Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz vergi indirimi, süreli raporla emekli oldum. Raporumu yenilemem gerekir mi?

orjan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
raporum 2 senelik 2021 kasımda bitiyor vergi indirimim süresiz vergi indiriminden emekliyim
raporumu yenilemem gerekiyor mu

orjan

Hayır.

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ

"Yaşlılık aylığının başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması

MADDE 57 –
[...]
(6) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra;
[...]
c) Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40’ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini,
[...]
takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir."

Engelli yüzde 40 rapor 5 yıllık rapor ile ssk dan emekli oldum fakat rapor sürem bitmek üzere ne yapmam gerekir bilgilendirirseniz sevinirim

cevat yılmaz

SGK emeklilikte kontrol şerhi koymuş muydu? Koymamışsa, rapor süreli de olsa emeklilik sürekli demektir, rapor yenilemek için bir şey yapmanıza gerek yok.

OturanBoğa

Bülent bey Sgk kontrol şehrini koyduğunu nereden bakıyoruz e devlette veya Sgk dys sisteminden görükürmü.

bu işlerde kafam çok karışıyor ya. Şimdi ben vergi indirimi raporunu aldım. Ama yeni tarihli . başka bir başlıkta bu raporla başvurmam halinde emekli olabileceğim yazıldı. Burda ise vergi indirimi süresiz emeklilik süreli deniyor
Şimdi ben vergi indirimi talebi nedeniyle aldığım süresiz raporumla emeklilik başvuru yaparsam bir daha mı ankaraya gidecek değerlendirilecek vs vs

SSK’dan yaşlılık maaşı alıyorum. 5 ıllık raporum doluyor. Ne yapmalıyım?

Yüzde 40 oranla 5 yıllık süreli engelliyim ve ssk dan yaşlılık maaşı almaktayım süremin bitmesine 3 ay gibi bir zaman kaldı .engel raporunu yenilemek için ne yapmam gerekiyor aynı zamanda maaşımın kesilmemesi için ne yapmam gerekiyor tekrar raporu Ankara ya göndermem gerekiyorm

cevat yılmaz

Raporunuzda süre olabilir.ancak sgk emekli ederken sure kısitlamasi koymusmuydu ilk emekli olduğunuzda ev gelen aylık bağlama kağıdinda yada e devlette emeklilik kaydinda süre kısıtlaması gözüküyor mu

SGK emeklilikte kontrol şerhi koymuş muydu? / bunu nasıl anlarız nerede yazar sürekli rapor ve vergi inidirimi varken...

Kuru
cevat yılmaz

eskiden eve gelen emeklilik evrakında yazardı. Şimdi turkiye.gov.tr sitesinde var mı bilmiyorum. Ama en doğru yol sigorta müdürlüğüne gidip sordurmak olur. Eğer kontrol şerhi yoksa, emekliliğe temel rapor veya vergi indirimi süreliymiş hiç önemli değil. SGK kontrol istemişse kontrole gidilir, istememişse gidilmez.

AMA DİKKAT! Her ne maksatla alınmış olursa olsun emeklilik sonrası alınacak düşük oranlı rapor emekli kişinin SGK radarına girmesine neden olur. Sistemde düşük oranlı raporu gören SGK bir bakmışsınız kontrole çağırmış... O nedenle, emeklilikte düşük oranlı rapor riski olan kişiler aman diyorum, sakın yeni rapor işlerine bulaşmayın. Evdeki bulgurdan olmak var...

OturanBoğa

aynen kontrole çağırdı yeni güncel mevzuta göre kontrole tabi tuttuğundan DOĞAL OLARAK oranım düştü emekliliğim durudurldu DÜŞÜNÜN 7 YIL SONRAKİ MEVZUATA GÖRE KONTROLE TABİ TUTAN BİR KURUM EN HAFİF TABİRLE BU KURNAZLIKTIR, AYRICA İLGİLİ MEVZUATTA "BU TARİHTEN ÖNCE ALINMIŞ RAPORLAR GEÇERLİDİR " İBARESİ VAR İKEN TÜM MEDYAYA DUYURDUK DUYURUYORUZ VE dava açtık 2,5yıl oldu yakındır bitecek inşaallah bizler bunun SGK nın sağlıklı bir şekilde süreci yönetemediğini ve bizler gibi gerçek engellileri mağdur ettiği şekilde yorumluyoruz ve tüm ilgili kurumlarda bu mağduriyeti kabul ediyorlar VEBALDİR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR....

Bilgilendirdiğiniz için ve cevaben ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sizlere.ALLAH razı olsun

Üst Alt