Merhaba,
En son Diyabet muaf bilgileri paylaşmak isterim.
3 yıldır Tip2 hastasıyım. e devlet üzerinden askerlik yoklamasını yaptım, çıktı almaya gerek yokmuş. 27/08/2018 tarihinde Aile hekimine gittim. Diyabet ve Hipertansiyon hastası olduğumu bildiğinden beni Beylikdüzü devlet hastanesine sevk etti.
Salı günü 28/08/2018 tarihinde Beylikdüzü hastanesi Başhekimliğine kayıtı yaptırdım, beni kurul bölümünde bulunan dahiliye doktoruna gönderdiler. Buraya kadar herşey normal,
Dahiliye doktoru (en son muayene olduğum, tahlillerimi bilen ve HbA1c değerlerinde düşüş olduğundan kullandığım lantus insülini 16 üniteye düşüren, 1 ay sonra tekrar tahlil yapalım diyen doktor) bunun için endokrin doktoruna gitmen gerek diyerek, beni Kanuni Sultan Süleyman a sevk işlemi yaptı. Aslında Sevk etmesine gerek yokmuş ama hastalıktan emin olmak için yapmış!!!
29/08/2018 tarihinde sabah 8 de hastanede kayıt yaptırıp, Endokrin doktoruna gittim. tekrar tahlil yapıldı, oradan kurul, kuruldan tekrardan endokrin doktoruna ve sağlık kurulu dahiliye doktoruna gönderdiler. işlemler bittikten sonra tekrar kurula gelerek işlemleri yaptırdım. saat 13.30 da heyete gireceğim söylendi ve saat 13.30 u beklemeye başladım. öncelik çoçuk ve yaşlıları çağırdıktan sonra, Askerlik işlemleri için bekleyen 37 kişiye geldi. 2. sırada beni çağırdılar çok şanslıydım.
İçeriği girdiğimde, Heyet başkanı kaç yıldır şeker hastası olduğumu ve hangi ilaçları kullandığımı sordu. sırasıyla glifor, januvia ve lantus kullandığımı söyledim. Sonra insülini nasıl yapıyorsun anlat dedi. buna çok şaşırdım. ben sırasıyla nasıl uyguladığımı,( iğneyi tak, 1 ünite dışarı basıp, sonra 20 ünite enjekte ettğimi) genelde göbek altı, çok nadiren koldan yaptığımı anlattım.
Tamam, Askere elverişli değilsin dedi, çıkıştaki görevli 20/09/2018 tarihinde sabahtan gelmemi ve verecekleri heyet raporunu askerlik şubesine teslim etmem gerektiğini söyledi.