Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 Diabet ve yüz felcim var. Rapor alıp engelli statüsünde çalışabilir miyim?

sidney

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, durumuma bir çözüm ararken bu siteyi tesadüfen buldum.

19 yaşındayken Tip 1 Diabet olduğumu öğrendim, 4 yıldır insülin kullanıyorum. 21 yaşında da beyin tümörü ameliyatı geçirmek zorunda kaldım. Ameliyat sonrası sol kulağımda tamamen işitme kaybı oldu ve yüzümün sol tarafında yüz felci gelişti. Bu yüzden sol gözümde de görme kaybı var.
Ameliyat olalı 2.5 seneyi geçti ve bu sürede yüzümde bir düzelme olmadı ama şu an sağlık durumum iyi çok şükür. Kendimi sağlık açısından iyi hissediyorum.
Fakat o kadar iş aramalarıma rağmen hiçbir iş yeri yüz felci olduğum için bana iş vermiyor. Beni dünyada en çok üzen şey bu durum gerçekten.
Bir arkadaşım rapor alıp o şekilde iş başvurusu yapmam gerektiğini, haklarım olduğunu söyledi. Ben pek anlayamadım aslında bu durumda ben de mi engelli sayılıyorum?
Bir de bir sınavdan bahsetti ama hiç bir bilgim yok ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Düzenli bir hayat için bir yerden başlamam lazım. Ailem bana nereye kadar bakabilecek?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ilk adım olarak bana ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilir ve beni yönlendirebilirlerse bana önemli bir iyilik yapmış olurlar...

Teşekkürler

Teşekkür ederim cevapladığınız için... Forum biraz yabancı geldi de bana, diğer forumlara benzemiyor.. Ben de nereye yazacağımı bilemedim kusura bakmayın o yüzden...

raporu yeni alacaksan tahminim 1.dönem özürlü alımına yetişmen zor fakat zaman kaybetmeden işlemlere başlarsan belki yetişirsin uzak ihtimal

Üst Alt