Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tek kulak tam işitme kaybı ile hangi oranda rapor verilir?
maalesef askerde operasyon geçirmiştim. operasyon öncesi azda olsa duyuyordu. sonra tamamen gitti.
heyete girip %32 oranı alsam bana bir faydası olur mu? ya da %40 olma imkanı var mı
@faruk.123, EK-2 ÖZÜR ORANLARI CETVELİ ne göre yanlış yorumlamıyorsam ve gözümden birşey kaçmıyorsa
Tabloya göre Bir kulak normal olduğu için 100, diğeri zaten maksimum 370, kesiştiği yer 16,7 nin karşılı %12 olarak yazdım ama @OğuzHan112 ın söylediği gibi de olabilir tam bilmiyorum. Kendisine soralım Gözden kaçırdığım atladığım yer neresi yanlış bilgi vermeyim kimseye çünkü son zamanlarda en çok ben cevaplıyorum bu hesaplama olayını malum.
Arkadaşlar benım de sol 79 ds sağ 19 ds
Evet % 40 çıkmaz ama çakabilecek oran nedır?
Troıd nodulum ,alerjım ,görme ile de sıkıntılarım var onlardan da puan gelır mı ki? Bel fıtığı durumu da var muhtemelen.
Kısaca ortalama bir değerlendirme yaptım,engel oran cetveli her zaman refere alınmaz.. klinik muayene esastır.
32 verildiği durumlar da oluyor 12 puan verildiği durumlarda oluyor,ben biraz iyimser yaklaştım.
Siz yine bu soru ve buna benzer sorulara bildiğiniz kadar cevap vermeye çalışın
@faruk.123
40 puan imkansız gibi görünüyor,32 puan verilebilir düşüncesi şöyle oluştu,yüzeysel bakmadım,işitme kayıplarına neden olan bir çok hastalık var, ortalama 32 dedim.
Arkadaşımızın söylediği gibi klinik durumunuza göre 12 puanda verebilir.
Tek kulakta tam işitme kaybı varsa ve diğer kulak sağlamsa genelde verilen oran %10–12 civarında oluyor. Yani tek başına bir kulak tamamen duymuyor diye yüksek oran çıkmıyor maalesef. Hesaplamada da odyometri sonuçlarına göre beir oran belirleniyor. desibel kaybı ve konuşmayı ayırt etme oranı dikkate alınıyor. Eğer diğer kulakta da kayıp varsa oran yükseliyor ama bir kulak tamamen duymuyosa , diğeri normalse çoğu zaman %40 ve üzeri rapor çıkmıyor.