Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri ile emekli olabilecek düzeyde rapor verilir mi?

alikemall

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
"Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör"

Arkadaslar yeni maluliyet cetveli'ne göre testis kanseri olan birinin emekli olabilmesi icin bu durumda olmasi gerekiyormus.

Benim evre 2A. Karin ici lenfatik metastazi vardi. Organlara yayilim yoktu. Bu metastatik tümör grubuna girer mi?

alikemall

Maalesef Onkolojik hastalıklarda "Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan" düzey yoksa, ne malulen emeklilik ne de erken Yaşlılık emekliliği artık mümkün oluyor. Onkolojide Hafif ve Orta tanımı yok.

Bu liste ve tanımlar maluliyet cetveli 2013 te de var dı yeni birşey değil 2013 teki hastalıklar olduğu gibi yayınlandı.
2013 teki listeye bakın anlarsınız aynı olduğunu.
Bu liste ne işe yariyordu bilmiyorum bilen varsa yazsın
Sen sağlık kurulu raporunu 2019 da engelli oran yönetmeliğine göre alacaksın

OturanBoğa
Tam anlayamadım ama yazdığınız cevabı kendi adıma testis ca evre 1b geçirdim tümör çeşidi nonseminom diye tabir edilen kötü huylu bir kaç tümör karışımı çıktı 2 kür kemo aldım. şimdi ben erken emekli hakkım yok mu düşüncesinde siniz. ''....veya metastatik tümör'' kelimesi kötü huylu tümör anlamı taşımıyor mu

alikemall
Bence sizin sorunuzu cevaplamak için iki farklı bilgiye daha ihtiyaç olduğu düsünüyorum
1-)Tedaviniz süresinde Kemoterapi aldınız mı?
2-)Patoloji sonucuna göre tümör çeşitiniz hangisi?
Eğer kemoterapi aldınız tümör çeşidi non seminom çeşitlerinden Bir tanesi ise erken emekli olmanıza bir mahsur olduğunu düşünmüyorum.

Özşahin

Hayır, bu cetvel yeni ve maalesef aşırı kısıtlamalar içeriyor. serhat5059 yukarıda yazdığım üzere, artık sadece "Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör" ile emeklilik mümkün, o da sadece malulen emeklilik için "Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan" duruma işaret ediyor. Onun dışındaki hiç bir düzeyde erken emeklilik mümkün değil.

OturanBoğa
'' tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör" kelimesi kemoterapi almış sonrasında tedavisi kötüye giden veya yerinde duran veya kötü huylu tümörü olan anlaşılıyor diye düşünüyorum
bu koşulları taşıyan kişinin erken emeklilik yaşlılık aylığı almaya hakkı yok mu yani koşullar sağlandığında ben emekli olmak için gün sayıyordum olumsuz bu bilgiyi neye göre veriyorsunuz hangi belgelere paylaşırsanız biz de incelemek isteriz.
Birde başka bir forumdan aldığım kadarı ile

'' Merhaba,yaptığım araştırmada Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik yönetmeliği ile Malulen Emeklilik ve 5510 sayılı kanunla emekli olacak (28. Madde 4. ve 5. fıkra ,Geçici 4. Madde) balthazard formülü konusunda ayrılıyor.

Yazılanlar Engelli Vergi indirimi ile emeklilileri ilgilendirmiyor(506 sayılı kanunla emekli olacak,engelli vergi indirimi belgesi emekli olacak ve sigorta ilk başlangıç tarihi 01.10.2008 tarihinden önce olanlar)

Benim girişim 2006 ve süreli vergi indirim var bende bu kanundan mı emekli olacağım

Son düzenleme:
Mrb benim de bir sorum olacak bende kitle adı altında sol kasık tarafında tümör çıktı ve 2015 yılında testis tümör tanısı kondu bununla 6 kür kemoterapi aldım tümörü2015 Aralık ayında aldılar kontrollere gidiyorum işlerim ile ilgili çalışma ortamında ağrılarım oluyor ve kontrollere gidiyorum. Doğuştan kronik astım bronşit de var bebekliğimden beri raporlu ilaç da kullanıyorum 3200 günüm var SSK lıyım aktif olarak çalışıyorum malülen emeklilik girişim yapsam acaba nasıl bir sonuç ortaya çıkar ilerisi içinde tedirginlik de yaşıyorum acaba ağrılarım var olurken başka sorun da olur mu diye yaşım 36 yardımcı olursanız bilgi olarak doğru adım atmak istiyorum sayenizde olur bilgiler. Şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt