demet ay
Selam Demet hanım, hemen umutsuzluğa kapılmayın.
Şuan okatur arkadaşımız bilgisini aktarmış ve daha sonrasında sizin hastalığınıza yakın durumda ve aynı hastalığı yaşayan arkadaşlarımızda size katkı verirler, ama siz baya bunalmışsınız öyle anlaşılıyor.
Korkunuz tümörse bilgim ölçüsünde sizi rahatlatmaya çalışayım, çünkü bende yaşadım 13 sene geçti ki her yanımı sarmıştı ama şuan gayet sağlıklıyım.
Ve sizin benzeri bir arkadaşım var oda bayan bir çok organı alındı ama şuan kendiside sağlıklı ve çalışıyor, hemen umudunuzu kaybetmeyin, mevcut tümör hakkında bilgi vermemişsiniz belkide sizde bilmiyorsunuz, inannın önemi yok zaten.
Son olarak eminim sizde zamanında benim yaptığım gibi tüm zamanınızı internette araştırmayla geçiriyorsunuzdur, fakat genelde nette verilen bilgiler hastalığın son durumu hakkında ve yeterli değil, kanserdeki temel olay bulunduğu organ metastas yapıp yapmadığı ve türevi benim 4. evredeymiş onkolojideki tepsit, hoca anlatıyor bana şu şu diye peki hocam 5. evre nedir diye sormuştum, cevap vermedi bende merakta kaldım en son bir hemşireden öğrendiğim 5. evrenin olmadığı idi.
Bence sakin olmaya çalışın, kafanızı ne olacağım değilde mevcut kemoterapiden kaynaklı ve diğer sorunlara endeksleyin çözüm arayışı yapın ama bu arada her lafa söze inanıp herşeyi denemeye kalkmayın, önerileri doktorunuza danışarak uygulayın, neden derseniz ben kemoterapi alırken sürekli öğürmekle meşguldum yemek kokusu dahi beni delirtiyordu, annemde meyve bari yesin diye sürekli uğraşıyordu, bir sabah hoca görmüş bunlar ne dedi böyle böyle anlattım kesinlikle greyfurt yeme dedi verdiğimiz kemoterapi ilacının gücünü 3 katına çıkarır demişti ki verilene zor katlanıyordum, size bilgi olsun diye yazdım.
Ama umutsuz çaresiz davranmayın zaten öyle bir durumda değilsiniz, diğer dostlarda bilgileri ölçüsünde size yardımcı olacaktır, morelinizin yüksek olması aynen aldığınız ilaçlar kadar vucudunuza yararı var aman dikkat edin.