 3 adet küçük motor kumanda etmektedir. Çok atak ve zevkli şanzımanlardır. Ama çok dik rampalarda el freni destekli ve yavaş yavaş kalkmak gaza asılmadan aracı yürütmeye çalışmak gerekmektedir. Düz yollarda ise hiçmi hiç sorun yapmamaktadır.
Toyota almak istiyorsanız ve çok dik rampalarda dur kalk trafiğe takılıyorsanız biraz daha beklemenizi tavsiye edeceğim çünkü yakında toyota tam otomatik şanzımanlı corolla getirecek ama dizele bu şanzımanı koyacakmı bilmiyorum. Bu şanzıman yakıt ekonomiside sağlamaktadır diğer şanzımanlarda ise en az % 20 daha fazla yakıt tüketmektedir araçlar.
Tam otomatik dizel araç olarak şu an piyasada Renault Megane, Hyundai i30 ve Kia Ceed satılmakta. Renault aracı test ettim çok hantal bir şanzıman.
Bu tür arızalardan genelde ford ve toyota kullanıcıları şikayetçi.
Astra kullanıcılarından hiç şikayet duymadım ama nedense.
Karar Sizin...