Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar: asansörlü daire mi, giriş katı mı?

dostempati

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
6
Oflu arkadaşlar asansörlü 2., 3. katta oturmak mı daha iyi yoksa düz giriş mi daha avantajlı.Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

giriş katı olursa daha iyi olur her seyi düşünmek lazım elektrik kesilir asansör arızalanır. bunlar onemli konular ona göre düşünün.bence giriş katı

Seyithan teknoloji baya ilerlemiş. elektrik gitse bile asansör seni yarıda koymaz. Zaten biz of'lular sürekli hapis hayatı yaşıyoruz. Tabi ki balkon havası da iyi olur. tşk.

kesinlikle giriş katı!!! asansorculer, asansor kapısını acık bırakan yada içinde eşya bırakan dusuncesiz komsularla.. asansor bakımı yada tamiratı için cimrilik yapıp seni asansorsuz bırakıp evde esir eden apartman yoneticisi ile kavga etmene gerek kalmaz..
+ elektrik kesintisi de cabası

Asansöre bence güvenmeyin her zaman çalışmayabiliyor. Bir yere giderken asansör çalışıyor diye çıkarsınız, döndüğünüzde bozulmuş olabiliyor. En fazla birinci katı tercih edin. Asansör çalışmasada bir kat çıkmak kolay olur. Giriş katta balkon olursa o da olabilir. Çünkü bence balkonda çok önemli. Ben kendim birinci katta oturuyorum. Asansörde var. Asansör bozulmuş olursa da birilerinin yardımıyla bir kat çıkıyorum.

Ben kaza yaptığımda 2. kattaydım. 5 sene merdivenlerden kucakda indim çıktım. Tabi sürekli inip çıkamıyordum. Hem boyum uzun hemde kilo sorun oluyordu. Asansörlü siteye taşındım. 3. katta ve güneyt cepesi harikaydı. Orada da 2 asansör olmasına rağmen dışarı çıktıp geri geldiğim de bazen asansör arızalı oluyordu. yada birisi arızalı oluyordu. Asansörlerin birisi tekli diğeri de çiftli katlar da duruyordu. Ben mecburen sıkıntı çekiyordum. Hele bir de deprem gecesi var ki! Asansöre binmedim merdivenelrden inerken millet telaştan üzerimden atlıyordu. Şimdi giriş kat bir dairedeyim. 2 basamak var ona da rampa yaptırdım. Kendim girip çıkıyorum. Tam bağımsızım. Asansör de var fakat sadec misafirlik için kullanıyorum. Gerçi bahçe tarafına doğru 1. kat oluyor, onun da keyfi bir başka. sürekli yeşilliğe bakmak beni mutlu ediyor..

Hangi asansörlü daire, hangi giriş kat..?
Öyle giriş katlar var ki, ağzım açık kalıyor, öyle üst katlar var ki, aynı şekilde...

Bülent beyin görüşüne katılıyorum. Öyle bahçe katı evler varki üst katlara değişmessin.
Benim tercihim üst katlar. Zaten evden zor çıkıyoruz bari ufkumuz geniş olsun.

Ben asansörlü dairede 6. katta yaşıyorum,ama bence kesinlikle giriş kat olmalı,asansör arızalanabiliyor..

Bence kesinlikle giriş kat başımdan geçen olayı anlatayım.17 Agustos depremi elektrikler kesik asansör çalışmıyor dolayısıyla 1.kattayız yaklaşık 10-12 adet merdiven var insanların birbirini çigneyip kaçıştıgı bir ortamda ortalık sakinleşince ailem ve bir kaç duyarlı arkadaşım sayesinde inebildim bu yüzden kesinlikle giriş katlar bizim için arkadaşlar:)

bende başka bir açıdan bakıp kafanı karıştıracağım kusura bakma herkes asansör bozulur diyor tamam ama giriş katında bazı dezavantajları var
1 giriş kat her zaman hırsızların gözdesi dolaysıyla demir parmaklık oluyor buda suçsuz hapis havası oluyor
2 burası türkiye ve alt yapı yok dolaysıyla su baskınında ilk basan yer giriş katı olur
3 giriş katları basık oluyor ve bahçeden dolayı mem oluyor
bence sen 1. inci kat düşün

Kesinlikle asansörlü ve mümkünse en üst kat. Çünkü giriş katında sürekli giren çıkan olduğu için gürültü oluyor. Kapıyı paaat diye kapatanlar ve yüksek sesle konuşanlar.. vs. Rahat edemezsin giriş katında en iyisi en üst kat. Sessiz sakin ve daha rahat..

Bir kas hastası olarak merdivenler kabus olduğu için ya düz ayak,giriş ya da hep asansörlü ev bizim için kaçınılmaz olan ama dileğim ileride kendi evim olursa site tarzında,düzgün,çift asansörlü olmak kaydıyla üst katlarda bir ev almak çünkü balkon olayı,hava almak biraz üst katta,ferah bir şekilde oturmanın güzelliğide başka olsa gerek;)

Arkadaşlar şimdi ki iki katlı evimi satıp, bahçeli tip altı anbar üstü ev yapmayı düşünüyom. Tabi ki asansörlü olacak. Anlayacağınız herşeyi kendi şartlarıma göre yapacam. Yakında araba da alacam. arabayı da anbara koyarım. Yani müstakil bir ev olacak. Bu konuda arkadaşların değişik önerilerini bekliyom. saygılar.

Çift asansörlü bir binada bile sorun yaşanabiliyorsa yandı gülüm keten helva!

En iyisi kotta olan daireler galiba.Girişi düz ama altında 2 3 kat daha var, arka cephenin önü açık ve 2., 3. kat izlenimi veriyor.Hele bir de balkonu genişse en mantıklısı bu gibi duruyor.Müstakil ev en iyisi ama müstakil evler de pahalı...

Kendine ait müstakil yaptırmak süper bir fikir.Kimseyle uğraşmazsın, asansör, jeneratör her ihtiyacını özel yaptırırsın.

Bütün binalarda Asansör!

olması birde trabzon taraftarıyım, ön merdivenlerdede rampa taraftarıyım, ve istekteyim. Yeni çıkan münibüslerdede rampa olmasını özel otobüslerde 42T lerle rampa istiyorum.

engelli bireylerin giriş katlarında oturmaları çok daha mantıklıdır.herhangi olumsuz bir durumda,yangın deprem yada başka bişi olması durumunda asansörlerin kullanım dışı olmaları olasılık olacağından,engellinin düz giriş katında oturması kaçınılmaz bir duruma gelmektedir.

hayır ben yinede güzellik olBİLMESİ İÇİN asansörden yanayım cğnkü tutanarak merdivenleri çıkıyorum

Üst Alt