Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

T seviyesinden felçim. Araba almak istiyorum..?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sayın Bülent bey

ben araba almak için rapor almak istiyorum T11-12 kırık oldugundan belden aşagım felç. ayaklarımda şiddetli kasmalar oluyor. fakat kollarım çok güçlü
bana %90 rapor alabilir miyim?

cevaplarsanız çok sevinirim.selm...

% 90 rapora gerek yokki siz ehliyet alıp kendi adınıza araç alabilirsini kollar kuvvetliyse

----------

Diğer eklem hareketleri: Her iki omuz, dirsek, kalça ve diz artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarda sürücü belgesi verilmez. Ancak simetrik büyük ve eklemlerin ve aynı taraf diz, kalça, omuz, dirsek eklemlerinin fonksiyonel ankiloz ve artrodezlerinde, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının raporu ile H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2006/09/20060926-6.htm

"gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli raporla H sınıfı sürücü belgesi alıp, gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanabilirsiniz.
Raporu iki nüsha alırsınız. İkinci nüshayla 1600 cc motor hacmine sahip sıfır km aracı ötv istisnası ile satın alabilirsiniz. MTV de ödemezsiniz.

size tavsiyem %90nın altında rapor almanız %90 oranı h sınıf ehliyet için sıkıntılı olur 90dan asğısı olursa rahatça ehliyeti alırsınız
not: t11-12 felçliyim ve raporum %90

Üst Alt