Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekle yaşıyorum. %43 raporum var. İş ve emeklilik konusunda ne yapabilirim?

turkiyyy

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba benım de böbrek alındı ve işitme engelligi var. yani %43 raporum var. ama ortada kaldım ne sigortam vaarr ne saglık karnem ne de işim var ve babam rahmetli oldu 1 sene önce
bana iş için bi de öncelikle sigorta için yardıncı olurmusun ... orta mezunum

kendim sigorta yatıra bilir miyim hangisi daha ii ve yatıramadıgı zaman cezlası olmayan sigorta var mı varsa hangisi ve benım için istege baglı maulen emeklılık var mı
yardım olun lütfen

simdiden teşekkürler

iş kur da bende iş bulabilirmiyimm daha lise mezunu değilim 18 yaşındayımmm

kardeş geçmiş olsun işin cok zor emekli olma şansın olabilmesi için çalişmişlığin ve ödenmiş primin olması gerekir diğer türlü malulen için ise nerden baksan %67 rapor oranıyla beraber en az 10 yıl 1800 prim gerekiyo

Geçmiş olsun arkadaşım.Benim ilk aklıma gelen hangi şehirde yaşıyorsan o ilin sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurman.Valiliğe de başvurabilirsin.

ben ankarada oturuyorum orta mezunum malesef kpss almazlar herayde ?? acıktan okuyum dicem 4 sene sürecek ozamana kadar ne halım kalır :((((

sigorta sadece baslangıc var oda 2006 yılında

bide sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurman.Valiliğe de başvurabilirsin. demissiniz iş için dilekcemi vereyim ??

Çalışmak için İş-Kur kaydını yaptırmalısın mutlaka.
Sonra kariyer.net vb. iş arama sitelerine de kaydolup iş ilanlarını takip etmelisin.
İş bulunca zaten sağlık güvencesine kavuşursun..

Onun dışında hiç bir gelirin yoksa, çalışmıyorsan 2022 sayılı yasa kapsamında muhtaçlık maaşı almak için yaşadığın yerdeki kaymakamlığa başvuru yapabilirsin. Bununla ilgili bilgi-soru-cevap: Muhtaçlık Aylığı - Evde Bakım Aylığı - Dul ve Yetim Aylığı - Yeşil Kart - Engelliler.Biz Platformu Forumları
2022 maaşı alırsan, Yeşil Kart da alabilirsin ve sağlık güvencen onun üzerinden karşılanır.
Ayrıca, eğer hiç bir sağlık güvencen ve gelirin yoksa, Yeşil Kart için kaymakamlığa başşvuru yapabilirsin. Kaymakamlık gelir tespiti yapar ve ya yoksulluğunu tespit ederek Yeşil Kart verir, ya da gelirin seviyesine göre:
"Yapılan gelir testinde aile içi kişi başı geliriniz;
· 231 TL'den az çıkarsa sağlık primi ödemeyeceksiniz (yeşil kartlı sayılacaksınız),
· Geliriniz 231 ila 693 TL arasında çıkarsa aylık 27,72 TL,
· 693 ila 1.386 TL arasında çıkarsa 166,32 TL sağlık primi ödeyeceksiniz.
Normalde bu gelir testinin yapılması görevi SGK'ya verilmiş durumda. Ancak uygulamaya dair hazırlıklar tamamlanıncaya kadar düşük sağlık primi ödemek isteyen vatandaşlara kaymakamlıklar hizmet verecek
Kaynak

Üst Alt