Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sürücü kursuna yazıldım, ama özel donanımlı araçları olmadığı için mağdur edildim!?
1 aralık 2008 de yazmış arkadaş (bkz) ve şu an 27 ocak 2009 ve aynı gerekçe ile ben de mağdur edildim! kurs derslerin başlayacağı gün öncesi aradı ve bunları söyledi:
"yeni kanun çıktı yeni haberimiz oldu size h sınıfı ehliyet veremiyoruz ya kendi özrünüze göre ruhsatlı aracınız olacak ya da kursun.
siz almış olduğunuz h sınıfı özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli raporu b sınıfı diye değiştirin gelin"
sanki kendim raporu yazmışsım gibi. paramı iade edin dedim.
şimdi araştırmasını yapyorum öyle bir kanun maddesi var mı?
arkadasım kanun kendınsın burda aklını kullan ne kanunu arıyorsun sen mantıklı olsana bı dusun ehlıyet alacaksın h sınıfı madem bu ehlıyetı verıyosa donanımlı tertıbatlı arac olması lazım yoksa h sınıfı ehlıyı vermemesi lazım ben ılk basvurdugum yerde bana h sınıfı vermıyoruz cunku tertıbatlı aracımız yok dedı. ve benı yonlendırdı baska yerden aksaraydakı bı kursa yolladı gıttım ve hıç bır sorun yasamadım sen onlara dava bıle acabılırsın o nasıl iş ben anlamadım dalga mı gecıyolar senle paranı ısrarlı bı sekılde gerı ıstemelısın gerekırse yasal yollara basvuracagını dıle getır. ama sende de kabahat var sorsana sen terıbatlı arac varmı dıye.
slm arkadaslar bende bu sorunlarla karsılastım.tokatta gittim kursa dedim h sınıfı ehliyet alacam olurmu, olur dediler.neyse kursta egitimleri aldık. araçla pratik zamanı geldiginde ya bizim aracımız yok dediler neyse ne yapaacagımı sordugumda birisini bulacaksınız direksiyon sınavında onun aracını kullanırsınız dediler. bulamadım ozamana kadar tanıdıgım kimse yoktu.daha önceden bana sormuslardı otomobil kullana biliyormusunz diye bende normal vitesli kullana biliyorum dedim. sdc fren ile debriyaja aynı anda ( dur kalklarda) basarken sorun yasıyordum. neyse sınav günü geldi gittim sınavın yapılacagı yere kara kara düsünüyorum bizim kurs müdürü sınav hocalarıyla görüşmüş halletmiş bir sekilde. hoca cagırdı gel bakalım sen düz vitesi kullana bilirmisin dedi ? evet kullanırım geç bakalım direksiyona gectim iyi de kullandım arabayı nezamandır kullanıyorsun arabanız varmı falan gibilerinde sorular sordu yok dedim. neyse bir tur attıktan sonra işimizi hallettik. velakin ehliyeti h sınıfı ehliyeti b sınıfı bir aracla aldık. ilğinç degilmi sizlerde yazılmadan önce mutlaka sormayı unutmayın. arabaları yoksa boşuna madur olmayın...
Aynı şeyler benim başıma da gelmişti,ehliyet alacağım sürücü kursunun özel donanımlı arabası yoktu,benim de seçme şansım yoktu o zaman ilçede tek sürücü kursu vardı,şimdi üçtane ama özel donanımlı araç olan yoktur sanırım. Önce arabamı aldım,sonra ehliyetimi.Hoca bana araba kullanmayı değil ben hocaya otomatik vitesli araba kullanmayı öğrettim,hayatta böyle komik şeyler de oluyor