Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

kırcali_84

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Hizmete Başlama Tarihim : 07.10.2003
Doğum tarihim : 26.11.1984
Hizmet günüm : 4981

geçen sene mart ayında testis tümörü sebebi ile sağ testis alındı. Daha sonra devlet hastanesinden rapor aldım.özür oranı %60. Rapor 3 yıl süreli şeklinde fakat süreğen(kronik) seçeneği işaretlenmiş şeklinde.

daha sonra vergi indirimi başvurusu yaptım. Oradan gelen tutanakta oran yine %60 fakat yine süreli 3 yıl. 3 yıl sonunda tekrar rapor alınması gerekiyor diye bir açıklama mevcut.

- Ben bu bilgiler ışığında erken emeklilikten yararlanabilir miyim?
- Eğer emekli olursa çaşlışmama bir mani var mıdır?
- 3 yıl sonunda eğer ki özür oranı düşer ise emekli maaşı ödemeleri geri alınır mı?

hastalıktan doğum tarihine kadar oldukça benzer durumdayız
4a isen emekli olabilirsin
tekrar çalışmaya devam edip çift maaş alabilirsin
hayır alınmaz

4A'ya tabi (eski SSK) oldugunu düşünerek cevap veriyorum

- Ben bu bilgiler ışığında erken emeklilikten yararlanabilir miyim?
Evet, Başvuedugun an emekli olabilirsin.
- Eğer emekli olursa çaşlışmama bir mani var mıdır?
Hayır, çalışmana mani bir sey yok. Sadece bazı yerler emekli eleman çalıştırmıyorlar (devlet, kurumsal vs.)
- 3 yıl sonunda eğer ki özür oranı düşer ise emekli maaşı ödemeleri geri alınır mı?
Kanserden dolayı rapor aldığın için senin için en az engelli oranı %40 olur (5 yıldan sonra %40 kalıcı). Bu durumda emekliligin devam eder.

Üst Alt