Öncelikle şu konuda anlaşmalıyız diye düşünüyorum
Sayısal birşeyden söz etmiyoruz, bir diziden bahsediyoruz. Yani doğruluğunu ya da yanlışlığını ölçebileceğimiz, test edebileceğimiz birşey yok ortada. Dolayısı ile yanılgı içinde olmadığımı belirtmek isterim.
Herkes; bir filmi izlediğinde, bir şarkıyı dinlediğinde ya da bir resme baktığında aynı şeyleri hissedip, aynı şeyleri düşünüyor olsaydı zaten burada tartışıyor olmazdık
.
Bir örnek vereyim:
Bundan yaklaşık bir sene önce, bir arkadaşımla beraber "KÖRLÜK (Blindness)" filmini izledik. Film bittiğinde arkadaşıma dönüp "Sence bu film ne anlatıyor" diye sordum. Arkadaşım bana "İnsanların birbirlerine yabancılaşmasını anlatıyor" dedi. Oysa film, bana göre açıkça Hz. İsa'nın tekrar dünyaya gelişini anlatıyor. Filmde başrol oyuncusu kadın resmen Hz. İsa'yı sembolize ediyor. Filmin sonunda iyiler kazanıyor (gözleri açılıyor filan), kötüler ise cezasını çekiyor vs.
Şimdi iki farklı yorum var ortada. Ama ben arkadaşıma dönüp de "Bir yanılgı içerisindesin vs." demedim. Zira ben de yanılgı içerisinde olabilirim. Bunu ispat edebileceğim bir formül var mı?
Şimdi gelelim "yalnızlık" konusuna...
Evet, bir önceki yazımda yoğun bir biçimde "yalnızlık" üzerinde durdum, dizide bunun yansıtılamadığını yazdım. Benim "yalnızlıkla" vurgulamak istediğim şu:
Adam hastanede tek başına gözünü açıyor, sokaklarda dolaşıyor vs. İşte ben bu hissi alamıyorum, benim hissettiğim baya baya arkada bir çekim ekibinin olduğu. Belkide bunun sebebi dizinin karakter yaratmadaki başarısızlığı, bilemiyorum. Ama aynı hissi misal I am Legend'ta yaşamamıştım.
The Road kıyaslamasına gelince...
Ben, The Road örneğinde daha çok oyunculukları kıyaslamadım. Diğer taraftan ortaya iyi bir iş çıkması için illaki pahalı bir prodüksiyon gerekmiyor. Bunun birçok örneği var. İlk aklıma gelenler The Man From Earth ve 6. His (Araştırdığımız taktirde daha pek çok örnek bulabiliriz). Kaldı ki günümüzde çekilen bu tarz dizilerin de bütçesi pek azımsanacak gibi değil.
Bunun dışında yazımda 2 KEZ "bu bölüm için" diye vurgu yaptım. Yani bir açık kapı bıraktım. Yarın birgün diğer bölümleri de izleyince fikrim neden değişmesin. Bazı insanlar gibi belli düşüncelere, ideolojilere ya da bakış açısına takılıp kalmam. Ve farklı düşünmeye başladığımda da bunu açıkça söylerim.
Bu yayızla beraber, kendimi daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum.
Sonuç olarak bir önceki yazımda da belirttiğim gibi dizinin konusu zaten ilgimi çekiyor. En azından bu kalite çıtasını tutturduğu sürece izlemeye devam edeceğim (zaten topu topu 5 bölüm var şimdi
). Ama eğer yanılıyorsam ve diğer bölümleri izledikçe dizi sarmaya başlarsa, yeni sezon için Ekim'e kadar beklemek zor olacak
.