Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü komisyonu kararına kaç itiraz hakkımız var?

kramppp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,
Sürücü komisyonuna girdim. Ambulans kullanamaz , motorsiklet kullanamaz kodu verdiler. İtiraz ettim ama sonuç değişmedi. Kaç itiraz hakkım var bilginiz var mı? Teşekkürler

Engel durumunuz nedir? sorununuza cevap 2 itiraz hakkımız vardır, 3.cü komisyon kesin karar kılmaktadır.

Ortapedi olarak skolyoz rahatsızligim var. Açıkçası doktorlar tam kavrayamiyor sıkıntılarımızı. Çok üzücü ve yorucu bir durum. İstanbul, Kocaeli de girdim. 2 kez itiraz etsem nereye yonlendirilrim acaba? Tekirdağ mi ? Aklım çok karıştı :s

Merhaba başka itiraz hakkınız yok maalesef.2 yıl sonra ancak tekrar komisyona girebiliryorsunuz.İdari mahkeme hakkınız var fakat ülkemizde maalesef ki idari mahkeme zaten 2 yıl sürüyor.Cimer vs hiç bir işe yaramıyor.Ben onlar ca kez yazdım maalesef hiçbir sonuç alamıyorsunuz.Bu arada istanbul il sağlık müdürlüğü komisyonu çok hata yapıyor çok saçmalıyor.Doktorları hiç insanları dinlemiyor konuşma hakkı vermiyor.

@saimakdeniz, ben sadece 1 kez itiraz ettim suan bir hakkım daha var sanırım. Maalesef dediğiniz çok doğru. İletişim kurmadan sadece keyfi uygulama yapılıyor. Bana iki tekerlekli kullanamaz demiş. Neyse... Tbilgi için teşekkürler

@kramppp,

Şöyle 1.karara itiraz ettiniz 2.kurulda aynı karar çıkarsa kesinleşir itiraz hakkınız olmaz.şayet 1.ve 2.kurul kararları farkı olursa 3.kurul hakem kurul olur ve karar kesin olur başka itiraz hakkı kalmaz.

Hocam işin daha da beteri ne biliyor musun ? Sen itiraz edemiyorsun mesela aldığın rapora ama komisyonun sürücü olur raporunu aynı ilde her hangi bir hastanenin heyeti yada doktoru bozabiliyor.

Ben yeni bir şey öğrendim Karar veren komisyon her toplantısında rapor değiştirme hakları açılıyormuş 2 sene beklemeye gerek yok ama kendi insiyatifini kullanarak tekrar komisyona sokuyorlar. Seni isteseler bir sonraki ay ki komisyonda tekrar komisyona sokabilirler.

@Polmiks, valla ben akıl erdiremiyorum artık. Bu kadar zor şartlarda iyi birşeyler yapmak isterken engel koymaları çok ilginç. Serbest piyasada ne alacağına da karar veriyorlar :)

Skolyoz durumunuz nedir ? Boy kısalığı fln var mı ? Bende kifoskolyozum 148 fln normalde 65 oranında engelli rpaorum var ama ehliyet almak istersen seni engelli görmüyorlar.. önceden zaten normal ehliyetim vardı şuan sizin gibi .engelli b demiş ama kod motorsiklet ve ticari araç kullanımı yasak koymuş.. itiraz ettim komisyonun terkar girmeyi bekliyorum

@Barın17,

Boyun döndürme açımı beğenmediler :) %60 açı yeterli gelmediğini söylediler ama yinede sürücü olur raporu verdiler.
Unutma tekrar girersen sürücü raporunu iptal edebilirler eften püften sebepler için komisyona girmene değmez.

@Polmiks,
Boynuma sürekli baktı bende daha önce normal ehliyetim var yıllardır araç kullanıyorum sıkıntı yaşamıyorum dedim zaten ona gerekirse ayna yazılır dedi bana ama vücudun kısa olması nedeniyle önümü görmekte sıkıntı yaşıyorum gerisinde problem yok zaten.

@Barın17,

Bende Yan ek iç cihaz, arka kamera kör nokta falan var onlar problem değil ama vermek istemiyorlardı çok zor aldım

@Polmiks,

Ya zaten benim de çok umrunda değil gerekirse normal b ehliyet versin bu kadar sıkıntıya sokacak da insanı ben her türlü araç kullanıyorum zaten.. ama bilgi eksikliği oluyor doktorlar arası mağdur olan biz oluyoruz..

@Barın17,

Hocam hiç ehliyet vermiyorlar :)
Şuan bir hastane de komisyona girsem %99 sürücü belgesini de iptal ederler. Doktorun 2 dudağının arasında her şey itiraz edersen seni sürgüne gönderiyorlar şehir şehir gezdiriyorlar.

@Barın17, tamamen aynı durumdayız. Büyük ihtimalle de itiraz da sonuz alamayacaksiniz maalesef. :(

@kramppp,

Yaşayıp göreceğiz ama 2. Komisyon sonrais hakem heyeti varmış oraya gidilecek mis fln.. sonuç engelli uğraşmaya devam ..

1. Komisyona itiraz edersen sırası ile 2 farklı şehire gönderirler.
2. Komisyon olumsuz olursa 3. şehire gitmene gerek yok.
2. komisyon olumlu olur 3. komisyonda olumlu olursa tamam.
2. komisyon olumlu olur 3. Komisyon olumsuz olursa 2 sene itiraz hakkın yok.

@Polmiks, 1. Ve 2. Komisyon kararı aynı olursa 3. Komisyona gitmiyoruz, gidemiyoruz. Yukarıda bir arkadaş bu şekilde bilgi verdi

@Barın17, sen nerde girdin komisyonlara?

1.ve 2.komisyon aynı olursa e devlet te raporun görünüyor.1.ve 2.komisyon farklı olursa e devlette raporun görünmüyor. ilk rapor görünür ve üzerinde itiraz edildi yazar.3.hakem komisyon için boşta bekler rapor.

arkdaşlar aynı sorunu bende yaşadım 3 kez komisyona girdim ehliyetimi aldım, bu komisyonları şikayet etmek lazım bir şeyler yapılmalı kafalarına göre karar veriyorlar. adamınız varsa iş çözülüyor (derdinizi anlatacak biri bulursanız o komisyonda adam dediğim bu) yoksa vay halinize maddi harcadığım parayı kimseden temin edemedim, hadi geçtim onu yaşadağım sıkıntı o süreçte sürücü belgem iptal olması,
%90 engelli bireylerin araba alması bizlere göre daha kolay amacına yönelik kullanmıyorlar, biz ortopedik v.s. engeliler komisyonlara girmek zorundayız kendimiz için istiyoruz aracı onuda elimizden alıyorlar
benim ehliyet sürem 2029 da dolacak tekrar girecem ehliyet yenilemek için ve bu sorunları tekrar yaşacağım böyle giderse
Allah yardımıcınız olsun arkadaşlar !!!!!!

@okidokiaga,

Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik artık düzenlenmesi lazım ,cimerden yazdım TBMM dilekçe verdim.Tesadüf olarak Eyüp Sultan Camii nde Sayın Sağlık Bakanımız ile karşılaştık durumları izah ettim.Özel kalemden aradılar derdimi derdimizi oraya da ilettim fakat bir sonuç yok.2016 yılından beri aynı yasa ve kurallar,2016 dan beri arabalar yenilendi yollar yenilendi fakat kanunlar maalesef eski de kaldı.Bir kişinin sürücü olup olamayacağı hakkında doktorlar bakarak karar veriyorlar.Öyle olmamalı bi similasyon veya gerçek araca kişiler bindirilmeli orada gözlemlenmeli.Ayrıca komisyonda makine mühendisi var orada asıl olması gereken uzman bir sürücü sürüş eğitmenidir.Lakin komisyon ne derse o oluyor.Komisyona hata yaptınız diyorum.Rapor bu diyorlar mahkemeye ver deyip işin içinden maalesef çıkıyorlar.

@saimakdeniz,
Hocam Doktorlar yüzümüze dahi bakmıyor. Bende skolyoz var boynumu 50-60 Derece arasında çevirebiliyormuşum ama her şeyi görüyorum. Araç kullanırken sizden hiç bir farkım yok. Usta Sürücü eğitmeni özellikle kontrol etti bir problem görmedi. İl Sağlık bana kamera,kör nokta sistemi kullanımı ile sürücü olur raporu verdi fakat hastanede ortopedi ve fizikçi olamaz diyip raporu iptal etmeye kalktı en son Ortopedi ile hararetli bir tartışma sonucunda sana zaten sürücü olur hakkı vermişler tamam dedi. Fizikçi kabul etmedi.

Tamamen yazılı kurallara bağlı kalıp taş devrinde gibi hareket ediyorlar. Birinin tamam dediğini diğeri olmaz diyor. Bu sistem kesinlikle değişmez.
Ben komisyonun iyi gününe denk geldim sürücü olur raporu aldım :) Sürücü Kursu ve Usta Direksiyon eğitmeni de kontrol etti biz senden daha fazla görmüyoruz dediler. Bana açıkça senin ötv siz araç alamaman için sürücü olmaza çeviriyorlar dediler ki gerçekten de 20 gün sonra bu ötv muhabbeti patladı :)

@kramppp,

Balıkesir girdim ek tetkik istedi, ortopedik doktor yurdısına gitmiş başka doktor olursa ona girip tekrar gircm sanırım ama bize uygun lçkod yok sanırım o yüzden uğraşıyoruz

Üst Alt