Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 ve Tip 2 diyabet arasında ne tür farklar var?

AKTEPELİ

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bazı arkadaşlar "Tip 1" ve "Tip 2" diyabeti karıştırıyorlar sanırım.

Biraz araştırdım. Bana göre en önemli fark:

- Tip 1 diyabetin çocuklarda ve daha genç yaşlarda görülüyor olması. (Özür oranı, duruma göre: % 30 veya 40' dır.)

- Tip 2 diyabet ise daha ileri yaşlarda başlayarak (30 lu yaşlardan sonra) görülen diyabettir. (Özür oranı : % 20' dir.)

Acaba yanlış mı düşünüyorum.

Detaylı bilgisi olan var mıdır?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla,

1.5 senedir tip 1 liyim.sekonder diyabet yani başka hastalığa bağlı diabetim var.2 diabet arasında çok fark var.tip 1 de hasta insilün kullanmak zorundadır.pankreasdaki beta hücreleri işlev yapmadığı için insilün kalemleri yada pompası kullanmak zorundadır.burda hemoglabin a1c rapor knusunda önemlidir.komplıkasyon yoksa ama bu değer yüksekse %40 ceptedir.ömss sınavına çoğu tip 1 diabetli arkadaşım bu sayede girdi.tip 2 dietle ve ilaçlarla kontrol altına tutulabilir fakat maxımum 15 sene içinde tip 1 e dönüşürler.tip diabet çok dikkat edilmesi gereken bi durumdur.konuyla ilgili facebook grubumuzun lınkını vercem.cumhurbaskanlına bağlı diabet eğitmenlerimizin grubudur.yoldan geçen şahsın grubu değildir.çok işinize yarıyacak.

Giriş Yap | Facebook

Üst Alt