Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz raporu alıp %53 ortopedik raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Aresares

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Miyopoti kas hastası %53 ortopedik engelli yazmakta raporda

Teşhis/Teşhisler
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI: G71.2-KONJENİTAL MİYOPATİLER

BAŞVURU NEDENİ
SOSYAL HAKLAR + ENGELLİ KİMLİK KARTI + ÖTV İNDİRİMİ

KİŞİNİN ENGEL GRUBU
ORTOPEDİK

Raporda Açıklamalar bölümü boş özel tertibattan bahsedilmemiş.Bes yıl süreli verilen raporun 18 ayı dolmuş durumda.

Ehliyetim yok özel hastaneden sürücü olamaz raporu alıp bu rapor ile yeni düzenlemeye göre ötv muafiyetinden yararlanabilirmiyim.

Bu rapora sahibim ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI % 53

Tablo 4.1 Yürüme ve Hareket Bozuklukları Tablo 4.2.b Her iki üst ekst.bzk.

Teşhis/Teşhisler ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI: G71.2-KONJENİTAL MİYOPATİLER

ehliyetim yok fakat olan arkadaşlarımın ehliyetli iptal edildi yeni kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra ötv muafiyetinden yararlanabilirmiyim?

Yeni torba yasa ile ehliyet alamayanlara ötv muafiyetinden yararlanır düzenlemesi geldi.Bu düzenleme ile açıklama yazmanın önemi kalmad8g8ni düşünüyorum çünkü özel donanımımli araç kullanamayanlar zaten ehliyet alamıyorlar.

Meclste kabul edildi ise mutlaka bu sorun için de düzenleme yapıyorlardır.Birinci derece akraba gibi bir madde mutlaka koyacaklarini düşünüyorum.

Sürücü olabilecek engelliye sürücü olamaz dedikten sonra istediği kadar bedava araç versinler ne işe yarıyacak ?
Engelliyi o aracı alıp her gün kim işe götürüp getirecek yada istediği yere götürecek ? Aracı kullanacak kişinin de kendi işi olacak bir süre sonra engelli o kişiye yük gelecek problemler başlayacak.

Kimse kimseye bedava araç vermiyor,araç üreticisi parasını tahsil ediyor buradaki uygulamada devlet alacagi vergiden feragat edip engelli lehine esitleme yapıyor.

@Aresares, fark etmez hocam ötv silsin bedava versin, demek istediğim aslında araç kullanabilecek engelliye sürücü olamaz raporu verip ötv siz araç vermenin anlamı yok. Engelliin yakınına araç vermiş oluyorlar. iddia ediyorum 1000 tane ötv siz araç engelli yakını varsa %95'i çalışıyordur engelliyi bir yerden bir yere bile götüremez. İş yerinden falan engelli için izin alamaz araçları da kendileri için kullanır. Bu gün ben annemin yada babamın adına ötv siz araç alsam onlar hastalansa o araç ile hastaneye götüremem çünkü iş verenim izin vermez. 14 günlük iznim var o izin bitince ne olursa olsun iş veren izin vermez.

Sistemin baştan değişmesi lazım sürücü olabilecek engellilerin sürücü olma haklarını gasp etmenin önüne geçmeleri gerekiyor.

Üst Alt