Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tazminat davasını kaybedersem tazminatı ödemediğim için hapise atılır mıyım? [Hukuk]

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben ruhsal bozukluk yönünden engelliyim. şuan hakkımda açılmış tazminat davası var. karşı taraf davayı kazanır eger bende ödemezsem cezaevine girer miyim :mad::mad::mad:

Tazminat davası aleyhinize neticelense dahi borcunuzdan dolayı hapis cezasına çarptırılmazsınız. Sadece borcu ödemekle yükümlü olursunuz.

rahatsızlığım bipolar affektif bozukluk

Tazminat aleyhine sonuçlarınsa, yani tazminata hükmolunursa, parayı ödemek zorundasın. Parayı ödeyemezsen icra takibi başlar. İcra takibinde de borcu ödeyemez ve şu vakte kadar ödeyeceğim der yine ödeyemezsen 40 günden 60 güne kadar hapis cezasına hükmedilebilir. Burada önemli nokta şu zaman parayı ödeyeceğim taahhüdüdür unutma, bu taahhüt seni hapse götürür. Tazminat davasının konusu nedir bilmiyorum ama hastalıktan kaynaklanan bir problemden dolayı ise bunu mutlaka mahkemeye sunmalısın. Davayı sen kazanırsan mahkeme açılan tazminat davası oranın yanlış hatırlamıyorsam %4 kadarlık kısmının sana ödenmesine hükmeder.

Davanın konusu benim köpegim parkta gezdirriken bir çocugu ısırdı. Yüzünde kulak altında yakından bakıldığında belli olacak kadar çok küçük bir iz kaldı. Bu yüzden tazminat davası açıldı hala sürüyo. Sonucunu şimdiden çok merak ediyorum

hafif şekilde adam yaralamaktan 3500 tl para cezasına karar verildi.

merhaba 1 sene önce 3 kişiyle kavga etmiştim yanımda falçata vardı ikisi hafif şekilde yaralandı . ve dava açıldı 5 ay hapis kararrı verilmiş karar para cezasına çevrilmiş 3500 tl karar bugün elimize ulaştı acaba itiraz etme hakkımız varmı yoksa bu cezayı ödemek zorundamıyız. ödeyemnezsem 5 ay cezaevinemi gireceğim:mad::mad::mad:

Rusıhak'ın 0212 225 2765 numaralı telefonunu arayıp sorar mısın

Mani döneminde yaptıklarımın cezasını şimdi çekiyorum.

Merhaba arkadaşlar

ben %74 bipolar affektif bozukluk tanısıyla engelliyim.2009 yılında çok uzun bir mani dönemine girmiştim. Herkesi kendime düşman görüyordum.bu durumdan dolayıda 3 defa kavgam oldu 2 si falçata ile yaralama. çok uzun süredir ilaç kullanmama ragmen ilaçlar saldırganlığımı pek bastırmadı o dönemde. Tabiki şuan yaptıklarım için çok pişmanım. Hakkımda 3 tane dava açıldı. 2 tanesi sonuçlandı. 1 de 5,5 ay karşılıgı 3500tl para cezasına çaptırırmışım.ikincisi ise 1 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırırmışım. Akli dengem yerinde olmadığı zaman yaptıklarım bakım başıma neler açtı. Para cezası kesin karar oldugu için itiraz edemedim. Ama 1 yıl 9 ay hapis cezasına temyize gideceğim. Bilgisi olan varsa temyize gitsem ne gibi bir sonuç çıkaracaba hapis cezası iptal olurmu. Ben hapise girersem tedavim nasıl yürücek bilmiyorum. Cevaplarınızı beklicem

Peki hakımler sizi tedaviye yonlendirmediler mi? Yani bu konuda bir tıbbi bir yaptırım yokmu?
Yani onceki durumunuzla bir yakınınızı da yaralayabilirdiniz! Cunku herkesi kendime dusman goruyordum,demissiniz!
Yaralananlar ya ölseydi!? Aslında sizin bir kabahatiniz yok.Kabahat,sizi tedavi ve kontrol altına almayan devletindir bence.
Size ve yaralanan insanlara sifa dilerim...

Üst Alt