Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T5-6-7 omurilik kırığı ameliyatı olmalı mıyım, karar veremiyorum..?

Gamze123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 22 yaşındayım 14aralık2017 de trafik kazası sonucu t4-t5-t6 omuriliğim kırıldı %15 hasar varmış yürüyebiliyorum sadece ağrı ve batmalarım oluyor uzun süre oturup kalkamıyorum doktorlar 5-6 ay içinde kemiklerimin kaynayacağını söylüyor ama kaynamazsa platin takılır diyor böyle bir durumla karşılaşan varmı benim çok endişem var lütfen yardımcı olun 😔

Gamze123 Oncelikle cok geçmiş olsun hanimefendi Rabbim hayırlı şifalar versin.
Kaza çok yeni inşa Allah zamanla gelişme olur.

Kendinize dikkat edin. Ani hareketlerden ağır kaldirmadan ve kendinizi yormadan kaçının.
Ve kemik kaynamasında cok faydası olan ilik suyunu icmenizi öneririm. Bu tür yaralanmalarda egzersiz yapmak doğru mudur bilmiorum doktorunuzun dediklerini de elinizden geldiğince uygulayın

Tabii birde moral kararlılık çok önemli bu sizin bir imtihaniniz umudunuzu kaybetmeyin ve devamlı kararlı olun.. Unutmayın azimli olmak ve inanmak % 50 yol kattetmek demektir :)
Tekrar çok geçmiş olsun.
Rabbim acil hayırlı şifalar versin.

Gamze123

T4 T5 T6 T7 T8 trafik kazası sonucu kırıldı ve platin takıldı benim omurgama nefes alırken batmalar sol kaburgada agrı gibi bişey hissizlik uyuşma flan varsa benimle irtibata geçebilirsiniz çünki eşekten düşenin halinden eşşekten düşen anlarmış :)

suleymannnn

Kardesim bende omurilik felçliyim önerilerini bizimle de paylaşırsan sevinirim :)

14 aralık 2017 de trafik kazası sonucu 3 omuriliğim kırıldı ve yamuldu yürüyorum haraketlerin de sorun yok ama ağrılarım çok oluyor ameliyat önermiyor doktorlar sizce ne yapmalıyım ameliyat gerekir mi ? ne zaman kemikler kaynar eskisi gibi olur muyum gelecekte karşıma nasıl çıkar çok endişeliyim yardımcı olun 😞

Gamze123

Çok az hasar olması sevindirici. Şu anda his ve hareket düzeyini tarifler misin biraz?

Olası platin takılma işleminden de korkmana gerek yok. İyi bir cerrah işlemi başarıyla yapacaktır.

benımde t12 ve L4 sevıyesınde 2.5 yıl oldu hala kırık... ılk 11 nci ayimda kaynadı demışlerdı sogukta sızı yorulunca sızı bel boşlukta oturma sıkıntı yıne sızı bıldıgın ben eskısı gıbı olamadım ve zorladım sanırım şuan yıne kırık saptandı mr sonucunda yıne korse tedavısı ve ben takamıyorum ne olacak bılmıyorum herkeste aynımı bı bende mı bılmıyorum ..

Guncel durumunuz nedir acaba? Ben kendim icin anlatmam gerekirse L3 kemiginde kirik tespit edildi ve sizin gibi hareket kabiliyetimde sinirlanma yoktu. Doktor korse tedavisiyle tedavi etti. Iyilestim. Ancak kaynamama ihtimalide varmis. Biraz yas ve diyetle alakali. Bol proteinle beslendim (kellepacalar falan) ve yatis pozisyonuma oturup kalkmama dikkat ettim. Doktor yasi genc 2 aya iyilesir 2.5 ay korse taksin dedi ve oyle de oldu. (Sirt ustu yattim) Cok sukur suan iyiyim. Cevap yazmamin tek nedeni konu biraz havada kalmis ayni sorunu yasayan kisiler icin yardimci olmak istedim.

Birde merakimdan sormak istiyorum. Kazada emniyet kemeri takiyor muydun? Ben takmamistim da baya yerimden firladim. Emniyet kemeri takipta belinde kirik olusan var mi aranizda? Cok merak ettigim bir konu

Masln
Korsenizi ihmal etmeyin. Ayrica Ankara Baskent Hastanesi beyin ve sinir anabilim dali baskani Nur Altinörs hocaya gorunmenizi tavsiye ediyorum. Alaninda duayendir. En dogru tedaviyi sana bulacaktir. Bir tedavi yontemi daha var sisirme diye coken kemigi yukari dogru kaldiriyorlar. Hoca en dogru yontemi belirleyecektir. Acil sifalar dilerim. Ancak korsenizi ihmal etmeyin onunla butunlesin biliyorum benden cok daha uzun bir sure takmissiniz ama geri donusu olmayan hasarlar almamaniz icin bu cok onemli.

kubilay bey ben kazayı araç dışı zıncırleme bı kazada yaptım en son kaldırımda yuruyordum tek hatırladıgım bu gözümü hastanede açtım dr ilk 1 ay sırt ustu yatma dedı ve ben sırt ustu yatınca hep batıyor gıbıydı yana dönüyordum hep 1 aydan sonra korse tedavısı kaza yaptıgımda 27 yaşındaydım az iyi gibi oldum yüklendım bayagı

2,5 yıdan sonra dr mr da kırık var hala dedı kaynamıştı ama nasıl oldu bılmıyorum yada kaynamamışmıydı tam onuda bılmıyorum olan agrıları normal sandım simdi korse tedavısı diyor amelıyat onermıyor platın taksaydım dahamı ıyı olurdu acaba bılmıyorum KORSE TAKMAK ÇOK ZOR HELE BU SICAK HAVALARDA :(

Evet korse gercekten zorluyor insani ancak yapmak zorundasiniz. Dedigim gibi baska bir doktora gorunebilirsiniz oda ayni tedaviyi oneriyorsa guvenmekten baska careniz yok. Diyetinize de dikkat edin. Ancak dedigim yontemide arastirin eger butcenizde varsa ozel bir hastanede tedavi sonucu yaptirabilirsiniz.

Masln

Kardeşim çok geçmiş olsun benimde aynı sana benzer L5 T12 Kırığım var bizim dez avantajımız orantısız yerlerden kırılması oldu benim belimin ortasın da çıkıntı kaldı sandalyede oturamıyorum belime batıyor arkam yastık gibi şeylerle besleyerek oturuyorum sızlıyor hala 2 yıl olucak amaliyat olalı şuan ne durumdasın 0546 224 38 71 bu numaradan ulaş bana

Üst Alt