Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T10 seviyesinden omuriliğim yaralandı. Durumumu değerlendirir misiniz?

Ramazan2600

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 9 ay önce düşme sonucu t10 u kırdım ve omuriliğimde 3 buçuk cm lik incelme olmuş doktor travma sekonder atrofi oluşmuş dedi ama dustuğumden beri bacaklarımda hiç his ve hareket idrar vs hiçbir şey yok ama uyuşma var arada bi karıncalanma gibi birsey oluyor yanma oluyor
fizik tedavi alıyorum 9 aydır ama hiç bi ilerleme yok oturabiliyorum desteksiz sınav çekiyorum emekleme pozisyonuna gelebiyorum
evde volkerla eşimin yardımıyla dikilmeye calisiyorum ama dikildigimde ayaklarımın altı pit pit atıyor bi karincalanma oluyor sanki
bi de gözümü kapattigimda hangi bacağıma dokunuldunu anlıyorum ama neresine dokunulduğunu anlamıyorum istemsiz atıyor ayaklarım onları falan belimden hissediyorum bazen kalçam çıkacak gibi atıyor korkuyorum

biraz uzun oldu kusura bakmayın sizce iyilesme olurmu benim gibi olanlardan fikir almak istiyorum şimdiden tşkler

Son düzenleme:
Abi Allah acil şifalar versin inşallah sağlına kavuşur Sun :( bende c4-c5 kırık var 6 tane. 2 yıl geçti şuan ama ilk günler yürüyemiyordum elim ayağım tutulmuştu şoktaydim ameliyatı olduktan sonra düzeldim şuan herşey çok güzel şükür iyiyim spora gittim onun baya baya katkısı oldu her işi yapıyorum eskisinden daha saglamim diyebilirim tekrardan geçmiş olsun sabır sabır sabır dua dua dua abi

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ramazan2600

Bence anlattığınız durum hiç de kötü değil. T seviyesinden yaralanmalar çoğu zaman çok daha keskindir, bu saydığınız his ve hareketler olmaz. Ama sizde var. Bence bu durum gelecek için umut verici.

Kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyi kendiniz yapın. Kaslarınızı zorlayın, diri tutmak için çaba sarf edin. Özellikle kol kaslarınızı iyi çalıştırın. Mümkünse yüzün. Yüzmek çok iyi gelir...

Kasılmalara dikkat edin. O kasılma anında sahiden de eklemlere zarar gelebilir. Ellerinizle kasılmaları azaltmaya çalışın. Kasılmayı neyin tetiklediğini anlamaya çalışın ve onlardan uzak durun. Özellikle barsak ve mesane sorunları kasılmaları tetikler. Ayrıca biçimsiz oturma ve yatış da aynı şekilde kasılmaya neden olur. Bası yarası olmamasına özen gösterin.

Kök hücre tedavisini duydum yaptirmalimiyim iyi gelirimi acaba

Ramazan2600

Hiç bir işe yaramaz. Klasik fizik tedavi ve çaba ile ne kadar gelişme olacaksa olacak. Şu anda bunun dışında gelişme sağlayan hiç bir tedavi yöntemi yok.

Üst Alt