Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temyize gönderilen mahkeme kararı kesinleşmiş mi sayılır? [Hukuk]

Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2007 yılında trafik kazası geçirdim mahkeme bana para cezası verdi bende bunu temyize gönderdim temyizden henüz gelmedi iş talep formundaki mahkumiyet durumu bölümündeki hangi bölümü işaretlemeliyim

temyiz aşaması neticelenmeden cezanız kesinleşmez. Kesinleşmediği için de sabıka kaydınızda gözükmez. Bu yüzden iş talep formunda sabıkam yoktur şıkkını işaretlemenizde bir sakınca bulunmamaktadır.

Arkadaşlar tck 53. maddesinde şöyle yazılmakta :
(6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet hâlinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.
bülentbey veya bilgisi olan bir arkadaş açıklarsa yukarda yazdıklarımıda göz önünde bulundurarak ben şimdi memur veya hizmetli olamıycakmıyım bu madde de tam olarak ne demek istiyor lütfen bilgilendirirseniz sevinirim

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinin 5 bendinde ;[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman](Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.[/FONT][/SIZE]

[FONT=Courier New]Kamu Kurum Ve Kuruluşlarlnın Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği nin 11 maddesinin e bendinde [/FONT]

[FONT=Courier New]“ [/FONT][FONT=Courier New](Değişik:4.6.2002-2002-4613/2 md.)[/FONT][FONT=Courier New] Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal veya istihlak kaçakcılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü olmamak.”[/FONT]

Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlü Ve Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliğinin 8 a-3) taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıdaki sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak, denilmektedir.
Buna göre, sizin işlemiş olduğunuz suç ve cezası bu maddelerde zikredilmemiştir. Bu nedenle sizin açınızdan herhangi bir sıkıntı yoktur.
Ayrıca geçen mesajımda da söylemiştim tekrar belirtiyim. Yargıtay aldığınız cezayı onamadığı sürece kesinleşme ve sabıka kaydında cezanızın gözükme ihtimali yoktur. Velhasıl rahat olabilirsin, istediğin kadro için başvurunu hiç çekinmeden yapabilirsin.

çok saol ya insan çok tedirgin oluyor az bilgiyede sahip olunca karamsarlığa düşüyor
vakit ayırdığın için saol

Üst Alt