Devlet hastanesinin durumu içler acısı . Ama faturayı ödeyen vatandaş.
Gün içinde yaşadığım bir anı:
Devlet hastanesinden bugüne randevu almıştım randevumu iptal ettiler, barkod almak için sıra bekliyorum. Yaptıracağım işlem ücrete tabii olduğu için randevu alınmıyormuş.
-Rapor dairesine inip evrak almanız gerekiyor dedi taşeron,
-evrak almama gerek yok. Eğer okursanız elinizde ki evrak hem sevk, hemde rapor özelliğinde diyorum.
Sekreterliğe telefon açıyor. Gerek yok diyor, sekreterlikteki taşeron.
Nöroloji dr u hasta kabul etmiyormuş. Ancak şehir dışından ve ücretli olanları kabul ediyormuş. vahhh ki ne vahhh
Başlıyorum doktor doktor gezmeye
Ortopediye gidiyorum. Ortopedi deki taşeron sekreter,
-rapor dairesinden evrak getirmemi istiyor yine. tekrar söylüyorum
-evrağa gerek yok, elinizde ki hem sevk hem rapor. Yok sizi tekrar yormayalım diyor.
Öyle mi dersiniz?
İniyorum rapor dairesine. Anlamıyorlar.
-Buna ne yapacaz diye birbirlerine soruyorlar.
Diyorum ki
-aslında siz hiç bir şey yapmayacaksınız. Drlar benim getirdiğim evrak üzerine kaşe ve imza ve de tanı yazacaklar. Ve sonra siz bu işlemler sonucunda kayda alacaksınız.
-Yok biz size evrak verelim dr lar buna yazsın diyorlar.
-İyi siz bilirsiniz diyorum.
Kimlik bilgilerim resimle birlikte rapor kağıdında olmasına rağmen kimlik istediler ama rapordaki bilgiye göre yazdılar yine.
Aldım, işlemleri yaptırdım. geldim yine taşeron kardeşlerimin yanına. Sonucu biliyorum ama niyetim taşeron kardeşlerimin emeklerini zayi etmemek ve icabında işin ehli olmadıklarını kavgasız gürültüsüz anlamalarını sağlamak.
Zurnanın zırt dediği yerdeyiz.
-Şey abla bunda bir yanlışlık olmuş.....
-Eeeeeee.....
-Sizde ki evrakla birlikte tekrar drlara görünmelisiniz. Bu olmaz......
-Yaaaa öyle mi diyorum. Hiç şaşırmadım. Amma velakin sizin hatanızın faturasını ben ödemeyemem. Drlar tanıyı koydu. bi zahmet siz dolaşın drları diyorum
-Olmaz abla
-Neden olmaz ! Onca söylemime rağmen, hatayı yapan sizsiniz. Sizin yaptığınız oluyorsa benim dediğim dünden olur diyorum.
Akılsız başın cezasını hep biz çekecek değiliz ya
Paşa paşa drları dolaştılar. Evrağı hazrılayabildiler. Amma velakin raporu kayda geçmediler.Belki bu sayede benden sonra gelenlere aynı sorunu yaşatmazsınız diyip yol alıyorum.
Sözün özü: Taşeron kardeşlerimin çalışma sistemi; in aşağıya çık yukarıya.
Gün içinde yaşadığım bir anı:
Devlet hastanesinden bugüne randevu almıştım randevumu iptal ettiler, barkod almak için sıra bekliyorum. Yaptıracağım işlem ücrete tabii olduğu için randevu alınmıyormuş.
-Rapor dairesine inip evrak almanız gerekiyor dedi taşeron,
-evrak almama gerek yok. Eğer okursanız elinizde ki evrak hem sevk, hemde rapor özelliğinde diyorum.
Sekreterliğe telefon açıyor. Gerek yok diyor, sekreterlikteki taşeron.
Nöroloji dr u hasta kabul etmiyormuş. Ancak şehir dışından ve ücretli olanları kabul ediyormuş. vahhh ki ne vahhh
Başlıyorum doktor doktor gezmeye
Ortopediye gidiyorum. Ortopedi deki taşeron sekreter,
-rapor dairesinden evrak getirmemi istiyor yine. tekrar söylüyorum
-evrağa gerek yok, elinizde ki hem sevk hem rapor. Yok sizi tekrar yormayalım diyor.
Öyle mi dersiniz?
İniyorum rapor dairesine. Anlamıyorlar.
-Buna ne yapacaz diye birbirlerine soruyorlar.
Diyorum ki
-aslında siz hiç bir şey yapmayacaksınız. Drlar benim getirdiğim evrak üzerine kaşe ve imza ve de tanı yazacaklar. Ve sonra siz bu işlemler sonucunda kayda alacaksınız.
-Yok biz size evrak verelim dr lar buna yazsın diyorlar.
-İyi siz bilirsiniz diyorum.
Kimlik bilgilerim resimle birlikte rapor kağıdında olmasına rağmen kimlik istediler ama rapordaki bilgiye göre yazdılar yine.
Aldım, işlemleri yaptırdım. geldim yine taşeron kardeşlerimin yanına. Sonucu biliyorum ama niyetim taşeron kardeşlerimin emeklerini zayi etmemek ve icabında işin ehli olmadıklarını kavgasız gürültüsüz anlamalarını sağlamak.
Zurnanın zırt dediği yerdeyiz.
-Şey abla bunda bir yanlışlık olmuş.....
-Eeeeeee.....
-Sizde ki evrakla birlikte tekrar drlara görünmelisiniz. Bu olmaz......
-Yaaaa öyle mi diyorum. Hiç şaşırmadım. Amma velakin sizin hatanızın faturasını ben ödemeyemem. Drlar tanıyı koydu. bi zahmet siz dolaşın drları diyorum
-Olmaz abla
-Neden olmaz ! Onca söylemime rağmen, hatayı yapan sizsiniz. Sizin yaptığınız oluyorsa benim dediğim dünden olur diyorum.
Akılsız başın cezasını hep biz çekecek değiliz ya
Paşa paşa drları dolaştılar. Evrağı hazrılayabildiler. Amma velakin raporu kayda geçmediler.Belki bu sayede benden sonra gelenlere aynı sorunu yaşatmazsınız diyip yol alıyorum.
Sözün özü: Taşeron kardeşlerimin çalışma sistemi; in aşağıya çık yukarıya.