Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tapu kadastro sınavını kazandım. Yeni rapor isteniyor. %40 alamıyorum, ne yapmalıyım?

hatayy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merabalar bilgi sahibi olan arkadaşlar bana fikir versin ne olur

ben 20.12.2009 tarihinde tapu kadastronun sınavına girmiştim. yedege kalmıştım şimde de sıra bana gelmiş
atamamın yapılması için benden yeni tarihli özürlü saglık raporu istiyor. hastaneye başvurdum özür oranları degişmiş %30 veriyorlar. kurum 11.01.2007 tarihli raporumu kabul etmiyor.
ayın 15ine kadar bana müsade ettiler yeni rapor getirmem için ama hiçbir doktor %40 vermiyo
eski raporum %48

ne olur bana yardım edin

Allah yardımcınız olsun. Fazla bilgim yok ama engeliniz nedir, nasıldır biraz daha anlatırsanız bilen arkadaşlar yardımcı olur diye düşünüyorum.

kardeş büyük hastaneye git , engelinin ne olduda önemli ama saçma bir durum raporda sürekli ibaresi var mı ?

Şimdiki kurumlar 2007 ve oncesi raporları yeniden istiyo istanbulda ulaşım için çıkarılan yeni kartlar için bile 2007 ve oncesi rapor isteniyo şimdiki rapor oranları çok düşük onceden epilepsi hastası %70 alırken şimdi %40 zor alınıyor bilginize birde saglık bakanlığı müfettişleri baya bir doktor lari uyariyo rapor için ondan dolayı zorlananilirsin tekrar rapor istenmesinin sebebi bu iste 2007 ve oncesi verilen bol raporlar tüm kurumlar istiyo sadece kazandığın kürüm değil isin zor gibi Allah yardımcın olsun

Netice olarak rapor unuz 2007 tarihli veya oncesine aitse tekrar sizden yeni rapor istenilebilinir

raporunuzda kontrol gerekmez sureklıdir ibaresi varmı kardeş

sol gözümde glokom var doğuştan görme kaybı oldugu için şaşılık ta var ama %40vermiyor doktorlar son çare kabul etmezlerse hukuki hakkım var mı dava açabilir miyim

hatayy;
raporunuzda kontrol gerekmez sureklıdir ibaresi varmı kardeş

evet sürekli raporum zaten ondan çaresiz kaldım benden istemeye hakları yok ama benle beraber atanan 15 kişi yeni rapor getirmiş ben alamıyorum oranlar düşmüsse diger arkadaşlar nasıl almış anlamadım

şimdi huhuku hakkını araman gayet hakkın normalde işleyen surec yanlıs madem senin raporun kabul edilmiyor 2007 diyee madem raporlar dustu dıye bole bısey yapıyorlar ozamn bastan seni sınava sokmayacaklar sınava girmen icin yeni rapor alman lazım diyeceklr böle sacmalık olmaz eger sen bu sınava girmişsen olay bıtmıs olması lazım

evet zaten bizde onu anlamdık 2008 de sınava bu raporumla girdim mahkeme açma şartları nedir bilen var mı arkadaşlar

hastane raporu düşük verirse itira et il sağlık müdürlüğü hakem hastanesin göndermek zorunda orada da oran düşük verilirse mahkemeye dava aç 2007 raporunu da götür, kazanılmış hak kaybedilmez

bence kurumun üst mercine durumu ilet yetkili kişilere derdini anlat. mahkeme sonraki iş illlerdeki müdürlükler kendini bir şey sanıyor

asıyo kesiyo ama ankaradan bir telefon gelsin hepsi keçi b... gibi dağılır. ;)

slm raporda sürekli yazısı varsa rapor yenılemek gerekiyormu.ben 2002 den beri aynı raporu kullanıyorum ve hıc bır kurum benden yenısını ıstemedı.ve nufus cuzdanımdada yazıyor özür derecem tekrar raporumu yenılememe gerek varmı pek bılgım yok yardımcı olursanız sevınırım.

malesef zaten klavuzda daha başvuru aşamasında iken yazıyor sınavı kazananlardan istenecek belgeler diee yeni tarihli rapor diyor.

sonradan çıkan kanuna göre raporlar hep düşürülüyor büsürü insan madur olacak yine.. ancak mebin sınavında eski raporlulardan başta yeni yapor istediler,tepkilerle karşılaşınca daha sonra da geri iptal edip eski raporlarla atama yaptılar..neden bukadar zorluyorlar çok saçma özürlü insanın özürü zamanla ilerler iyileşmez.

Sayın : efekt
Ben öyle bir yazı göremedim. yani yeni rapor isteniliyor diye. Mümkünse o yazıyı buraya kopylar mısınız?

