Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temyizden gelen red-düşme kararı ne anlama geliyor? [Hukuk]

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
slm benim dikatsizlik ve yaralanmaya sebep ten dolyası 8 yıldır süren bi hahkmem vardı dosyam temizyedeydi baktım bugün gelmeş ve red-düşme yazıyor ne anlama geliyor lütfen cevap tşk

Yazdıklarınıza göre sorunuza cevap vermek gerekirse, Temyiz talebinde bulunan tarafın temyiz istemi reddedilmiş, ( Mahkeme kararının bozulması isteminin reddine karar verilmiş ) düşme ibaresinin açıklaması ise, bana göre, davanın zamanaşımına uğramış olması nedeniyle, davanın düşmüş olduğu anlamına geliyor.

tşk verdiğiniz ceplar için ama şöyle yazıyor.Dosya daireden yargıtay cumhuriyet başsavcılığına gönderildi.tıklıyınca. karar bölümünü.red-düşme yazıyor.Bide zaman aşımına uğramış olamaz çünkü avukat zaman aşımına uğramaz demişti.birden bire dosyanın gelmesi her halde yargıtaydan yapılan temizlikten dolayı çünkü baya kirlenmişti yargıtay. benim dosyam tam 3 senedir temizyedeydi o kadar dilekçe yazdım 0 sonuç karşı taraf biraz eli uzun.

Ceza davalarında verilmiş olan mahkeme kararlarında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, mahkeme kararının usulüne uygun olup olmadığı hususunda denetleme yapılır.

Arkadaşım, temyiz isteminin reddedilmesi, mahkeme kararının onanması anlamına geliyor.Düşmenin anlamı ise, davanın düşmesi anlamına geliyor.

Yargıtay'dan dava dosyası mehkemeye gönderilmiştir. Siz mahkeme kalemine müracaat ederek, dava dosyasına bakabilir ve en sağlıklı bilgiyi mahkeme kalemindeki yazı işleri müdüründen alabilirsiniz.

Üst Alt