Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T12 yaralanması sonrası uygulanan tedavi doğru ve yeterli mi?

Watersportyusuf

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2 ay önce geçirdiğim trafik kazası sonucu t12 çökme kırığı yaşadım ve ameliyat oldum platin ve vida takıldı.
Ayaklarımda his ve hareket ( iki ayağımında parmak uçlarını hareket ettirebiliyordum ) 50 günlük fizik tedavi sonunda Walker ile yürüyebiliyorum paralel barda destekli düz yürüyüş, destekli yan yürüyüş tek ayak üzerinde durma sabit pozisyonda asker yürüyüşü yapabiliyorum.
Son 3 gündür de desteksiz ayakta durabiliyorum (10 15 sn). fizik tedavide şu anda sadece paralel bar çalışmaları yapıyoruz ve yatakta açma germe eğsersizleri yapıyorum . Sol ayağımı düz yatarken dizimden kırmadan 50 cm kaldır indir yapabiliyorum sağ ayağımı ise birkaç gündür 2 3 cm kaldırabiliyorum
büyük tuvaletimi ilk günden itibaren hissediyorum ve kendim yapıyorum ( bez bağlıyoruz)

sorum şu sizçe bu yaptığım fizik tedavi (45 dakika paralel barda çalışmak ve odada yatak eğsersizi ve Walker ile 20 şer dakika olmak üzere günde 2 3 defa yürümek ) yeterli mi?
Devlet hastahanesi imkanlarının yetersiz olduğu söyleniyor başka bir hastahaneye mi geçsem ve diğer sorum 3 gündür ayak tabanımda ve parmaklarımda kasılma başladı doktora söylediğimde ağrın varsa ve kasılman çoksa ilaç kullanımına geçebiliriz dedi şimdilik germe eğsersizi yaparak kasılmayı azaltabiliylrum fakat geçe uyumadan önçe çok fazla oluyor ilaç kullanımı hareketlerime zarar verir mi

Kalca kaslarını geliştirme egzersizlerini ihmal etmeyin. Fizyoterapistiniz size uygun olanını göstersin.

Son düzenleme:
His ve duyu kaybım yok mesala parelel bar çalışmasından sonra belimde yorğunluğa bağlı ağrı oluyor

Iyi. Sevindim. Bacaklarda da his ve duyu kaybi yoksa, her sey harika.

Watersportyusuf

Kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyi yapmaya devam edin. En iyi fizik tedavi budur. Olanağınız olursa bol bol yüzün.

Bugün sabit sondam söküldü ve hiçbir test yapılmadan kendi kendine yapmayı dene denildi ve saat 11 de sonda çıktı ondan sonra ortalama 1 litre sıvı tüketimim oldu sürekli tuvalet var hissi oldu bir defa yapmayı denedim gelmedi ve saat 15:30 civarında biranda tuvaletim geldi ördek alıp gelene kadar akmaya başladı birazda kan geldi hemşirelere sorduğumda 2 ayın üzerinden ilk tuvalette çişini kaçırman tutamaman normal dediler sizce normal mi

Bülent bey benim duruma hakimsiniz sonda çıktıktan sonra tuvalet olayını rayına oturtamadım sürekli idrar hissim var idrarımı yapıyorum tutabiliyorum bir defa kaçırdım sonra kaçırma olmadı ama sorun idrarım gün içinde az çıkıyor geçe en son tuvalete 23:00 da gidiyorum sabah 08:30 09:00 arasında uyanıyorum tuvaletimi yapıyorum ortalama 400 450 cc geliyor gün içinde ise 200 250 cc geliyor fizik tedavi gördüğüm hastahanede yatılı kalıyorum üroloji doktoru hiçbir test yapmadan 2 ay daimi sonda kullanıp sonda çıktıktan sonra bu normal dedi sonda çıkmadan önçe mesane ile sorun yaşamaktan korkuyordum açaba bir sıkıntım varmı yoksa bu durum psikolojik mi

Watersportyusuf

Gün içerisinde az su içiyor olabilir misin?
Evet, sabit sondadan sonra işemenin kendine gelmesi iki haftayı bulur.
Bir de mesanede iç basıncın böbrekler açısından risk oluşturmamaması lazım. Yani sen çok sıkıştığını hissettiğinde aslında mesanedeki idrar dışarı çıkamayıp böbreklere kaçıyor olabilir. Önerim, hiç bir zaman çok sıkışmadan işemendir. 400-450 cc işeme sağlıklı bir insanın sıkışmış halidir. Sen de 400'lerde kalacak şekilde ayarlamaya çalış kendini

Şimdi durumun nasıl?

Bülent hocam son durum idrar 400 cc yapabiliyorum ağrı vs yok yürümem bir hayli düzeldi hatta 2 hafta önçe Allaha şükürler olsun 2 km dinlenmeden yürüyebiliyordum sonra kasılma başladı şu anda biraz azalttım yürümeyi bu hafta fizik tedaviye yine başlayaçağım

Üst Alt