Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek taraflı felç olanlar özel tertibatlı araç için h sınıfı ehliyet alır mı?

WaLe

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sağ tarafı felçli bir tanıdığım için soruyorum.
Sol Kolu ve Bacağı ile Otamatik Vites Araç Kullanabiliyor.
Ancak ehliyet almak için başvurduğunda hastane olumsuz olarak rapor vermiş.

Tek taraflı felç olanlar özel tertibatlı araç kullanmak için h sınıfı ehliyet alamıyorlar mı ?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Bu tamamen kişiye özel değerlendirme ile ve sağlık raporu verecek uzmanların görüşü ile belirlenir. Kimse görmeden ya da kendi durumunu aktararak yanıt veremez:
2) Her özürlü için kullanılacak özel tertibatlı araç, ortopedi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının bulunduğu heyetçe tanımlanır. Ancak; kalıcı extremite bozukluklarına bağlı özürlülük hallerinde (Örneğin; amputasyon, hemiplaji/serebral palsi, ileri derecede artrit gibi) ve kronik nörolojik bozuklukların sonucu olan özürlülük hallerinde (Örneğin; multpl skleroz, parkinson, motor nöron hastalıkları, periferik nöropatiler gibi) hangi tür bir aracın kullanılabileceğinin sağlık kurulu raporu ile tespit edilmesi kaydıyla özel donanımlı motorlu araç kullanılmasına izin verilir. Bu gibi durumlarda sürücünün ne tür bir cihaz ile veya hangi becerilere sahip olursa ne tür modifikasyonlar yapılmış araç kullanabileceğinin konunun uzmanınca saptanması kaydı ile özel sürücü belgesi almaya hak kazanır. Sağlık kurulu raporunda özürlülüğün ilerleyici veya statik olup olmamasına göre hastaya periyodik kontrollerin gerekli olup olmadığı belirtilir.

Çok Teşekkür ederim Oturanboğa.

Bir sorum daha olucak.

İkinci olarak alınacak rapor için önce Trafik İl Müdürlüğüne mi yoksa direk hastaneye mi başvurmak gerekli.

Yani Trafik il müdürlüğünün sevki olmadan direk olarak hastaneden alınacak olumlu bir rapor Trafik il müdürlüğüne ibra edildiğinde kabul edilir mi.

Birde Üniversite Hastahanelerinin vereceği rapor geçerli sayılırmı.

Teşekkür ederim.

X

Benim de sağ kol ve ayak felçli ben h sınıfı ehliyetimi aldım.bence arkadaşınızda alabilir.

Üst Alt