Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süresiz emekliyim ama bugün SGK'dan aradılar ve hastaneye sevk edileceğimi söylediler

Asi23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bana bugun ssk dan telefon geldi musait zamanda gelin tekrar rapor icin sizi hastaneye yonlendirecez diye ama benim raporum ve vergi indirimim surekli oldugu icin emekli oldum sizce gitmesem ne gibi sorunla karşılaşırım sayğılar yeni yonetmelige gore neden ozaman tekrar rapor icin çağırıyorlar.

Rapor tarihi ve hastalığınız nedir. Ulusal engelli veri bankasına kaydettirmişmiydiniz. E nabız Veya e devlette sorgulatınca çıkıyor mu

e devleten nasil sorgulatacaz ve sag el isaret parmagim ve orta parmagim dipten 3 eklemden yok ve sag gozum gormuyor

rapor tarihim 2011 yada 2012 de son cikan yurtmelikte aldigim rapor ve 2016 da emekli oldum vergi indirimi alarak ikiside suresiz

e nabiz ve devlete cikiyor ama agir engeli degerlendirilmedi yaziyor. 2011 9 ayinda almisim raporu

E nabız ve e devlette çıkıyorsa raporla ilgili bir sıkıntı çıkarmamaları gerekiyor.

Sgk ya sorun rapor isteme sebepleri nedir. Yazılı olacak şekilde sorun.

ben direk bimerle gorüstum sureli raporlarda cagırabilirler ama surekli raporlarda yeniden rapor istenemez bunda tuhaflik var dediler cimere gecikmeden sikayetinizi yazin ve sizi arayan kurum ve kişinin isminide yazin arastirilsin size donuş yapilsin dediler.

amac baska olabilir dediler engelilerin emeklilerini iptal edirip yeni bir kaos yaratmak icin olabilir dediler zaman kaybetmeden sikayetinizi yapon arastirilsin dediler engeli emeklilerinde hukumete ofke ve karşit olmalari icin yapilabilirmi diye dusundum yalan degil bana soyledikleri suresiz verilen raporlarda tekrar rapor istenmez. dedi.

yalniz e devmet ve enabizda oran yazmiyor sadece agir engeli degerlendirilmedi yaziyor verilis ve bitis tarihide yazmiyordu.

E nabizda engel oranı, geçerlilik suresi, veriliş tarihi, hastane adı, yazması lazım, eğer yazmıyorsa raporunuzla birlikte kayıtlı olduğunuz hastanenin sağlık kuruluna müracaat edin veri bankasına raporunuzu kaydettirin.

Not: e nabızda rapor numarası da oluyor.

anladim peki kaydetim sonra tekrar ssk nin beni arayip cagurma durumu varmi vede saglik raporum farzedelim dustu rapor orani vergi indirimimde gecersiz olup emeklilik maasim kesilecekmi

3 cocuk kira aldigimiz 3 kuruş onada goz diktiler ne diyeyim ozaman beni belediyeye eski isime dondureceklermi beni neden emekli ettiler. isin yoksa is ara bul ne diyeyim hakkimizda Allah tan hayırlısı neyse o olsun

Malesef Mevzuatta SGK nın Kontrol yetkisi var. siz ya Teftiş döneminde Müfettişin talebiyle kontrole tabi tutulacaksınız ya da hakkınızda ihbar veya raporu aldığınız dönemde sağlık kuruluyla ilgili genel bir soruşturma açılmış olabilir.

Kontrole gitmezseniz SGK Bunu fırsat bilip hakkınızda geriye dönük ödediği tüm emekli maaşların tahsili için dava açabilir.

ama bana kagit gelmedi sadece telefonda soylendi normalde eve kağıt gondermeleri gerekmezmi geriye donuk para isterlerse bende verilecek bir canim var o da sizin olsun derim yapacak bir sey yok ilk firsata gidip su veribankasina raporumu işleteyim ve cimerin arastirma yapcaz bizden cevap bekleyin dedi bimere şikayet ettim mallum ortalik karışık hüķümet düşmanları çok bimer bana bekle ve hangi ssk hangi kişiyle gorustun isminide istedi verdim cevap gelsin olmazsa boyle birsey varsa gidip basvuracam yapacak birsey yok ama cimerin cevabini bekleyecem

vede vergi indirimi artik birseye yaramayacaktır ozaman aldığim dimi çöp yani

Bugün benim de bir arkadaşımı aradılar SGK'dan ve kontrole çağırdılar. Arkadaşım omurilik felçli ve süre kısıtlaması olmaksızın emekli. İstanbul Anadolu yakasında oturuyor

Bu nasıl iş ya usulsüzlük yada ihbarmı var yada rutin uygulamamı sonuçlardan haber verirseniz seviniriz

tb2nhf

YArın ya da Cuma günü SGK'ya gidip konu hakkında bilgi edinmeye çalışacak. Buraya yazacağım gelişmeleri

18 yıl önce aldığım raporu hastaneye işletemem akabinde İst Sağlık Müdürlüğünden telefonla görüştüğüm yetkilinin eski raporların değişmesi hakkında, imalı sözlerinden sonra Burnuma pis kokular geldiği için Cuma Günü heyete giriyorum. neyseki hastalıklarım artmış düşük rapor imkansız görünüyor.
birileri sinir uçlarına dokunmaya başladı tüm engellilerin hakkında hayırlısı

oturanboga teşekkürler sabırsızlıkla bekliyoruz sagolun

alfa

Siz söyleyince bende kontrol ettim raporum 2018 tarihli olmasına rağmen ne e-devlette görünmüyor.Ama e-nabiz da var.Acikcasi rapor kaydedilmesi gerektiğini de yeni öğrendim.Kayıt için mutlaka sağlık kurulu aldığımız hastaneye şahsen mi gitmemiz gerekiyor.Telefonla başvuru yada başka birinin yerimize gitmesiyle kayıt yaptırabilir miyim

e nabızda görünüyorsa sorun yok hastaneye gitmenize gerek yok.
e,devlette görünen şubat 2019 dan sonra çıkan yönetmelikle alınan raporlar görünür.

baybars

Rapor ve Kimlik fotokopisi ile almış olduğunuz hastanenin sağlık kuruluna gidip kaydettirebilirsiniz.

