Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanıp araç alanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

ibokaradas

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
Aranızda tekerli sandalye bağımlısı olupta otomobil kullanan var mı?Tekerlekli Sandalyeyi yanımda götürebilmek için uygun bir çözüm arıyorum!!

Bağımsız bir şekilde araba kullanmanın en basit yolu tek kapı bir araç sahibi olmak.Ben bir büyüğümün sözünü dinleyerekten tek kapı bir araç aldım 7 seneye yakındır özgür bir şekilde kullanıyorum.T-5 seviyesinde omurilik felciyim.Tek kapıdaki espiri kapı diğer 4 kapılara göre 20-25 cm daha geniş ve birde ön koltuklar bir mandalla öne kolayca yatabildiğinden olabildiğince yeterli geniş alan elde etmiş oluyorsun sandalye için.Ben kendim araca geçtikten sonra sandalyeyi parçalayıp ön koltukların arkasına atıyorum.Ama aile olayınıda düşünürekten sedan bir araba ihtiyacı varsa o zaman ön kapının olabildiğince uzun olmasına dikkat et. Benim gördüğüm Honda civic ler bu şekilde..

hocam fiat linea aracım var.sandalye olayını önceden düşünüyordum fakat parçalanabilen aktif sandalyelerin hem fiyatı çok yüksek hemde sürekli sandalyede kalacağım için biraz fazla aktif geliyor :)

Aktif sandalyeler gayet iyi.. Bende 2 seneden beri otto book tan avangart ti 8.9 var 9 kg kadar.bendeki ilaveleriyle 11 kadar oldu.kaldırması gayet kolay ama ulaşması baya zor :) Ama ondan önceki sandalyem aliminyumdu ve de 16 kg kadardı tekerleri çıkıyordu.Onu kaldırması da kolaydı.Biraz uğraşırsan becerirsin sende :)

Üst Alt