Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplu taşıma araçlarının engelliye uygunluğu belediyelere son uyarı

Cumali

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Devrim niteliğinde haklar içeren yasa 2005 yılında Meclis'te kabul edildikten sonra, yükümlülüklerini yerine getirmeleri için kamu kurumları ve belediyelere 7 yıl süre tanınmıştı. Bu sebeple illere genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, 2012 Temmuz'a kadar eksiklerini tamamlamaları konusunda belediyeleri son kez uyardı. Kanuna göre, belediye araçlarının tümü engellilere uyumlu olacak. Kamudaki 25 bin engelli kadrosu doldurulacak. Eksik hizmet veren kamu kurumları tazminat ödeyecek..5378 sayılı Özürlüler Kanunu 2005 yılında Meclis'te kabul edilmişti. Devrim niteliğinde hükümler içeren yasayla belediyelere yükümlülükleri için tanınan 7 yıllık süre 7 Temmuz 2012'de dolacak. İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak belediye ve valiliklere eksiklerini tamamlamaları gerektiğini hatırlatan bir genelge gönderdi. Engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarına erişimde ve kullanımda yaşadığı problemlere dikkat çekilen genelgede, otobüs, tramvay ve metro gibi araçların acilen bu vatandaşların da kolaylıkla yararlanabileceği hale getirilmesi istendi. Belediyelerin engellilere uyumlu olmayan toplu taşıma aracı almalarına yasak getirilirken, mevcut araçların da dönüştürülmesi gerekiyor

Memurlar.Net (Engelli devrimi için belediyelere son uyarı)

ikamet ettiğim yerde toplu kullanım yerleri hakkında 2 senedir önce darıca belediyesi beyaz masa servisine mesaj gönderdim.bu kanundan bahsederek biz engellilere uygun olmayan duraklardan kaldırımlardan yollardan vb..ortak kullanım alanlarından bahsettim.sanki takılmış plak gibi gibi aynı cevap ile karşılık verdiler.neymiş istegim ilgili yere ulaştırılacak ve ahsettiğim yer kocaeli büyük şehir belediyesine aitmiş.ve yapacaklarmış.eyvallah dedik.aynı kanun ve isteklerden tarafıma verilen bu cevap üzerine kocaeli büyük şehir belediyesi beyaz masa servisine mail attım.onlarda cevap veriyor orası darıca belediyesine ait.kısaca yerim kanununu diyor.ve topu kucaktan kucaga atıyorlar.

aynı süreci ben de yasadım. konu bir rampa: muhtarlıktan tutunda, çalıştığım üniversitem, mamak belediyesi, büyük şehir, fen işleri, kent mobilyaları dairesi vs vs dilekçe yazmadığım yer kalmadı. tüm birimler topu birbirine attı. bakalım yasal süreç dolunca neyleyecekler...

arkadaslar sıze bır mujdem var..beledıyelerın yetersız oldugundan dolayı bu yasa 3 yıl ertelenmıstır;) YORUM YAPMA GEREGI DUYMUYORUM

gercek az evel NTV de soyledı bır cok engelıde protesto etmıs kaynagı nasıl cıkaracam bılmıyorum ama saat gece 01 haberlerınde soyledı belkı saat basıda soylemıstır ama ben yenı gordum

Hala devlet kurumlarına girişte bile problem yaşıyorsak neyin devrimini yapacaklar merak ediyorum..Yasak savmak çok zor değil ki Ankarada oy kullanmak için gittiğim okulda rampa vardı ama yürüyen bi insan bile onu çıkamazken engelli nasıl çıkacak? var mı evet var..Asansörü olan bir çok kurum var burda il sağlık müdürlüğü de onlardan biri ama asansöre iki kişi binerse herhalde yakın temas halinde kullanırlar asansörü..Hee var mı ? evet var..:)

Önce kafaların değişmesi lazım sanırım..Devlet önce kendi söküğünü bi diksinde sonra vatandaştan beklesin..

http://gundem.milliyet.com.tr/ankar...etay/22.06.2012/1557324/default.htm?ref=yahoo

Habere bak. Çok şey istiyorsunuz.
Devlet gölge etmesin ihsan istemezük.

Ne işin var kardeşim dışarda. Sağlam bi ev bul hiç dışarı çıkma mazallah başına dışarda herşey gelebilir.:)
Başına taş-cam düşebilür. Birden bire bulunduğun yer çökebülür.:)
Birden bire geçtiğin yere biber gazı sıkılabülür. Joblar moblar sular sıkılabülür.
Tesadüf ordan geçerken tutuklanabülürsün. 30 sene içeri atılabülür. Sonra 30 sene sonra pardon deyüp salunabilürsün.

En iyisi engelli olmak. Şanslıyız şanslıyız. Hele yatalak olanlarımız en şanslısı...:(

Üst Alt