Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teçhizatlı araç kullanabilir ibaresi var ama ben otomatik araç kullanmak istiyorum?

fathoş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Aldığım raporda "teçhizatlı araç kullanabilir" yazıyor. Ancak ben otomatik vitesli aracı çok rahatlıkla kullanıyorum. Raporumdaki ibareden dolayı trafiğe çıkamaz oldum, cezasından korkuyorum. Bu ibareyi otomatik vitesli araç kullanabilir diye değiştirmek mümkün müdür? mümkün ise ne yapmam gerekir.

Ayrıca sağ bacak sakat olduğu için otomatik vites kullanamazsaın dediler. ancak ehliyetimde herhangi bir ibare yok. sadece h ticari araç kullanamaz diyor. Ama ben çok rahat kullanıyorum. Bildiğime göre sağ sakatlığı olanlara kesinlikle otomatik araç kullanabilir diye rapor çıkmıyor ancak ben kullanırken de nasıl bunu görmezden geliyorlar anlamış değilim.
bunu ispat yoluna gitsek yine mi vermezler? Ne yapmam gerekir arkadaşlar?

bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Aldığınız raporla hem ÖTV hemde MTV muafiyetinden yararlanabilirsiniz.Aldığınız raporla otomatik vitesli araç kullanamazsınız.Kullanmanız durumunda ceza ile karşı karşıya kalırsınız.Otomatik vitesli araç kullanmak için rapora itiraz edip,yeniden heyete girebilirsiniz.Otomatik vitesli araç için rapor almanız durumunda ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanamazsınız.

ben zaten ne ötv ne de mtv den faydalanmadım aracımı alırken. bu durum da bir sorun olurmu. ayrıca ne kadar sakat düşünceli insanlar bu raporu verirken insanın bu aracı ne şekilde kullandığımızı dikkate almıyorlar anlamıyorum. ben yada diğer arkadaşlarımız çookmu zenginizki bir eve birden fazla araç alıcaz. bana özel tertabatlı eşime normal vitesli araç vs. yok böyle bir saçmalık ya. ötv de mtv de onların olsun yeterki kanunları adam gibi düzenlesinler. desinlerki en azından sakat kişinin aracını eşi çocukları kulllanabilir gibi birşeyler...

Aldığınız raporla otomatik vitesli araç kullanamazsınız.

tşk umarım deiğir şu yasalar artıkda bizlerde arabamızı eşimzle aile fertlerimizle kullanabilirm. tekrar tşk.

Özel donanım da iki seçeneğin var (bkz):
1- Elle kumandalı donanım
2- Gaz pedalı sola alınmış otomatik vitesli

gazsola.jpg

Benimde sakatlığım sizinkiyle benzer ve otomatik vitesli araç kullanıyorum. 2 defa kağıt üstünde mahkemeye çıkıp yüklü cezalar ödedim. Hala donanımsız otomatik vitesli araç kullanıyorum ( yılda 50000 den fazla) Özürlü damgalı araç kullanmak istemiyorum ve kullanmayacağım. Bir dahakine kağıt üstünde mahkemeye çıkmayı kabul etmeyeceğim ve gerçek mahkeme isteyeceğim. Hakkımızı ancak mahkemeden alabiliriz. Hiç kimseden yada kurumdan yapamadığım şeyin raporunu onayını istemiyorum. İyi yaptığım bir işi ispat etmek istiyorum. Otomatik vitesli araç kullanabilmek için rapor almaya çalıştım ortopedi doktoru uygun bulmasına rağmen heyet başkanı kabul etmedi.

valla benım araştırdıgıma göre hastaneye gıdeceksin yenıden tekrar bır rapor çıkartacaksın ve o raporunda otomatık vıteslı arac kullana bılır ıbaresı olması gerek buda şuan sana epey zahmet verır....ayrıca sen neden ötv mtv den yararlanmadın kı güzel kardeşim bu senın en dogal hakkındı...neyse eger ben zahmete katlanırım dıyosan öncelıkle tekrardan bı doktora gıtt ve derdini güzel gine anlatt sonra tekrar bir rapor çıkartırlr hiç bir derdin kalmaz..içini ferah tut

Üst Alt