E nabızda görünüyorsa herhangi Bir şey yapmanıza gerek yok.

Merhaba arkadaşlar, rapor aldığımız hastane farklı ildeyse ne yapmamız lazım?

Asi23

Öncelikle kontrol muayenesi çağrısı yazılı olarak bidirilmelidir. Telefonla yapılan bildirimlere yanıt vermek veya gitmek zorunda değilsiniz.

İkinci olarak raporunuz sürekli ise, raporunuzla ilgili bir sahtelik iddiası, iyileşme, maluliyet kararında bir hüküm veya kurumca yürütülen bir soruşturma vs. yoksa kontrol muayenesi istenemez.

Ayrıca kontrol muayenesi istense ve siz muayeneye gitseniz bile mevzuat değişikliği veya sağlık kurumlarının takdiri gibi nedenlerle oranınızın ve emekliliğinizin etkilenmesi mümkün değildir.

Benim size tavsiye edeceğim şey; öncelikle kurumla bağlantıya geçerek hangi gerekçeyle muayene istediklerini öğrenmek. Yazılı olarak talep ederlerse o zaman bu isteğe itiraz hakkınız da var. Olur ki bir şekilde muayeneye gitmek zorunda kaldınız, oranınız değişmez. Ola ki değişti, yeni verilecek oranı mahkeme yoluyla iptal ettirebilirsiniz. Yürütmenin durdurulması kararı alıp mahkeme süreci boyunca da maaşınızı almaya devam edebilirsiniz. Ancak dediğim gibi işin mahkeme aşamasına gelmesi bile küçük bir ihtimal.

Bu nedenle rahat olun ve hiçbir endişeye kapılmayın.

Asi23 cagırma sebepleri neymiş ögrenip yazarsanız bizde aydınlanırız mutlaka ögrenin

O dönemde verilen raporları kontrol amaçlıymış öyle bigi verdiler. Müracaat etmediğiniz takdirde maaşınızın kesileceğini söylüyorlar.

Son düzenleme:
behcetyetmez banamı cevap verdiniz anlamadım o dönemde verilen raporlarsa usulsüzlüktür daha net Bi cevap alamadık ögrenmek bu kadar zormu gerci eve gelen kagıtta bazıları acık net yazıyor diyorlar Bi kac sahtekar yüzünden yeni yönetmeliğe göre emeklilik ucup gider

2012 tarihinde emekli olmuştum iki gün önce telefonla arayıp bu şekide bilgi verdiler..

behcetyetmez normalde eve kagıt geliyormuş şu gerekç e ile diye neyse oturanboga arkadaşımızın Bi arkadaşına aynısı olmuş İstanbuldaymış bu konu arkadaşımız ögrenince detaylı yazacak sgk daki arkadaşlar net bilği verir inşallah

Arkadaşlar bunu şuan yaşayan biriyim sizler gibi %46 sürekli raporla 2016 da emekli oldum Türkiye genelinde sgk teftiş kurulu gereği bütün süreli süresiz raporları yeniden kontrol muayenesine çağırıyorlar yeni aldığım rapor %35 düştü sgk maaşımı kesti geriye dönük 4 aylık maaşı geri istiyor Allahtan 3 yıllık maaşı istemedi avukat tuttum 20/09/2019 mahkemeye verdim bu 4 aylik zaman zarfında tekrar rapor aldım bu sefer %40 aldım meğerse boyun fıtığına da oran veriliyormuş avukatım yüzde yüz kazanacağınız bir dava dedi ayrıca bunda itiraz hakkı yok direk mahkeme çünkü hazine müsteşarlığının kararıymış

türkiye geneli olması imkansız onbinlerce emekli olmuş engelli var çünkü. sgk tombala çekiyor bence kime denk gelirse kontrol

alfa,
Kardeşim benim 2016 da aldığım rapor, e nabızda görünüyor fakat,oran vs gibi bilgiler yazmıyor.
Benimde hastane sağlık kuruluna gidip veri tabanına işletmem gerekiyormu.

Neden bilgiler yazmıyor e nabıza kaydolanların bilgileri yazıyor, emin olabilmeniz için rapor fotokopinizle hastaneye gidip öğrenmeniz gerekiyor.

Arkadaşlar uygulama sahtekarlar ayıklamak acısından iyide oranlar düştüğü İcin aynı oranı gerçek engelliler alamıyor duralım bakalım tombala kimlere vuracak

usulsüzlük varsa onu yapanlara yansıtsınlar bu mantıksız kontrolleri ,haketmiş kişilere neden eziyet çektiriyorlar!!??...tabii sgk ı yandaş a rant suriyeliye para yedirme aracı için kullanıp açık 86 milyar olunca acısını emekliliği hakeden garibanlardan da çıkartacaklar şerefsizler!!

Üst Alt