özürlü atama klavuzunda yazıyor .

K- ATAMA İŞLEMLERİ

1- İLAN EDİLEN KADROLARA ATAMA ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER:
a) Gerekli hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Değişik 40'ıncı
maddesinin 2. fıkrası gereğince kazai rüşt kararının aslı veya noter onaylı sureti,
b) Öğrenim durumlarına ilişkin diploma asılları veya onaylı örnekleri, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde öğrenim durumlarını belirtmek üzere ilgili
kurumlarca usulüne göre verilecek ve daha sonra diploma veya örnekleri ile değiştirilebilecek
belgelerin aslı veya noter onaylı sureti,
Öğrenimi yabancı ülkelerde yapmış olanların diplomaları veya örnekleri ile
birlikte denkliğinin kabul edildiğine dair ilgisine göre Millî Eğitim Bakanlığı veya Yüksek
Öğretim Kurulunca verilecek belgelerin aslı veya noter onaylı sureti,
c)16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özür
durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan Resmi Sağlık Kurulu Raporunun aslı veya noter onaylı sureti,
4- Son 6 (Altı) ay içerisinde alınmış Savcılık Belgesi (Adli sicil kaydı)
5-Nüfus Cüzdanı Sureti (Noter Tasdikli) veya Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin Aslı
6-İkametgah İlmuhaberi
7-Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi ( Askerlikle İlişiği Bulunmadığına Dair)
8-6 Adet Fotoğraf (4,5 x 6 Ebadında)
9-Mal Bildirim Beyannamesi

Bildiğim kadarıyla kazanılmış haklar kişilerin elnden alınamaz eğerki raporunda süreki ibaresi varsa dahaa kolay hakkını alabilirsin haklısın ama sonuçda bizim ülkemizde böyle saçma sapan işlerle insanımız uğraşdırılr sende mücadeleni bırakma ALLAH GÜÇ KUVVET VERSİN SAĞLIKLA KAL UMARIM GÜZEL OLUR SENİN ADINA...

meb sınavında da vardı ama daha sonra değiştirdiler.eski rapora göre atama yaptılar. verilmiş hak geri alınmaz..daha atama yapacaklar mı daha o var.

peki başvuru esnasında neden 2000 yılında almış olduğum raporumu kabul ettiler? böyle saçmalık olmaz. benim bildiğim 1998 yılında yayımlanan yasa gereği kazanılmış olan haklar çerçevesi içerisinde eski tarihli raporlar da kabul edilecektir.

[FONT=Times New Roman]E- İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER[/FONT]
[FONT=Times New Roman]a[/FONT][FONT=Times New Roman]- Sınava girmek için başvuruda bulunan adayların, atanmak istedikleri İl Sağlık Müdürlüğüne ibraz edecekleri (Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 11. Maddesinde belirtilen) [/FONT][FONT=Times New Roman]Sağlık Kurulu raporunun örneği ve iki adet fotoğraf ( son üç ay içerisinde çekilmiş orijinal vesikalık fotoğraf) teslim alınacaktır.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]b[/FONT][FONT=Times New Roman]- Adayların ibraz ettiği belgeler (sağlık kurulu raporu ve öğrenim durumu belgesi)[/FONT]
[FONT=Times New Roman]inceleyerek yukarıda belirlenen başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecektir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]c- [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Adayın sağlık kurulu raporunda belirtilen raporun geçerlilik süresinin "Sürekli"[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]veya "Süreli" olmasına göre ; [/FONT][FONT=Times New Roman]"Sürekli" [/FONT][FONT=Times New Roman]olanlardan yeni bir rapor istenmeyecektir.[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman]Ancak ; S[/FONT][FONT=Times New Roman]ürekli raporu bulunan adaylardan sağlık kurulu raporunda eksik bölümler[/FONT]
[FONT=Times New Roman]bulunanlar ile Sağlık Hizmetleri Sınıfındaki unvanlar [/FONT][FONT=Cambria]için başvuruda bulunacakların[/FONT][FONT=Times New Roman] Sağlık Kurulu raporunun "Çalıştırılamayacağı İş Alanları" bölümünde Çal[/FONT][FONT=Times New Roman]ışabilir/Çalışamaz [/FONT][FONT=Times New Roman]ifadesi yer almayanlardan yeni sağlık kurulu raporu istenecektir.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]"Süreli" [/FONT][FONT=Times New Roman]olanların ise geçerlilik süresi kontrol edilerek, süresi bitmiş olanlardan yeni rapor istenecektir.[/FONT]​

Üst Alt